Prima pagină » Culinar » Mere rase la borcan pentru iarnă. Ideale pentru cele mai bune prăjituri și plăcinte de casă

Mere rase la borcan pentru iarnă. Ideale pentru cele mai bune prăjituri și plăcinte de casă

15 feb. 2024, 14:05,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să pregătim în sezonul rece niște deserturi savuroase cu mere, putem pune mere rase la borcan pentru iarnă. Acestea își vor păstra savoarea cât mai mult timp, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul va fi garantat. Merele rase puse la borcane sunt ideale pentru cele mai bune prăjituri și plăcinte de casă.

Mere rase la borcan pentru iarnă

Dacă vrem să ne bucurăm de savoarea unor prăjituri de casă cu mere chiar și în sezonul rece, putem pune niște mere rase la borcan pentru iarnă. Pentru acest deliciu conservat la borcan avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație.

Merele rase la borcan pot fi folosite pentru a pregăti niște prăjituri, tarte și plăcinte de casă savuroase, pufoase și aromate. Pentru iubitorii de deserturi cu mere putem face un chec cu mere și scorțișoară.

Pentru deliciosul chec cu mere și scorțișoară vom avea nevoie de 3 ouă, 150 g de iaurt, 2 banane, 3 mere, 150 g de făină, 10 g de praf de copt, 20 g de cacao, 25 g de sirop de arțar, 50 ml de lapte, 1 linguriță de scorțișoară și un pic de ulei de cocos. Checul cu mere și scorțișoară este ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

La fel de bine, putem face și o prăjitură cu mere rase în aluat. Aceasta este ideală la orice masă și la orice ocazie. Acest desert merge servit și dimineața alături de o cafea aromată. Prăjitura cu mere rase în aluat este delicioasă. Pentru un plus de savoare putem adăuga scorțișoară și esență de vanilie. Aluatul trebuie să fie fraged și aerat pentru a obține o prăjitură pufoasă și fină. Prăjitura cu mere rase în aluat este aromată, pufoasă și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert le va aminti celor dragi de copilărie și de rețetele bunicii.

Prăjitura cu mere poate fi ornată cu frișcă, cu zahăr vanilat sau cu fructe. La fel de bine putem folosi pentru decor și fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos. Blatul poate fi și însiropat, în funcție de gust și preferințe. Merele rase la borcan pentru iarnă sunt aromate, gustoase și zemoase și își pot păstra savoarea dacă sunt conservate la borcan.

Rețeta bunicii pentru un deliciu la borcan

Dacă vrem să punem niște mere rase la borcan pentru iarnă vom avea nevoie de 6 kg de mere,  6 linguri de zahăr și sucul de la o lămâie.

Se spală merele și se dau prin răzătoare apoi se stropesc cu zeamă de lămâie și se presară zahărul peste ele. Se pun la fiert merele rase într-o cratiță până vor lăsa un sirop aromat. Merele rase fierbinți se pun în borcane sterilizate apoi se pun capacele.

Borcanele se învelesc cu prosoape groase și se lasă la răcit într-un loc întunecat. Merele rase își vor păstra savoarea mult timp și sunt ideale de folosit pentru prepararea unor plăcinte și prăjituri de casă.

Merele rase la borcan au o aromă aparte, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *