National

Ministrul Raluca Turcan a descoperit copii de 11 – 12 ani, care nu au CNP: „Acei copii nu există. E dramatic”

Publicat: 09 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Raluca Turcan a descoperit copii de 11 - 12 ani care nu au CNP Acei copii nu există. E dramatic
Raluca Turcan transmite că în profilul beneficiarilor de ajutoare sociale 10% au patru clase sau mai puţin şi 27% nu au trecut de clasa a opta, anunță news.ro.

Marți, 9 martie 2021, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că a descoperit copii de 11 – 12 ani, care nu au CNP, în urma verificărilor privind acordarea ajutoarelor sociale.

Raluca Turcan transmite că în profilul beneficiarilor de ajutoare sociale 10% au patru clase sau mai puţin şi 27% nu au trecut de clasa a opta, anunță news.ro.

„În România avem 170.000 de titulari de ajutor social şi în total vreo 413.000 de beneficiari de ajutor social. Şi unii s-au simţit aşa, lezaţi, când am început o campanie să verificăm, să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apţi de muncă să primească repartiţii din partea noastră şi să meargă la muncă. Şi spun: dar de ce trimiteţi oamenii amărâţi să muncească? Păi un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii şi vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la B1 Tv.

Raluca Turcan: „ Dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP”

Dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care trăiesc, teoretic, doar din ajutorul social, sunt supuși sărăciei crunte, a adăugat ministrul Muncii.

De asemenea, Raluca Turcan a precizat că a descoperit copii de 11 – 12 ani, care nu au CNP, în urma verificărilor privind acordarea ajutoarelor sociale.

„Acei copii nu există. Şi dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu se îmbolnăveau mâine sau poimâine şi existau… sau dacă se prăpădeşte un astfel de copii nimeni nu ştia nici măcar că acel copil a existat. E dramatic de am descoperit”, a afirmat Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „Pe cei cu adevărat în nevoie îi ajutăm, cu măsuri integrate, nu cu 142 de lei amărâţi”

Ministrul Muncii a arătat că persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate  să se integreze în sistemul de muncă.

Raluca Turcan a dezvăluit că, în urma intervievării „cu mijloace profesionale, faţă în faţă” a 50.000 de beneficiari de ajutoare sociale, peste 10% dintre ei au primit repartiţie pentru un loc de muncă.

Potrivit ministrului, în profilul beneficiarilor de ajutoare sociale au fost identificate 10% persoane care au până în patru clase, 27% persoane cu mai puţin de opt clase.

„Aceşti oameni, dacă nu sunt acum ajutaţi, acum – şi trebuia să fie ajutaţi de acum un an, doi ani, trei ani – să urmeze cursuri a doua şansă, să aibă identificate calificări care să îi facă utili angajatorilor, atunci ei nu vor face decât să rămână în asistenţă socială. Ce este mai sănătos,, să închidem ochii şi să ne facem că nu vedem sărăcia şi că nu înţelegem exact ce nevoi au cei care sunt în asistenţă socială sau să încercăm să îi ajutăm? Pe cei cu adevărat în nevoie îi ajutăm, cu măsuri integrate, nu cu 142 de lei amărâţi, iar pe cei care pot să muncească să le deschidem ochii”, a mai afirmat Turcan.

Adauga un comentariu