Info Turism

Mesajul Prinţului Charles pentru români. Acesta îi îndeamnă să îşi petreacă vacanţele în ţara lor, pentru a-i descoperi „bogăţiile de necrezut”

Publicat: 10 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul Prinţului Charles pentru români. Acesta îi îndeamnă să îşi petreacă vacanţele în ţara lor pentru a-i descoperi bogăţiile de necrezut
Prinţul Charles, mesaj pentru români

Mesajul Prinţului Charles pentru români. Într-un videoclip, Prinţul Charles îi îndeamnă pe turiştii romani să-şi petreacă anul acesta vacanţele în ţara lor, pentru a-i descoperi „bogăţiile de necrezut”. Mai mult decât atât, ca un veritabil ghid turistic, acesta arată turiştilor ce pot să viziteze aici.

Prinţul Charles, un adevărat ambasador al turismului românesc, a venit pentru prima dată în România acum 20 de ani şi spune că a descoperit o ţară „uimitoare”. Într-un videoclip de cinci minute, prinţul arata turiştilor ce pot să viziteze aici. De asemenea, Prinţul Charles şi-a exprimat regretul că, din cauza pandemiei, anul acesta nu a putut călători în România, dar spune că va continua să pledeze pentru protejarea „comorilor unice” ale ţării noastre.

Mesajul Prinţului Charles pentru români

Aşa cum ştim şi din trecut, Prinţul Charles este un ambasador veritabil al turismului românesc. De fiecare dată a avut doar cuvinte de laudă la adresa ţării noastre. În fiecare an, prinţul îşi petrece pe meleagurile noastre vacanţele. Chiar şi fiul cel mic al acestuia, Prinţul Harry, a venit în vacanţă în România, acum câţiva ani. Din cauza pandemiei de coronavirus, în această vară prinţul nu a putut să vină în România. În acest sens, el recomandă turiştilor să descopere România, anul acesta fiind un moment ideal pentru a cunoaşte tradiţii, obiceiuri şi pentru a vedea peisaje de poveste.

Prinţul a vizitat de-a lungul timpului multe locuri din România. Spune însă că mai vrea să exploreze. Te încurajează să faci la fel. Este pentru prima dată când prinţul Charles aşterne pe “hârtie” ceea ce l-a fermecat la România.

Videoclipul, realizat împreună cu Charlie Ottley, un bun prieten al prinţului şi producătorul documentarelor Wild Carpathia, are ca scop sprijinirea industriei turismului din România.

Prinţul Charles a descoperit în România o ţară „uimitoare”

Prinţul Charles spune că a descoperit o ţară „uimitoare”, menţionând că România ocupa un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el „se simte acasă”.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zona umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crisanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, relatează Prinţul Charles.

Mesajul Prinţului Charles pentru români. Legatura sa cu Vlad Țepeș

Prinţul mai spune că printre strămoşii săi se afla şi Vlad Ţepeş, lucru ce ar putea explica de ce la fiecare vizită în ţara noastră o parte din el se simte acasă.

„În ce mă priveşte, România ocupa un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase. Sunt multe locuri de explorat şi turismul domestic are un potenţial excepţional de a crea noi locuri de muncă, de a genera prosperitate până şi în cele mai izolate zone rurale. Îi încurajez, deci, pe toţi romanii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre tari, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”, mai spune Prinţul Charles.

Charlie Ottley spune că prinţul, deşi ar putea să călătorească în orice colţ al lumii, acesta alege totuşi să-şi petreacă vacanţele în România.

“Dacă chiar Prinţul Charles, care poate să călătorească oriunde şi nu are mult timp să o facă, alege totuşi să îşi petreacă timpul aici, în România, în fiecare an, asta trebuie să fie un indicator pentru romani cum străinii le privesc ţară şi o respectă şi o iubesc. Este una dintre cele mai sofisticate tari din lume”, a spus Charlie Ottley, realizatorul documentarului.

De când a ajuns în ţara nostra, în urmă cu 20 de ani, Prinţul Charles investeşte în ţara noastră şi ne promovează peisajele, mâncărurile şi tradiţiile în toată lumea.

Adauga un comentariu