Sanatate

Mic dejun pentru bolnavii de ficat. Cum să elimini toxinele din organism?

Publicat: 03 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mic dejun pentru bolnavii de ficat. Cum să elimini toxinele din organism
Cerealele sunt bune pentru ficat datorită nivelului ridicat de substanțe bioactive și vitamine

Pentru a avea grijă de sănătatea ta este indicat să știi ce este permis de mâncat la mic dejun pentru bolnavii de ficat. Ficatul este principalul filtru și regulator al organismului. Dacă există o funcționare defectuoasă, aceasta trebuie corectată cât mai curând posibil. Se știe că alimentația influențează aproape toate procesele din corpul nostru, iar unul dintre cele mai eficiente ajutoare pentru un ficat obosit este un mic dejun adecvat.

Experții recomandă să luați micul dejun la o oră după ce v-ați trezit, astfel încât organismul să aibă timp să „intre în acțiune”. Înainte de micul dejun ar trebui să se bea un pahar de apă pentru a trezi organismul. Micul dejun tradițional cu sandvișuri este rău pentru sănătatea ficatului. Carnea grasă, brânza și cârnații de dimineață nu sunt bune pentru sănătatea ficatului.

Mic dejun pentru bolnavii de ficat. Cum să trezești organismul de dimineață?

Nici cantitățile mari de carbohidrați ușor de digerat nu ar trebui consumate la micul dejun. Astfel de mese duc la diabet de tip 2 și obezitate. Potrivit experților, strugurii, perele și merele, fructele de pădure, sucul proaspăt stors sunt un mic dejun sănătos pentru ficat.

Cerealele sunt bune pentru ficat datorită nivelului ridicat de substanțe bioactive și vitamine. Leguminoasele și produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi vor fi, de asemenea, de ajutor, deoarece susțin microflora și furnizează organismului proteine esențiale.

Experții spun că ficatul adoră în mod deosebit fulgii de ovăz și terciul de hrișcă. În general, terciurile integrale nerafinate și muesli-ul vor fi o salvare. În plus, mierea este o „băutură energetică” pentru celulele hepatice. Dacă mâncați dimineața terci cu miere și semințe de in, întregul organism vă va mulțumi.

În acest fel, un mic dejun „corect”, regulat și echilibrat, va ajuta ficatul să lucreze la potențialul său maxim și să elimine în mod activ toxinele. Bineînțeles, acest lucru funcționează mai bine dacă reduceți sau evitați consumul de alcool, care nu face decât să ne „deterioreze” ficatul.

Alimente sănătoase pentru mic dejun. Ce să incluzi în regimul tău?

În fiecare zi, unul dintre cele mai importante organe este stresat de alimentele nesănătoase, de mediul înconjurător, de fumat, de alcool etc. Nu este surprinzător faptul că starea ficatului afectează în mare măsură starea întregului organism.

Dacă acest organ nu funcționează corect, provoacă oboseală cronică, stare de rău, dureri abdominale, probleme digestive și de piele. Nutriționiștii sfătuiesc să menținem ficatul în funcțiune încă de dimineață, alegând alimente sănătoase pentru micul dejun.

Un mic dejun delicios și sănătos ar fi grepfrutul. Acesta conține acizi grași. Aceștia sporesc funcția de curățare a ficatului de toxine și substanțe nocive. De asemenea, citricele conțin o substanță precum naringenina. Aceasta este un flavonoid și promovează repararea și recuperarea celulelor hepatice inflamate.

Ouăle de găină sunt un mic dejun perfect pentru bolnavii de ficat. Dar ouăle de găină nu sunt singurele care sunt bune pentru organism și pentru ficat. Ouăle tuturor păsărilor reduc riscul de cancer și de anomalii hepatice, regenerează celulele organelor și previn disfuncționalitățile. În plus, compoziția complexă a ouălor conține substanțe care sporesc funcția de eliminare a toxinelor din organism.

Adauga un comentariu