Local

Mihai Chirica a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Iași în cazul său! Judecătorii vor decide dacă acesta se va întoarce sau nu la Primărie – UPDATE

Publicat: 08 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Chirica a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Iași în cazul său Judecătorii vor decide dacă acesta se va întoarce sau nu la Primărie - UPDATE
Mihai Chirica a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA în cazul său

Măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Iași în cazul lui Mihai Chirica a fost contestată de acesta. Acum, urmează ca judecătorii de la Tribunalul Iaşi să decidă ce se va întâmpla în continuare cu edilul

UPDATE: Dosarul DNA care are 6 volume a ajuns la tribunal la ora 9.15. Ora fixată pentru ședință este 11.10. Cel mai probabil se va cere amânare pentru studierea dosarului.

Mihai Chirica a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași în cazul său! Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să decidă ce se va întâmpla în continuare cu edilul.

„Eu nu îl reprezint pe domnul Mihai Chirica în acest dosar. Cel mai probabil, plângerea la controlul judiciar se va judeca mâine (astăzi – n.r.)”, a menționat ieri avocatul Daniel Atasiei, cel care îl reprezintă pe Chirica în alte dosare, precum cel intitulat generic „Skoda„.

Tribunalul Iaşi a stabilit pentru astăzi, la ora 12:00, termenul pentru analizarea plângerii formulate de Mihai Chirica. Totuşi, cel mai probabil, aceasta se va amâna, pentru ca noul avocat să poată analiza documentele existente la dosar.

Mihai Chirica a contestat controlul judiciar impus de procurorii DNA Iași

Amintim că, în urmă cu câteva zile, primarul Iașului, Mihai Chirica, a fost pus de procurorii DNA sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, în perioada controlului judiciar, Chirica nu mai are dreptul să-și exercite atribuțiile de primar al Iașului.

„DNA Iași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Mihai Chirica, la data faptelor și în prezent primar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției. În cauză a fost dispusă și efectuarea urmăririi penale față de suspectul Gabriel Vasile Harabagiu, la data faptelor viceprimar al municipiului Iași, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și uzurparea funcției.

În cauză există date și probe care conturează starea de fapt, potrivit căreia cei doi, în exercitarea funcțiilor, ar fi dispus / semnat documente, cu încălcarea legii, în procedura de atestare a construirii, respectiv a extinderii unui imobil din municipiul Iași. Concret, blocul ar fi fost construit și intabulat ilegal, cu mai multe niveluri față de cele prevăzute în autorizație, iar suprafața imobilului este mai mare decât cea din autorizație, fiind încălcat planul urbanistic zonal. Intabularea imobilului în cartea funciară s-ar fi efectuat cu sprijinul conducerii și al unor funcționari din cadrul autorității publice locale, în baza certificatului de atestare a edificării / extinderii construcției, datat 10 octombrie 2018, emis de Municipiul Iași”, au spus anchetatorii.

Judecătorii ieșeni vor decide ce se va întâmpla în continuare

Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu Mihai Chirica. În eventualitatea în care plângerea acestuia va fi admisă, el se va putea întoarce în funcția de primar al Iașului. Totuși, procurorii DNA ar putea reinstaura măsura controlului judiciar. Pe de altă parte, contactat telefonic ieri, Gabriel Vasile Harabagiu, fostul viceprimar al Iașului, a refuzat să comenteze pe marginea subiectului.

„Este vorba despre un dosar în curs de cercetare și nu vreau să comentez pe marginea acestuia”, a precizat ieri Gabriel Harabagiu.

Totodată, reporterii cotidianului BZI au încercat să-l contacteze telefonic ieri și pe Mihai Chirica, însă fără succes. În orice caz, Mihai Chirica a contestat măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA Iași în cazul său și, acum, urmează ca magistrații de la Tribunal să stabilească ce se va întâmpla în continuare.

Adauga un comentariu