Actualitate

Mesaj dur transmis de Traian Băsescu lui Ludovic Orban și Dan Barna: „Au făcut o mare greșeală!“

Publicat: 26 aug. 2020
Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre alianțele cu PNL: ”PMP nu e pelerină de vreme rea”

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a transmis astăzi un mesaj dur premierului liberal Ludovic Orban și liderului USR, Dan Barna. Fostul președinte al României spune că Ludovic Orban și Dan Barna au mizat pe lașitatea lui.

Traian Băsescu a transmis că a intrat în cursa pentru Capitală pentru că el are o datorie neplătită din 2004, atunci când a renunțat la funcția de primar pentru a merge la Cotroceni.

„Au făcut o mare greșeală! Au mizat pe lașitatea mea, nu sunt un om care să fugă de provocări. V-am mai spus: uitați-vă la mine, nu am nicio zgârietură pe spate, am numai pe față. Mă gândesc să maximizăm șansele PMP la alegerile locale și eu consider că am rămas cu o datorie față de bucureșteni, asta pentru că am plecat la Cotroceni în 2004. Nu vreau să-mi închei cariera politică cu datorii“, a declarat Traian Băsescu.

Mesaj dur transmis de Traian Băsescu lui Ludovic Orban și Dan Barna: „PNL-USR-PLUS vor să facă o cacealma politică!“

Europarlamentarul PMP susține că partidul său propune candidați cunoscuți la alegerile locale din Capitală, în timp ce PNL-USR-PLUS încearcă o cacealma politică.

„Mă uit la PMP, care vine cu candidați cunoscuți. De la PNL-USR-PLUS, în afară de Clotilde Armand câți candidați cunoașteți. Pur și simplu vor să facă o cacealma politică din aceste alegeri și să-și regleze conturile în interior! Unde-s doamnele de la PNL care sar toată ziua cu gura? Unde-i doamna Gorghiu? De ce nu candidează la un sector al Capitalei, așa cum face senatorul Lucian Iliescu?”, a menționat Traian Băsescu.

Ce crede despre ceilalți contracandidați

Traian Băsescu își analizează contracandidații și vorbește despre șansele lor la primăria Capitalei. Din punctul acestuia de vedere, nici Gabriela Firea, nici Nicușor Dan și nici Călin Popescu Tăriceanu nu au șanse.

„Nu pierde doar Nicușor Dan, ci și doamna Firea. Când spui că ești independent, este ca și cum ai da una peste față PNL-ului. L-aș sfătui să nu mai spună asta.

Domnul Tăriceanu pierde pentru că e Tăriceanu. Problemele Capitalei le putem discuta dacă se mai dă jos din mașină și circulă pe jos”, a spus Traian Băsescu.

Cum se va comporta în campanie

Fostul președinte al României a decis să nu-și mai atace adversarii politici în campanie. Cu toate acestea, Băsescu a subliniat că nu se va lăsa mai prejos dacă va fi atacat de contracandidații săi.

“A venit timpul să spunem ce-i de făcut, să spunem ce nu s-a făcut știe tot bucureșteanul. Dar ce nu s-a făcut și trebuie făcut, asta trebuie să afle de la fiecare candidat. Vremea campaniilor agresive, cu atac la contracandidați, este depășită. Românii par sătui de dispute!”, a spus Traian Băsescu, într-un interviu pentru Libertatea.

Traian Băsescu arată că nu se va abține sub nicio formă să riposteze, dacă va fi atacat.

”Stați puțin, pentru asta aștept să primesc primul atac și nu aș vrea să fiu în pielea celui care va primi riposta. Nu eu voi fi cel care va iniția atacurile, dar dacă cineva va crede că va putea duce campania atacându-mă, va avea parte de o ripostă corespunzătoare”, a mai spus Băsescu.





Adauga un comentariu