Local

Mihai Gavril, consilier local PSD nu vrea acordarea titlului de onoare pentru Ioan Hadârcă! Replica lui Mihai Chirica: Este o onoare dacă nu aţi vota – UPDATE

Publicat: 31 aug. 2020
Mihai Gavril, consilier local PSD nu vrea acordarea titlului de onoare pentru Ioan Hadârcă
Mihai Gavril, consilier local PSD nu vrea acordarea titlului de onoare pentru Ioan Hadârcă

Scandal la şedinţa de Consiliu Local după ce consilierul local Mihai Gavril, PSD, a propus scoaterea de pe ordinea de zi a propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare pentru Ioan Hadârcă, poet, traducător şi om politic din Republica Moldova. Scandalul a degenerat după ce Consilierul local a menţionat că a vorbit cu iniţiatorul proiectului, asta deşi nu s-a întâmplat.

Mihai Gavril, consilier local PSD nu vrea acordarea titlului de onoare pentru Ioan Hadârcă

Mihai Gavril de la PSD a propus ca proiectul să fie amânat pentru că sunt informaţii în spaţiul public că ar contrazice CV-ul fostului politician În acel moment, primarul Mihai Chirica a apostrofat spunând că face parte doar dintr-o adunătură a PSD. Reacţia lui Mihai Chirica vine în contextul în care, senin, Mihai Gavril a susţinut că a vorbit clar cu iniţiatorul proiectului de hotărâre referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare pentru omul politic din Republica Moldova. Mihai Chirica s-a arătat enervat de faptul că Mihai Gavril a minţit, asta din considerentul ca el este iniţiatorul proiectului de hotărâre, iar consilierul local nu a vorbit cu el:

” Eu am discutat cu iniţiatorul. Da, am discutat cu iniţiatorul proiectului” a menţionat Consilierul Local Mihai Gavril.

Mihai Chirica, reacţie virulenta la adresa consilierului PSD: Nici dacă va mai naşteţi de 500 de ori nu o să fiţi propus pentru un titlu de acest fel

În continuarea conflictului, Mihai Chirica s-a declarat deranjat de afirmaţiile consilierului local PSD. Acesta a menţionat faptul că informaţiile pe care Mihai Gavril le are sunt preluate de pe un ziar responsabil cu distribuirea de fake news şi de atacuri, injurii la persoane emblematice ale ţării, un ziar care este susţinut de mafia imobiliară din Iaşi>

” Sunteţi exact ca în bancul cu membrul semi-corespondent al Academiei Romane. Trimiteţi scrisori dar nu va răspunde nimeni. Nu aţi discutat cu iniţiatorul pentru că iniţiatorul sunt eu. Poate aţi discutat cu altcineva, cu pachetul de infractori care publică printr-un jurnal plătit cu adevărat de mafia imobiliară. Care scot diferite titluri care jignesc unor personalităţi remarcabile. Am văzut că în acea fiţuică a fost tăvălit şi Adrian Paulescu, chiar şi preşedintele Klaus Iohannis, care era prezentat într-un titlu dezgustător pentru un aşa zis jurnalist.

Vă informaţi dintr-un loc greşit, dintr-un loc în care se promovează fake news şi chiar propaganda sovietică. Trecând mai departe, este o onoare dacă dumneavoastră nu votaţi acest proiect de hotărâre. Dumneavoastră nu aţi înţeles nimic din ce inseamnă cultura ieșeană. Nu aţi intra pe o listă scurtă, nici dacă va mai naşteţi încă de 500 de ori pentru a deveni cetăţean de onoare a municipiului sau a satului în care v-aţi născut. Comentariiile mi se par de prisos” a menționat Mihai Chirica, edilul municipiului Iași

 

Ioan Hadârcă a fost propus pentru titlul de cetăţean de onoare a Iaşului

În sedinda de astăzi se va acorda titlul de cetățean de onoare lui Ioan Hadârcă, în vârstă de 71 de ani, poet, traducător și om politic în Republica Moldova. A prin mai multe legislaturi ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova

UPDATE: Ioan Hadârcă a primit titlul de cetățean de onoare a municipiului Iași

În urmă cu câteva momente, cu o majoritate de voturi, Ioan Hadârcă a primit titlul dee cetăţean de onoare. Poetul a ţinut să le mulţumească tututor celor care au votat, şi nu numai. Acesta a ţinut să aducă un omagiu limbii române dar şi a municipiului Iaşi, oraş cu care se afla într-o strânsă legătură:

” În această zi, zi de sărbătoare, ziua limbii române, mariminoasa şi nobilă zi a limbii române am primit acest titlu. . Am fost unul dintre cei care am iniţiat aducerea limbii române în Republica Moldova, am militat la revenirea la grafia limbii române.

Mă marchează, mă onorează. Iaşul a fost pentru mine o cetate culturală deosebită. Cetatea care a păstrat nobleţea celor care au luptat pentru independenţa ţării, nobleţea culturii. Iaşul este Iaşul iubirilor noastre, pentru mine este o iubire specială, o iubire pulverizată pentru mai mutle locuri istorice unde sunt legal. Junimea, mai multe biserici, Catedrala Mitropolitană etc.  Sunt foarte multe fire care mă leagă de Iaşi. Este un alt pol magnetic al culturii pentru care suntem atraşi. Când am iniţiat podul de flori l-am iniţiat spre Iaşi. Multe aş putea să vorbesc, dar mă rezum aici. Genunchii mei se apleacă sărutând pământul Iaşului. Vă urez multă sănătate consilierilor municipali şi vouă. ” a menţionat Ioan Hadârcă, cunoscut om politic și scriitor.

Comentarii
  • cine este ciudatul asta ? l-am vazut pe la meciurii cind infuleca ca disperatul pizza la tribuna oficiala , l-am vazut imbracat ca de bazar sau circ , l-am vazut cind impartea fluturasi cu o scirba de nedescris la adresa cetatenilor…..m-a intreb si v a intreb cum de a ajuns ciudatul asta consilier local ? oare astia sunt oamenii care m a pot reprezenta in CL ? Bai Nechipercea de un cot cu cur de tot , dispari in pula mea din piesaj ca-l murdaresti !

  • Hadarca a fost un oportunist. A fost vazut la tribuna, la brat cu primul secretar al fostei RSSM, aparandu-l la microfon ca „e si el de-al nostru” . Victor Lupan, ziarist francez de origine basarabeana confirma acest lucru. Chirica, lingauke, oportunistule , hotule, escrocule si ipocritule, te mai joci mult cu titlurile de cetatean de onoare ale orasului Iasi?

Adauga un comentariu