Titlurile zilei

Minoră, obligată de propriul iubit să facă sex pe bani cu alți bărbați! Tânăra de 14 ani, convinsă prin metoda „Loverboy”! Individul a constrâns-o moral, promițându-i că se va căsători cu ea!

Publicat: 28 apr. 2021
Tinere care practică prostituția
Judecătorii ieșeni au pus punct unui dosar de trafic de minore: ce pedepse au dat magistrații în acest caz

Magistrații ieșeni au pus punct unui dosar de trafic de carne vie. În acest caz, o minoră de 14 ani a fost convinsă de propriul iubit, prin metoda „Loverboy”, să-și vândă trupul. Individul i-a spus că, dacă se va prostitua, vor avea bani să-și cumpere un apartament împreună. În cele din urmă, Andrei Ionuț Chiuda și un amic de-al său, David Alexandru D., au fost condamnați definitiv

Punct final, la Iași, într-un dosar de trafic de carne vie! O minoră a fost obligată de propriul prieten să facă sex pe bani cu alți bărbați! Adolescenta a fost convinsă prin metoda „Loverboy”: individul a constrâns-o moral, promițându-i că se va căsători cu ea! Astfel, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de procurori și au scăzut pedeapsa lui Alexandru David D., de la 3 ani și 6 luni, la 3 ani și 4 luni – măsură educativă privativă de libertate.

„Instanța menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Inițial, Tribunalul Iași a decis condamnarea lui Andrei Ionuț Chiuda la 6 ani, 6 luni și 20 de zile de pușcărie, pentru trafic de minori. În același dosar, în cazul lui David Alexandru D., magistrații au aplicat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție, pentru o perioadă de 3 ani și 6 luni, sub acuzațiile de trafic de minori și deținerea de droguri în vederea consumului propriu.

Ieșeanul Andrei Ionuț Chiuda, acuzat de trafic de minori

În august 2020, ieșeanul Andrei Ionuț Chiuda (21 de ani) și amicul său, Alexandru David D. (18 ani), din satul Vlădiceni, au fost trimși în judecată.

„În noiembrie 2019, inculpatul A.I.C. a recrutat-o pe persoana vătămată minoră (o tânără de 14 ani, la acea dată) prin acte repetate de persuasiune, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia, determinată de vârsta fragedă, și a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituției (prin inocularea ideii că doar așa își vor putea cumpăra o casă împreună), în perioada cuprinsă între sfârșitul lunii noiembrie 2019 – 18 iunie 2020 (continuitate întreruptă pe perioada stării de urgență), sens în care s-a implicat în închirierea apartamentelor în municipiul Iași pentru adăpostirea victimei, postarea anunțurilor online, asigurarea protecției acesteia și a beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victimă din prostituție”, au menționat anchetatorii.

Potrivit acestora, în primăvara anului 2019, individul a recrutat-o pe adolescentă și, împreună cu Alexandru David D., a exploatat-o prin obligare la practicarea prostituției, sens în care a realizat și postat online anunțurile pentru atragerea clienților, s-a implicat în închirierea apartamentelor pentru adăpostirea victimei și a beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victimă din prostituție.

Droguri descoperite la percheziții

Oamenii legii au adăugat că Alexandru David D. a contribuit la recrutarea uneia dintre minore. În plus, acesta a fost prins având droguri asupra sa.

„Pe 15 iulie 2020, inculpatul a deținut fără drept, pentru consum propriu, la adresa din municipiul Iași, cantitatea de 0,22 grame de canabis și un dispozitiv tip grinder destinat tot consumului de canabis”, au subliniat procurorii.

Cei doi tineri au închiriat în regim hotelier un apartament de la etajul al optulea al unui bloc din municipiul Iași, după care au exploatat sexual două minore, una de 14 ani, iar o alta – de 17 ani, conform anchetatorilor.

„În 2018, persoana vătămată l-a cunoscut pe rețeaua de socializare Instagram pe inculpatul A.D.D. Cu timpul, au început să se întâlnească, el fiind elev la un liceu din zona Bularga. Relația lor a evoluat, iar, la aproximativ 6-7 luni de când s-au cunoscut, s-au mutat împreună. Persoana vătămată s-a mutat la domiciliul inculpatului din satul Vlădiceni. În prealabil, acesta i-a spus că o iubea, că intenționa să se căsătorească cu ea la momentul potrivit și după ce vor avea o casă numai a lor. Persoana vătămată auzise de la niște prietene că se puteau câștiga bani frumoși din prostituție, astfel că a discutat cu inculpatul despre posibilitatea de a practica și ea prostituția. Inițial, inculpatul a spus că este un lucru rău, însă, ulterior, a fost de acord, afirmând chiar că știa o persoană care îi putea ajuta și avea experiență în această activitate”, au adăugat oamenii legii.

Întreaga „afacere” a fost destructurată de anchetatori pe 15 iulie 2020. Oamenii legii au fost anunțați despre faptul că tinerele practicau prostituția într-un apartament, astfel că, la acea dată, au descins în 3 imobile. La percheziții, procurorii au găsit-o pe una dintre tinere, dar, într-un alt loc, au descoperit și canabis.

Comentarii
  • Din 3 ani și 4 luni, ținând cont ca conform legii se fac 8 luni de închisoare la an, individul va face maxim 2 ani de pușcărie. Mai o eliberare condiționată, mai bun comportament, maxim intr un an jumate e afară liber. Asta nu e pedeapsă pt ce au făcut! Sa facă 6 ani pedeapsă, cap-coadă, da. Ar fi o pedeapsă pe măsură și mai mult decât atât ar fi o pedeapsă care ar da puterea exemplului astfel încât alții să nu mai facă! Dar asa darlăul stă prea puțin închis pt ce a făcut, ceea ce e încurajator pt alții.

  • Justitia romaneasca este prea blanda cu ticalosii.
    Cum a reactionat o familie cecena la un viol? Au legat individul de un gard, iar rudele fetei au descarcat in el incarcator de AKM. Fara nici o urmare pentru rudele fetei. S-a considerat ca s-a facut dreptate.

Adauga un comentariu