Prima pagină » Local » Mitropolia Moldovei și Bucovinei are un sistem de donații digitale, unic în România! Din banii strânși, mii de persoane sărmane au primit o masă caldă

Mitropolia Moldovei și Bucovinei are un sistem de donații digitale, unic în România! Din banii strânși, mii de persoane sărmane au primit o masă caldă

11 feb. 2025, 02:00, 5 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Local

Începând cu luna mai a anului 2024, în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei funcționează un sistem de donații digitale, unic în România. Credincioșii pot dona astfel orice sumă, iar banii sunt folosiți în scopuri caritabile.

Departamentul fiideajutor.ro al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a implementat un sistem de donații digitale

De câteva luni, în incinta magazinului de obiecte bisericești, dar și în interiorul Catedralei Mitropolitane din Iași funcționează două sisteme de donații digitale.

„Începând cu luna mai 2024, Departamentul fiideajutor.ro al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a implementat aceste sisteme de donații digitale, urmând o perioadă extensivă de testare a diverselor dispozitive și aplicații. Inspirându-ne din modele validate în străinătate, acestea reprezintă o abordare contemporană și eficientă de a sprijini acțiunile caritabile.  Sistemele noastre de donații digitale vin ca o alternativă de a face bine, ca un mod de a ține pasul cu evoluția continuă a societății, utilizând tehnologia în scopuri umanitare. Suntem binecuvântați cu angajați și voluntari care se implică activ în cauzele noastre. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți membrii comunității au timpul necesar pentru a participa direct. Prin urmare, oferim o alternativă utilă din punct de vedere al timpului și spațiului: posibilitatea de a contribui prin donații online, pe site-ul fiideajutor.ro, sau direct cu cardul, la stațiile din zona Catedralei. De altfel, fiideajutor.ro este în sine o platformă digitală, o punte între credincioși și necesitățile urgente ale comunității, oferind mijloace simple și utile prin care fiecare poate să se implice, fie prin donații, fie prin voluntariat. Aceasta este chemarea noastră creștină, de a sluji și de a ajuta, reflectând iubirea lui Hristos prin fiecare faptă bună”, a transmis Iasmina Naiță, Specialist PR în cadrul Departamentului fiideajutor.ro.

Datorită banilor donați de credincioși prin intermediul celor două stații din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, mii de persoane sărmane au primit o masă caldă.

„Aceste sisteme de donații au facilitat desfășurarea mai multor campanii cu efecte palpabile asupra comunității. Prin intermediul lor, am reușit să oferim 2.600 de mese calde pentru vârstnici vulnerabili, 100 de mese calde pentru copiii din satul Crucea, să asigurăm dispozitive asistive pentru un copil cu paralizie cerebrală și să organizăm un pelerinaj pentru copii din medii defavorizate. Astfel, tehnologia a transformat generozitatea credincioșilor în ajutor real și direct pentru cei în nevoie”, a explicat Iasmina Naiță.

Credincioșii preferă încă metoda tradițională de donare: „Prefer să pun banii în cutia milei”

Pe ecranele celor două stații, apar în prim-plan sumele de 30, 60, respectiv 90 de lei, credincioșii pot însă dona digital orice sumă de bani.

„Opțiunile de donație sunt variate și flexibile, permițând fiecărui donator să aleagă suma pe care dorește să o contribuie. Cele trei variante afișate în prezent sunt doar sugestii, iar în josul lor există un buton prin care se poate selecta orice cuantum. Sumele de 30, 60, respectiv 90 de RON, corelate cu campania «Oferă o masă caldă pentru un bunic singur», este destinată ajutorării beneficiarilor Centrului de zi pentru vârstnici «Sfântul Pantelimon» din Bălțătești. Astfel, am aproximat un cuantum de 30 RON per masă caldă, iar variantele sunt multiple în acest sens. În colaborare cu partenerii noștri din Regatul Unit, lucrăm pentru a adapta și optimiza aplicația, garantând că procesul de donație este accesibil și ușor de înțeles pentru toți românii. Recent, am lansat un scurt clip de prezentare care marchează începutul unui nou capitol în demersul nostru de a folosi inovația în serviciul binelui comun. Acesta anticipează o campanie de informare care va urma în zilele viitoare. Ne dedicăm continuării acestui traseu inovator și transparent, în sprijinul proiectelor noastre caritabile, aducând împreună tehnologia și compasiunea în serviciul comunității”, au declarat reprezentanții Departamentului fiideajutor.ro.

Reporterii BZI s-au deplasat luni, 10 februarie 2025, la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde au discutat cu mai mulți credincioși. Aceștia susțin că preferă încă să doneze bani în cutia milei, și nu digital.

„Am observat această metodă, dar mie îmi este mult mai simplu să donez bani cash. Prefer să pun banii în cutia milei”, a declarat un credincios.

