Local

Mihai Chirica, despre locurile de Terapie Intensivă de la Spitalul de Recuperare: Vom construi 40 de paturi de ATI pentru a putea răspunde la o eventuală incapacitate de funcţionare a Spitalului de la Lețcani

Publicat: 28 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mihai Chirica despre locurile de Terapie Intensivă de la Spitalul de Recuperare Vom construi 40 de paturi de ATI pentru a putea răspunde la o eventuală incapacitate de funcţionare a Spitalului de la Lețcani
Primarul Municipiului Iași

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași a vorbit despre situaţia paturilor de Terapie Intensivă. Acesta a subliniat faptul că vor fi alocate sumele de bani necesare pentru contruirea a 40 de paturi de ATI.

Edilul vorbeşte despre faptul că paturile vor fi ca un răspuns la o situaţie în care Spitalul de la Lețcani nu va funcţiona. Pe de altă parte, primarul a menționat faptul că stația de oxigen de la Spitalul de Recuperare s-a oprit într-o noapte.

Vor fi contruite 40 de paturi de Terapie Intensivă la Spitalul de Recuperare, susţine Mihai Chirica

Într-o interentie, Mihai Chirica a explicat faptul că vor fi alocate sumele de bani necesare pentru construirea a 40 de paturi de Terapie Intensivă. Aceste paturi vor fi operationate în contextul în care Spitalul de la Leţcani ar intra în incapacitate de funcţionare:

Spitalul de Recuperare a prezentat un proiect, proiect supus şi votului Consiliului Local, despre construirea unei reţele pentru 40 de paturi inclusiv partea de alimentare a paturilor, cu o valoare de peste 5 milioane de lei. Suma o vom pune la dispoziţia Spitalului de Recuperare, pentru a putea răspunde în situaţia în care Spitalul de la Lețcani va intra în incapacitate de funcţionare cu Spitalul de Recuperare.

Este adevărat şi trebuie să menţionez acest lucru, nu putem să substituim în totalitate activitatea Spitalului de la Lețcani sau a altor secţii de ATI din municipiu pentru că avem nevoie de personal specializat pe care Spitalul de Recuperare nu îl are pentru că nu are acest profil, sigur medicație adaptată la tipul de boală. Nu poate fi o funcţionare temporară pentru că toate celelalte echipamente existente în salon nu sunt 100% adaptate unei secţii ATI, neavând condiţiile de funcţionare cu exces de oxigen în aerul respirat.

 

Staţia de oxigen s-a oprit într-o noapte la Spitalul de Recuperare

Pe de altă parte, Mihai Chirica a afirmat faptul că staţia de oxigen existentă la Spitalul de Recuperare nu a fost structurată pentru un asemenea necesar de oxigen. Primarul menţionează faptul că, într-o noapte, staţia s-a oprit iar medicii au alimentat cu butelii de oxigen pacienţii:

Nu, nu face față pentru că staţia de oxigen de la Spitalul de Recuperare a fost construită pentru a răspunde necesarului de oxigen de pe paturile ATI de pe blocul operator din cadrul spitalului. Aportul de oxigen este normal. Condiţiile bolii COVID-19 presupune un flux foarte mare de oxigen pentru pacienţi. Cu greu reuşim să ţinem cele 7 paturi de ATI pentru bolnavii de COVID-19 pe care îi avem. Mai mult decât atât, am avut şi incidente: Într-o noaptea s-a oprit staţia, am reuşit să asigurăm nevoia de oxigen utilizând buteliile de oxigen. Este suprasolicitată, supraîncărcata, stăm într-o alertă permanentă. Practic vor avea nevoie de o suplimentare de operare a capacităţii staţiei de oxigen existente.

Adauga un comentariu