Local

Ministrul Costel Alexe: „Prioritatea zero este operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani. Cine a greșit va plăti atât administrativ cât și penal!”

Publicat: 03 oct. 2020
Costel Alexe și Mihai Chirica la Iași
Costel Alexe a declarat că prioritatea zero este operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani

Prezent astăzi, la Iași, împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, cu Prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș și cu Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, Costel Alexe, președintele ales al Consiliului Județean Iași și președintele Organizației județene a PNL Iași a avut o serie de întâlniri de lucru cu instituțiile din subordinea Ministerului Sănătății, Consiliului Județean Iași și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a clarifica aspectele ce țin de obținerea avizelor și operaționalizarea Spitalului Covid de la Lețcani.

„Am promis că prioritatea zero și urgența mandatului de Președinte al Consiliului Județean Iași este clarificarea tuturor inadvertențelor și controverselor din jurul acestui proiect de interes public.

Nu vreau să mă antepronunț, nu vreau să fiu alarmist și până când nu voi vedea toate documentele nu voi lua o decizie, dar un lucru vă pot spune 100% sigur: Spitalul Covid de la Lețcani a fost o temă de campanie a PSD, încă un obiectiv la care s-a tăiat panglica, dar care după 3 săptămâni este nefuncțional.

Vă pot spune negru pe alb că și-au bătut joc de ieșeni, s-au folosit de o inaugurare cu fast în campanie electorală și s-au jucat cinic cu viața și speranțele tuturor suferinzilor!

„Abia ieri s-a solicitat un aviz de la Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului“

„Este uluitor cum abia ieri, la câteva săptămâni de la „inaugurare”, s-a solicitat un aviz de la Apele Române și Agenția pentru Protecția Mediului, în condițiile în care, în campanie, s-a lansat un fake news grosolan potrivit căruia aș fi obstrucționat avizarea spitalului.

Vă promit că voi clarifica cât mai rapid o altă situație pe care o găsesc strigătoare la cer: deși în caietul de sarcini s-au plătit peste 13 milioane de euro pentru un spital funcțional cu peste 250 de paturi, cu greu astăzi s-ar putea operaționaliza undeva la 28 spre 40 de paturi.

Sănătatea nu are culoare politică și le transmit și pe această cale un mesaj clar tuturor celor care au folosit timp de 6 luni acest spital ca armă politică și temă de campanie: cine a greșit va plăti atât administrativ cât și penal!

Având în vedere că se apropie sărbătoarea Sfintei Parascheva și Iașul vă îmbrăca straie de sărbătoare, iar tot mai mulți pelerini vor ajunge la moaștele sfinte, am discutat și astăzi cu reprezentanții autorităților de resort și ai administrației publice locale și județene pentru o bună gestionare a situației și fac apel și pe această cale la respectarea măsurilor de distanțare și prevenție“, a declarat Costel Alexe.

„Vreau să cred că vom reuși de această data să facem față provocărilor“

Costel Alexe a transmis că în primele luni ale pandemiei și ulterior, în starea de alertă România, guvernarea liberală a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza și am fost exemplu de bună practică la nivel european.

„Dragi români,

În primele luni ale pandemiei și ulterior în starea de alertă România a reușit să gestioneze extraordinar de bine criza și am fost exemplu de bună practică la nivel european!

A fost o reușită colectivă, căci eforturile Guvernului și deciziile autorităților locale au fost susținute de către populație.

Vreau să cred că vom reuși de această data să facem față provocărilor și, împreună, cu o bună colaborare între autorități locale și populație, cu toții trebuie să fim responsabili și să luăm măsurile care se impun pentru a gestiona corect criza, pentru a ne proteja pe noi și cei din jurul nostru“, a transmis Costel Alexe.

 

Comentarii
  • Dovada falsei descentralizări in ce privește serviciile de sănătate publica. E ca și cum ai spune ca un câine ținut intr un lanț lung este liber.subordonarea Spit.infectioase la cj este o cacialma.iata ca totul a depins/depinde de București. Fără agențiile guvernului nu se mișcă nimic. Oamenii mizerabili,meschini,chiar criminali de la puterea PNL au blocat spitalul din Iulie pana la 28 sept.,iar acum vor sa l pună in funcțiune urgent.si nu pot pt ca sunt incompetenți.multi oameni vor muri acasă de covid,din lipsa de locuri in spitale.si unul dacă ar muri,tot este o crima. Adică o infracțiune f.f.grava,ce trebuie sancționată cu închisoare pe viața și cu despăgubiri pt familia mortului . Se va întâmpla ceva? Slaba speranța. La fel ca in vremea dictaturii ceaușiste,piei drace. Vom suporta,dar nu vom uita. PNL et comp.,NU pe veci. PSD este impotent și infiltrat de turnători securiști.si atunci cu cine? Problema reala este ” sa rămânem in viața”.

  • Multa muee chirica alexa si pnl …bgmias pla in mata kirica si alexee dati drumu la talcioc sa faca lumea bani de mancare f cristosu mstii chirics ,bacau si suceava e deschis jigodie penala de kirica b p in mata si fimeita !

  • DLE PRIMAR CHIRICA DE CE IN PARCAREA DIN SPATELE BLOCULUI A2 ,A3, A4 DE PE STRADA BISTRITA DIN ALEXANDRU SUNT PARCATE MASINI IN MOD ILEGAL SI NEDREPT ,CEI DE SCARA A1 AU 7 LOCURI DE PARCARE SI CEI DE LA A2,A3,A4,A5 DOAR UN SINGUR LOC DE PARCARE PER SCARA CU TOATE CA NU PLATESC NIMIC LA PRIMARIE , CE NU LUATI MASURI ,DE CE NU NE AJUTATI DLE PRIMAR ?

  • A facut un kkt la Ministerul Mediului, a pierdut toate procesele cu un handicapat de la SOR.
    Acum, dupa ce a pus bete in roate cu Spitalul de la Letcani, invidios ca se construieste de un psd-ist, incearca sa iese in fata cu mu ca altuia.
    O sa se lamureasca poporul asta in viitorul apropiat, cand Romania nu va mai exista.
    Urmariti ce nume de familii au aparut in politica Romaneasca!

Adauga un comentariu