Actualitate

Ministrul Nelu Tătaru, despre un lockdown: „Nu putem să închidem tot pentru că în anumite zone sunt focare! Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun!”

Publicat: 03 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Nelu Tătaru despre un lockdown Nu putem să închidem tot pentru că în anumite zone sunt focare Nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății

Marţi, 3 noiembrie 2020, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o intervenţie publica la un post de televiziune. Acesta a menţionat că nu se va ajunge la un închidere totală a României doar din cauza faptului că în unele zone apar focare. Ministrul susţine că adaptarea se face de la localitate la localitate.

Avanad în vederea că exista o transmitere comunitară diversa în localităţile statului român, nu se poate lua o decizie radicală la nivel naţional, cum ar fi lockdown-ul.

”Avem o transmitere comunitară diferită din localități. Nu putem adapta la nivel național, să închidem tot pentru că într-o anumită zonă sunt anumite focare pe care le putem carantina sau izola, să ducem la un lockdown. Adaptarea o facem de la localitate la localitate. (…) Evoluția situației dă norma sau măsurile pe care trebuie să le luăm. Fiecare activitate o avem cu anumite norme. Esențial ar fi să respectăm regulile. (…) Nu intenționăm să ajungem la un stat polițienesc, dar trebuie să știm că fiecare avem partea noastră pe care trebuie să o facem în acest context”, a spus Nelu Tătaru la un post de televiziune.

Ministrul Sănătății, despre orele de curs în școli

Nelu Tătaru a menţionat anumite detalii și despre situația unităţilor de învăţământ, afirmând că este adeptul învățământului față în față, acolo unde este posibil acest aspect.

„Momentul școlii este cel mai reglementat, dar vem o mobilitate înainte de școală și după școală. (…) Deschiderea școlilor s-a făcut pe scenarii. (…) Momentul de 3 este cel care duce la învățământul online. Eu sunt adeptul școlii față în faţă când condițiile o permit, dar trebuie să adaptăm capacitatea școlară, resursa umană, precum și numărul de elevi dintr-o clasă”, a adăugat Tătaru.

Nelu Tătaru, despre perioada sărbătorilor de iarnă

Ministrul Tătaru susţine că în contextul în care nu se gestionează bine următoarele săptămâni, nici nu vrea să se gândească ce va fi în perioada sărbătorilor de iarnă.

Nelu Tătaru a mai spus că în acest moment sunt trei cicluri de 14 zile, care gestionate corespunzător, vor conduce la un platou. În cazul în care nu se vor respecta regulile, Crăciunul nu va fi unul liniştit ca ordinioara.

”Eu nu știu ce va fi de Crăciun. Ce va fi de Crăciun depinde de ce va fi mâine, de ce va fi peste două, trei sau patru săptămâni. Dacă noi nu gestionăm aceste săptămâni, nici nu vreau să mă gândesc la Crăciun.

Noi avem, în acest moment, niște repere. Barometrele mele sunt unitățile de primiri urgențe, internările, decesele, terapia intensivă cu extensie. (…) În condițiile în care eu respect niște reguli… avem trei cicluri de 14 zile, ar trebui să ajung la un platou. Va trebui să continui cu încă trei cicluri de 14 zile ca să încep să scad. Cine crede că dacă eu astăzi respect sau nu respect voi avea previziunea că voi avea un Crăciun liniștit și voi merge la munte sau în străinătate, se înșală”, a spus Nelu Tătaru.

Închidere pe timp de noapte

Ministrul susține că dacă persoanele nu respectă ziua restricțiile, nu este necesar un lockdown pe timp de noapte.

Adauga un comentariu