Cancan ultimă oră

Mihaela Bilic ne oferă soluția corpului perfect

Publicat: 21 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihaela Bilic ne oferă soluția corpului perfect
Mihaela Bilic

Mihaela Bilic ne oferă soluția corpului perfect. Vara este anotimpul în care cu toții ne dorim să avem un corp perfect, dar obiceiurile alimentare ne opresc din a-l obține. Astfel, dacă ne dorim să mâncăm dulciuri, avem soluția perfectă: fructele. Iar Mihaela Bilic ne oferă sfaturi prețioase în acest sens.

Fructele sunt aliatul nostru. Mihaela Bilic ne oferă soluția corpului perfect

Suntem înconjurați de o gamă largă de fructe delicioase, care pot constitui un desert foarte gustos. Este vorba de caise, care au un număr redus de calorii și prezintă o multitudine de beneficii pentru corpul nostru.

”Parfumate, catifelate si usor de digerat, caisele sunt desertul perfect pentru mesele de vara. Culoarea lor portocalie se datoreaza continutului de betacaroten (provitamina A), un pigment cu actiune antioxidanta extrem de benefica. Betacarotenul protejeaza pielea de soare si imbatranire si asigura o bronzare mai rapida. Doar 3 caise acopera necesarul zilnic de carotenoizi:)

Caisele sunt singurul aliment ne-uleios care contine vitamina E, vitamina antioxidanta care alaturi de vitamina A creste imunitatea organismului. Prin continutul crescut de potasiu, fier si calciu caisele inlatura insomnia si astenia, imbunatatesc functionarea neuro-musculara si rezistenta la boli.”, afirmă Mihaela Bilic.

Caisele, prietenii siluetei. Mihaela Bilic ne oferă soluția corpului perfect

Având puține calorii, acestea ne ajută în lupta cu kilogramele în plus. De asemenea, caisele prezintă o sursă inepuizabilă de fibre.

”Au calorii puține și indice glicemic mic deci sunt și prietenele siluetei. Tot în caise găsim multe fibre (în special pectine) bine tolerate în intestin si cu efect de accelerare al digestiei lente și dificile. În plus fibrele ajută la scăderea nivelului de LDL-colesterol (cel rău).
Din punct de vedere nutritiv sunt doar lucruri bune de spus despre caise așa că n-ar fi rău dacă le-am face și un festival, așa cum au austriecii,” a postat dr. Bilic pe pagina de Facebook.

Beneficii pepene roșu. Ce vitamine are

Pepenele roșu este foarte bogat în fitonutrienți și antioxidanții, care sunt esențiale pentru o sănătate optimă. Este o importantă sursă de vitamina A, care este un puternic antioxidant natural. 500 g de pepene roșu conțin doza zilnică recomandată de vitamina A. Iar aceasta este esentiala pentru vedere, imunitate și menținerea sănătății pielii. Mai mult, este bogat în flavonoizi antioxidanți, cum ar fi licopenul, beta-carotenul, luteina, zeaxantina și criptoxantina.

Pepenele mai este o sursă importantă de vitamina B6 (piridoxina), tiamina (vitamina B1), vitamina C și mangan. Mai conține vitamina E, vitamina D, acid pantotenic, dar și numeroase minerale. În pepene găsim fier, calciu, magneziu, mangan, potasiul, fosfor, zinc, dar și seleniu.

Pepenele roșu crește glicemia?

Pepenele roșu poate constitui o problemă pentru persoanele care suferă de diabet. Și aceasta deoarece crește glicemia. Consumat în cantități moderate, însă, pepenele roșu este permis chiar și pentru aceste persoane. În diabetul zaharat nu sunt interzise dulciurile, ci trebuie să se consume fructe cu indice glicemic scăzut.

Pentru cei cu diabet sunt permise în special fructele cu un conţinut redus de carbohidraţi. Astfel, în cazul pepenelui roșu, persoanele cu diabet au voie să consume cel mult 700 g. Această cantitate conține cu aproximaţie 50 g carbohidraţi.

Așadar, toate acestea fac din pepene fructul ideal pentru zilele toride de vară.

Adauga un comentariu