Coronavirus

Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce spune Nelu Tătaru

Publicat: 30 oct. 2020
Nelu Tataru, declaratii de presa
Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ministrul Sănătății a ținut să răspundă la aceasta întrebare

Vom avea carantină în perioada sărbătorilor de iarnă? Ministrul Sănătății a ținut să răspundă la aceasta întrebare care îi macină pe tot mai mulți români.  Ieri, România a înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus și anume 6.500 de cazuri noi.

Nelu Tătaru afirmat că, momentan, autorităţile nu au în discuţie instituirea carantinei în perioada sărbătorilor de iarnă.

Carantină în perioada sărbătorilor de iarnă în România?

Ministrul Sănătății a spus că momentan restricțiile vor fi luate pe plan local în funcție de numărul de infectări din acea zonă.

„Nu avem în discuţie acest lucru. La fiecare comunitate locală se aplică acele restricţii şi acele măsuri în funcţie de evoluţia transmiterii în comunitate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a mai spus că românii din străinătate vor putea veni în ţară, atâta timp cât respectă regulile care sunt acum în vigoare.

Cei care sosesc în țară trebuie să fie testați dacă sosesc numai pentru trei zile sau puși în carantină pentru 14 zile, dacă vin pe o perioadă mai lungă.

„Sunt acele ţări care au o rată de infectare mai mare decât a noastră. Condiţiile sunt aceleaşi. În măsura în care vin pentru trei zile, test, nu mai mult de 48 de ore, negativ, dacă vin pentru o perioadă mai lungă, intră în carantină 14 zile cu posibilitatea că a opta zi să facă acel test, dacă este negativ, la 10 zile să iasă din acea carantină”, a afirmat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Ce sfaturi le oferă Nelu Tătaru românilor

Pentru a nu ajunge în carantina în perioada sărbătorilor de iarnă, Nelu Tataru a oferit câteva sfaturi românilor. Acesta îi sfătuiește să rămână liniștiți și să respecte regulile de distanțare socială și igienă, pentru a trece împreună, cât mai repede peste această perioadă neplăcută cauzată de pandemia globală de coronavirus.

„Suntem pe un câmp de luptă împreună. Sunt două părţi. Este o componentă pe care noi că sistem medical o gestionăm, cei care se prezintă la spital, că sunt UPU, terapii intensive, boli infecţioase şi cei care sunt în prespital acolo unde se face transmiterea şi acolo unde se face şi infectarea şi vin cazurile. În condiţiile în care avem o primă parte gestionată corect, avem şi noi o viaţă mai liniştită. Suntem de opt luni pe acest front şi suntem aceiaşi. Pandemia nu se tranşează în spital, ci în prespital. Dacă respectăm reguli, avem o transmitere scăzută, avem un număr mic de cazuri şi avem şi noi acea perioadă în care să putem să gestionăm şi corect dar şi mai odihniţi acest fenomen”, au fost declarațiile lui Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru, despre situația pacienților asimptomatici, care încep să prezinte simptome

Nelu Tătaru a precizat că responsabilitatea în această pandemie este a întregului sistem medical şi că fiecare specialitate trebuie să gestioneze o componentă a pacientului.

„Responsabilitatea este pe umărul întregului sistem medical. Să înţelegem că suntem toţi parteneri, şi noi că şi corp medical, şi populaţia civilă, iar noi că şi corp medical fiecare din specialitatea noastră gestionăm o componentă a pacientului nostru. Monitorizarea este o componentă pe care medicul de familie o gestionează şi cred că o gestionează foarte bine”, a explicat Nelu Tătaru.

Comentarii
 • Nelu tataru nu degeaba se numeste tataru caci nu vrea sa inteleaga decat ce i-se comanda de d-nu oarba pu.. bucurandu-se de functia primita, de restul potopul si va ve-ti comvinge caci dupa alegeri cel mai tarziu de sarbatori nu ve-ti mai avea voie decat sa stati inchisi in casa ca ei sa poata fi satisfacuti dupa cum a relatat orban reusind sa ne puna cu botu pe labe iar de acum inainte sa jucati dupa cum va canta el la mandolina !

 • Neluțu e mic și rubicond într-un război prea mare și pervers cu un virus versatil dar și un sistem medical muribund încă din debutul epidemiei…El are o viziune fixistă de a a- și lipi părțile dorsale de scaunul ministerial pentru a reforma că atâția alții ce l-au precedat un sistem de sănătate intubat dar totuși sufocat de lipsa viziunii și finanțării.Despre epidemie nu are neliniști ci o mare speranță că virusul plictisit in cele din urmă va pleca și lasa loc de discursuri triumfaliste despre ce eroi au fost comandanții acțiunii și cât de ezitanți spre lași purtătorii de halate albe și măști asigurate cu enorme sacrificii de organele de partid și de stat in dilema existențială cu sau fara restaurante deschise.

 • In tot cazul un lucru e sigur ,de cand si-a tras secretara noua are si mai multe floace pe frunte .Si asta se crede il futadore della citta.Toti turbeaza cand se aseaza in scaun.

 • E ciudat ca nimeni nu anuntă scaderea numarului de pozitivati. Doar creșterea numărului de cazuri . Ceva nu se leaga. In alte tari de doua luni au zero cazuri. Daca s-au respectat regulile cum de s-au infectat tot mai multi ? Sunt convins ca exista corona virus dar si ca este perioada propice pentru a îngenuncheat populatia.

 • Domnu tătaru, nu mai „sfătuiți ” romanii ca is needucați si nu merge , Faceți ceva !!!!
  Israelul , în mod INTELIGENT (!!) a băgat lockdown pe perioada anului nou al lor și AU SCAZUT de la 7000 la 3-400 /zi , ca TOCMAI ATUNCI SE PLIMBA LUMEA
  Ce naibii e asa de greu sa copiați pe alții..

 • Dar voi care comentați . Ati facut ceva mai bun ? Romania are nevoie de soluti nu de păreri si p..E in gura ca la asta se pricep mulți de ani de zile . Daca fiecare isi face ordine in dreptul casei lui atunci va fi curata toata strada!!!!!

 • Cred ca ai probleme grave la mansarda!!! stai tu in casa,cu botnita la gura!cum poti fi de acord cu abuzurile pe care se fac in viata de zi cu zi,plus restrictiile aberante??traiesti cumva virtual de nu poti vedea realitatea crunta???

 • Acest presupus ministru tataru este identic cu gasca de ministri ce seamana leit cu seful lor orban la gandire si pentru asta au fost pusi ministri si aprobati de kalaus ce nu-i mai presus fata de ei ; Da astia vor sa ne distruga ca popor avand ordin de la zMerkel animalul kalau ce ai indeplineste ordinele fiind nazisti cretini avand sustinerea ptr, a ajunge boul sef . Ratatul de Cutu dupa ce a indatorat tara ptr. o perioada enorm de mare are tupeu sa spuna ca sa spuna ca si cu marirea facuta in dezavantajul poporuluicu doar 15% in loc sa fi dat indexare de la inceputul anului de 9% si iera cu multy mai bine acum spune ca va mari cu 10% adica 1% , caci 9% sant indexarea ; Da oameni buni astia-s idiotii ce zic ei ca ne guverneaza, ei de fapt ne distrug cu zi ce trece obligandu-ne sa purtam masca ca sa ne reduca pana si oxigenul ce este strict necesar ptr. a supravietui !

Adauga un comentariu