National

Mihai Tudose, despre obligativitatea purtării măștilor de către elevi: „Nu știm dacă măștile astea vor exista fizic”

Publicat: 28 aug. 2020
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose
Fostul prim-ministru al României Mihai Tudose

Mihai Tudose a demonstrat faptul că obligativitatea de purtare a măștilor de către elevi impusă de Executiv va favoriza apariția speculei. Europarlamentarul a arătat faptul că, în prima săptămână din noul an școlar vor fi necesare treizeci de milioane de măști. Acest lucru ar putea duce din nou la o explozie a prețurilor.

”Și dvs, ca și noi, ați trecut prin toate campaniile electorale. N-am văzut niciodată un guvern care să se ocupe în 90% din timpul în care iese public atacând opoziția, în loc să iasă cu proiecte, cu propuneri, cu niște lucruri constructive sau să explice ce au făcut. 90% din timpul alocat ieșirilor publice sau comunicatelor este despre opoziție, ce răi suntem noi, cei din opoziție.

Mai sunt două săptămâni și un pic până la începerea anului școlar, s-a aruncat pisica în curtea autorităților locale, pe niște formule foarte simpatice: «Primăriile și Consiliile de Administrație ale școlilor vor trebui să ia măsuri, să implementeze niște măsuri pentru ca procesul educațional să se desfășoare în condiții optime, pe baza hotărârilor și a normelor care se vor elabora». Citat de ieri. «Se vor elabora»…

Cred că ar fi bine să le elaboreze până în decembrie, că poate află că școala începe pe 14 septembrie…

Nu e nimeni în stare să dea un răspuns: sunt 3 milioane de elevi (în afară de studenți). Conform normelor elaborate de ministrul «deștept asiptomatic» de la Sănătate ar trebui să poarte fiecare elev două măscuțe – asta înseamnă 6 milioane de măscuțe pe zi. Într-o săptămână de școală – în prima săptămână – înseamnă 30 de milioane de măscuțe numai la elevi. O întrebare: există măscuțele astea?

Nu știm dacă măștile astea vor exista fizic; suntem cumva în pericolul să trăim ce am trăit în martie, când nu se găseau măști, când ajunsese masca la 15-20 de lei. Începe din nou specula cu măști”, a spus Mihai Tudose.

Decizie discutabilă luată de Ludovic Orban: Impune masca obligatorie și pentru copiii care au împlinit 5 ani

Premierul Ludovic Orban decide care va da naștere la multe discuții. Guvernul liberal a decsi astăzi ca toate persoanele care au împlinit 5 ani trebuie să poarte, în mod obligatoriu, masca de protecție.

În plus, Guvernul, printre măsurile de protecție în perioada campaniei electorale discutate astăzi, decide ca întrunirile politice să se limitează la maxim 20 de persoane, dacă sunt în spații închise.

Decizie discutabilă luată de Ludovic Orban: Impune masca obligatorie și pentru copiii care au împlinit 5 ani

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului se regăsește un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile în care se desfășoară evenimente/ întruniri în cadrul campaniei electorale, indiferent dacă acestea se desfășoară într-un spațiu închis sau în aer liber, precum și cu ocazia interacțiunii, pe stradă sau în cazul acțiunilor din ușă în ușă, între cetățeni și candidați/echipele de campanie electorală ale acestora”, prevede proiectul.

Adauga un comentariu