Sport

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, vrea ca întrecerile sportive să fie reluate cât mai repede

Publicat: 06 mai 2020
ALT=«Ionuț Store, ministrul Tineretului și Sportului»
Ionuț Store, ministrul Tineretului și Sportului

Ionuț Stroe a afirmat, într-o conferință de presă, în contextul reluării sportului în România, că îi plac competițiile duse până la capăt. Ministrul Tineretului și Sportului ar prefera ca soarta campionatelor să fie stabilită pe teren, dar a precizat că reluarea întrecerilor sportive va depinde de evoluția epidemiologică.

„Mie îmi plac competițiile duse până la capăt. Îmi plac competițiile care se desfășoară, nu cele care se stabilesc prin presiunea unor termene. Sunt obligat să fiu optimist, sper să avem condițiile pentru a avansa la pasul doi și să oferim LPF și celorlalți cadrul legislativ pentru a face acest lucru. Deci, cred, sper. Cifrele din România ne dau oarecum speranță în sensul ăsta, dar totul depinde de evoluția epidemiologică. Este posibil să întârziem cu competițiile dacă cifrele nu vor recomanda acest lucru”, a declarat Stroe, conform Agerpres.

Ionuț Stroe: „Reluăm sportul etapizat”

El a precizat că în perioada următoare ministerul ar urma să anunțe regulile conform cărora competițiile ar trebui să se desfășoare:

„Știu că fotbaliștii nu sunt obișnuiți cu cantonamentele de lungă durată, dar, din păcate, situația actuală impune acest lucru. Atât pe perioada pregătirii centralizate, cât și pe durata desfășurării competiției, sportivii trebuie izolați în cantonamente.
Vom detalia și vom anunța public aceste măsuri când vom avea acest document care să descrie faza de competiții. În momentul de față este prematur să avansăm asemenea scenarii de vreme ce perspectiva este îndepărtată. Dacă evoluția ne va permite, vom ieși în scurt timp cu un document care să descrie și această fază, lucrăm la acest lucru. Reluăm sportul etapizat”.

Se pot relua competițiile mai devreme de o lună? Răspunsul lui Ionuț Stroe

Întrebat dacă se pot relua competițiile mai devreme de o lună, Stroe a spus:

„Teoretic, da. Din discuțiile pe care le-am avut și cele mai multe le-am avut cu cei din fotbal și cu federațiile sportive care au loturi olimpice calificate sau în curs de calificare au nevoie de această perioadă de patru săptămâni pentru perioada de pregătire și ăsta e și motivul pentru care am oferit cadrul legal”.

LPF a anunțat zilele trecute că data de începere a competiției interne ar fi weekend-ul 13-14 iunie.

Adauga un comentariu