Chiar și tinerii sunt un pic reticenți în ceea ce privește această metodă digitală de a face donații.

„Prefer să donez direct, îmi e teamă că așa o să-mi ia de pe card mai mulți bani. În plus, îmi mai ia și comision pentru plată”, a declarat o enoriașă prezentă luni la Catedrala Mitropolitană din Iași.

Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
redactia.ro
Iubita lui Rareș Ion rupe tăcerea. Acuzații grave la adresa lui Maru după ce tânărul de 20 de ani și-a pierdut viața
Bugetul.ro
Cutremur provocat de CEC Bank pe piața din România. Banca de stat numărul 1 din țară a decis să intre pe un teritoriu neexplorat, dar foarte dificil
a1.ro
Craniu şi alte rămăşiţe umane de peste 5000 de ani, descoperite în Prahova. Cum arată și în ce stare sunt osemintele
Playtech.ro
O nouă sărbătoare legală în luna februarie. Alte zile libere ar putea fi însă eliminate
observatornews.ro
Sfânta și Marea Vineri din Săptămâna Patimilor. Tradiții și obiceiuri în Vinerea Paştilor sau Vinerea Seacă, ziua morţii şi îngropării Domnului
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
A murit Julieta Szönyi, actrița care a cucerit România cu roluri memorabile. A jucat și cu Belmondo
realitatea.net
Săptămâna Mare: Perioada cu cea mai mare încărcătură spirituală din an. Ce TREBUIE să faci în fiecare zi, pentru a fi ferit de boală și a avea parte de noroc
SportpeSurse
Filmul morții te zguduie din temelii! Declarație terifiantă a martorului care l-a văzut pe Boupendza cum se aruncă de la balcon
Playtech.ro
Bancnotele româneşti din 1999 care se vând acum cu zeci de mii de lei. Verifică seria şi vezi dacă ai o mică avere în casă!
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat miercuri seară, TOŢI părăsesc funcţia imediat ce decretele apar în Monitorul Oficial
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
redactia.ro
Ce s-a descoperit la autopsia lui Rareș Ion. De ce a murit, de fapt, tânărul care era prieten cu Vlad Pascu
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO
Comentarii
  • De ce Mitropolia Moldovei angajeaza penali escroci in functii publice ?

  • un angajat cu probleme psihice ,morale si penale la spitalul Providenta ,va rugam luati masuri pana nu se afla la nivel inalt si in presa… escrocul inspector vamal Dănuț Prepeliță din cadrul Biroului Vamal Albița a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sub acuzația de abuz în serviciu. Alături de el, a fost inculpat și agentul de poliție de frontieră Alberto-Remus Chiriac. Cei doi ar fi permis printre altele intrarea în țară a unui camion care transporta 12.950 de butași de viță-de-vie fără documente legale.

  • cei doi lucratori ai Punctului de Trecere a Frontierei Albita erau trimisi in judecata pentru ca au incercat sa faciliteze intrarea in tara a unui transport mai putin obisnuit: butasi de vie de origine moldoveneasca care nu aveau autorizatie fitosanitara primita din partea autoritatilor romane. Transportul respectiv, ce continea 12.950 butasi de vita-de-vie, fusese intors din drum, in aceeasi zi, de un alt lucrator vamal, pentru ca nu avea autorizatie de import. Ulterior, dupa intrarea in tura a celor doi inculpati, camionul a revenit in vama, acolo unde inspectorul vamal Prepelita a mimat un control asupra vehiculului, �omitand� apoi sa consemneze detaliile privind transportul in cauza in registrul vamal.
    Cei doi au fost cercetati in libertate pentru comiterea infractiunii de abuz in serviciu, ulterior politistul de frontiera Alberto-Remus Chiriac si vamesul Danut Prepelita fiind condamnati fiecare la cate doi ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei, si efectuarea a cate 60 de zile de munca in folosul comunitatii, in cadrul primariilor Husi, respectiv Iasi. In plus, instanta a decis, pe langa pedeapsa principala, de 2 ani de inchisoare, si o alta, complementara, de un an, de interzicere a dreptului de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, inclusiv a celei ocupate si de care s-au folosit pentru savarsirea infractiunii. Apelul facut de cei doi le-a adus doar dublarea perioadei de aplicare a pedepsei complementare, timp in care cei doi au primit interdictia de a parasi tara fara acordul judecatorilor.

  • O sleahta de ordinari penali !!!

  • prefer sa platesc eu cu mana mea personalul administrativ al azilului, spitalului, orfelinatului si sa fiu la fata locului cand se ofera masa. nu prea am incredere in BOR care nu plateste taxe si impozite la stat iar toti banii care se strang nu sunt declarati la ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 aprilie 2025
18 aprilie 2025