Eveniment-Social

Ministerul Agriculturii sprijină fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă. Sunt programaţi fermierii din Târgu Frumos şi Plugari – FOTO

Publicat: 09 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția pentru Agricultură Județeană Iași și Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, vine în sprijinul fermierilor ale căror culturi au fost afectate de secetă pedologică și extinde programul deplasărilor în teritoriu pentru constatarea pagubelor și în zilele de week-end.

Pentru acest week-end sunt programați fermieri din zona Târgu Frumos și comună Plugari.

Prioritate au fermierii care își reînsămânțează terenurile agricole.

Comisiile de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole au fost numite prin Ordinul Prefectului potrivit art.18 din Regulamentul 97/63/2020 privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice. Până în prezent, în județul Iași au fost depuse un număr de 124 rapoarte operative provenite de la un număr de peste 50 de UAT-uri.

După finalizarea deplasărilor comisiilor de constatare și evaluare a pagubelor la culturile agricole produse în urma fenomenelor meteorologice care generează seceta pedologică, situația centralizată va fi transmisă către
Centrul operativ pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru alocatea sumelor necesare despăgubirilor.

Adauga un comentariu