Actualitate

Ministrul Eduard Novak, declaraţie neinspirată despre argintul de la JO 2020. Sportiva Ana Maria Popescu l-a făcut cu ou şi oţet: „Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane de euro”

Publicat: 27 iul. 2021
Ana Maria Popescu, medaliată cu argint la JO 2020 Tokyo
Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak a transmis că sportiva nu aducea aurul în țară chiar daca bugetul federației de crimă era mai mare cu 5 milioane de lei

Ana Maria Popescu, românca medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo, i-a dat o replică acidă ministrului Sportului, Eduard Novak. Oficialul a făcut o declaraţie neinspirată, menţionând faptul că sportiva nu ar fi luat medalia de aur nici dacă bugetul federaţiei de scrimă ar fi fost mai mare cu 5 milioane de lei.

„Înainte de toate, mulțumim pentru frumoasă primire. Mă bucur să vă văd pe toți aici, este foarte important pentru noi, pentru sport în general. Măcar la Jocurile Olimpice să ne întâlnim și să ne vedem. Mă bucur că după 13 ani am văzut mai puține titluri cu „Brânză a pierdut aurul”, dar încă mai sunt. Mă bucur că o parte dintre voi ați înțeles mesajul că un loc la Jocurile Olimpice se câștigă, oricum ar fi el. Simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câștigat.

Mă bucur și mi-aș dori ca de acum înainte asta să vorbim despre sportivii români, indiferent că sunt la fotbal și sunt cei din echipa a doua probabil, indiferent că sunt la alt sport, să știți că toți colegii mei de acolo muncesc foarte mult. Am citit toate comentariile și toate declarațiile din ultimele zile. Am rămas cu același gust de la Rio, din 2016, înainte să luăm aurul”, a transmis Ana Maria Popescu, medaliata cu argint la spadă.

Ana Maria Popescu, replică acidă la adresa ministrului Tineretului şi Sportului

Sportiva susţine că nu este ok gândirea oamenilor în ceea ce priveşte întoarcerea concurenţilor la JO. Aceştia se pot întoarce cu medalii sau nu, însă munca lor este la fel de intensă. În replică, Ana Maria Popescu i-a spus ministrului Eduard Novak că aştepta să fie întâmpinată cu cecul de 5 milioane de lei.

„Nu e OK, oameni buni, pentru că indiferent dacă ne întoarce de acolo cu medalii sau fără, noi muncim la fel, și noi, dar și antrenorii noștri. Am în spatele meu patru oameni, atât am avut. Pe lângă ei, apropo de finanțare, domnule ministru, am avut sportivi de 43 de ani care s-au retras din activitate pentru că nu mai am alții. Îmi doresc foarte mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul acela pe care eu n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă așteptați cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă mai avem timp să mi-l dați și să facem o sală nouă pentru copiii aceia!”, a mai spus sportiva, la venirea în țară.

Ce a spus ministrul Eduard Novak?

Ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak a transmis că sportiva nu aducea aurul în țară chiar daca bugetul federației de scrimă era mai mare cu 5 milioane de lei.

„După părerea mea şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana-Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a afirmat Novak după performanța Anei-Maria Popescu.

Comentarii
  • Aproape sigur nu o sa vezi comentariul meu Ana Maria însă îți port un respect fantastic… Ce discurs, ce atitudine… Sportiv adevărat, roman adevărat… Dacă îmi permiți voi meritați pensii speciale nu kktii care o primesc deja… Ma rog… Mai e mult de lucrat la nația asta… Nu îmi place nici PSD nici PNL USR sau care dracu m

Adauga un comentariu