Titlurile zilei

Modificări în trafic! Mașinile parcate pe prima bandă în Păcurari vor fi ridicate de Poliția Locală Iași: „Deocamdată, măsura este pentru zona dintre Oficiul Poștal și Moara de Foc” – FOTO

Publicat: 05 feb. 2024
_____ Vizualizări 26 Comentarii
Modificări în trafic Mașinile parcate pe prima bandă în Păcurari vor fi ridicate de Poliția Locală Iași Deocamdată măsura este pentru zona dintre Oficiul Poștal și Moara de Foc - FOTO
Situația este asemănătoare pe mai multe străzi importante din municipiul Iași

Începând cu data de astăzi, mașinile parcate pe prima bandă în zona Păcurari vor fi ridicate de Poliția Locală Iași. Măsura este pentru artera dintre Oficiul Poștal și Moara de Foc, însă poate fi extinsă ulterior

În zonă exista mereu o problemă, cei care veneau de pe șoseaua Păcurari și ajungeau la intersecția de la Moara de Foc nu puteau face dreapta din cauza mașinilor parcate pe prima bandă, creându-se blocaje. Primăria a dispus ca orice vehicul parcat pe prima bandă să fie ridicat.

Poliția Locală ridică mașinile parcate în Păcurari

Hotărârea a venit pentru că traseul spre Canta și spre Gară era extrem de îngreunat. Șoferii care trebuiau să facă la dreapta în intersecția de la Moara de Foc nu se puteau încadra pentru viraj, astfel că blocau și mașinile care veneau din spate și voiau să înainteze spre strada Păcurari. Polițiștii locali deja au informat oamenii din zonă despre modificări, iar cine nu s-a conformat nu-și va mai găsi mașina în același loc. De asemenea, primăria mai are în vedere și alte modificări la intersecția din zonă.

„Deocamdată, măsura este pentru zona unde nu este prevăzută parcare, dintre Oficiul Poștal și până la Moara de Foc. Acea zonă îngreunează traficul rutier, dinspre Păcurari-Moara de Foc-Canta-Gară, cu virajul la dreapta. Noi am acționat 4 zile cu prevenție, i-am anunțat pe șoferi și am pus flyere de informare. De astăzi trebuie să degajăm orice mașină parcată ca să fie liber”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliție Locale Iași.

Hotărârea se poate extinde

Deocamdată, autoritățile vor analiza cum va afecta traficul această modificare. Este posibil ca pe viitor să se procedeze la fel pentru mai multe străzi, pentru a facilita virajele. În ceea ce îi privește pe cei care parcau de obicei în acea zonă, vor trebui să se își găsească un alt loc de acum încolo.

„Este posibil să se extindă și pe mai multe zone, dar o să vedem acum, în funcție de nevoie. Pe partea dreaptă sunt locuri de parcare. De acum așa va fi, nu este un termen, o să fie la fel cum este pe Bucium, Nicolina. Cei care parcau de obicei acolo, de regulă desfășurau activități pe la magazine, dar o să găsească o alternativă pentru a parca mașina tot prin zonă. Important este să fie traficul fluent și să nu avem blocaje care să crească timpul de așteptare”, a încheiat Liviu Zanfirescu.

Mașinile parcate pe prima bandă pe șoseaua Păcurari, în zona intersecției Moara de Foc, vor fi ridicate de Poliția Locală.

Comentarii
  • Pe țărănoii ăia, care vin la Liceul National de pe str. Arcu și Banu să își ia putorile, care nu pot merge 10 metri pe jos, când îi ridicați? Zici că e școală de handicapați acolo și au nevoie de scări rulante.

  • Este o mare mizerie a acestui Chirică ce a luat această măsură din pixul lui.
    Nu se va rezolva nimic deoarece zona fiind paralelă cu Canta și foarte îngustă ,mașini multe,parcarea acestora se va face doar una peste alta.

  • De ce sa fie o mare mizerie? Ai indicator „oprire interzisa” respecti indicatorul. In zona sunt multe locuri de parcare cu plata, vrei masina, platesti locul, nu pomana pe oprire interzisa.

  • Dar de pe str. Tudor Neculai când ai să ajungeți…??? Acolo sunt mașini parcate pe singura bandă de mers…pe toată strada…acolo nu le vede nimeni…??? Sau locuiesc în zonă cei ce trebuie să ia măsuri…???

  • mai intai sa se ofere o alternativa si dupa sa se interzica parcarea (cu care sunt de acord)
    de cand este primar chirica nu s-a amenajat nici o noua parcare

  • Dar de colt strada Garii cu urcare pe strada Arcu ce spuneti ? este oprirea interzisa dar banda n-a fost libera niciodata. O masina care merge spre Rapa galbena blocheaza zece masini care fac dreapta spre intersectia tarom.

  • Ce se mai suceste si curva aia de primar Chirica, doamne. Ba ca face banda unica de transport public al CTP pe Pacurari, ba ca ne muta masinile ca se blocheaza virajul de dreapta spre MF. Moara Franta daca mai intelegi ce are Chirica in cap.

  • Dar str. Toma Cozma, de la Negruzzi pana la Casa Universitarilor, unde prima banda e blocata in fiecare dimineata (si restul zilei) de masini parcate si se circula greu de tot pe o singura banda, de e coada pana jos in Pacurari?

  • Politia nationala si cea locala nu fac nimic nici pe strada Titu Maiorescu, in zona cantinei UAIC, unde firma DAS si Universitatea „Cuza” ocupa ilegal carosabilul cu boltari din beton pe zeci de metri, inclusiv noaptea, un pericol real la adresa masinilor care trec pe acolo! Toate utilajele de pe santier circula pe contrasens (strada e cu sens unic) si nu dau prioritate la intersectia cu strada Victor Babes, asa ca un accident e oricand posibil. Iar camioanele care ies pline de mizeria de pe santier sunt spalate pe strada, care a ajuns plina de noroi, desi a fost asfaltata proaspat de doar 3-4 luni!

  • Astia de se plang ca prima banda e ocupata si ca nu pot ei circula pe doua benzi nu inteleg esenta tuturor actiunilor pe care primaria le ia in ultimul an.

    Ideea e urmatoarea: SOFERII TREBUIE DESCURAJATI SA MAI SCOATA MASINILE. Nu mai este voie cu masinile personale. Asta e ordinul. Toata lumea in autobuze ca pe vremea lui Nea Nicu.

    Se scumpesc impozitele la masini, RCA-ul din 2026 se mareste considerabil pe baza de kilometri parcursi nu pe baza de timp cum e acum, parcarile se desfiinteaza, cele putine care exista se vor scumpi de asemenea, apar benzile reservate pt transportul in comun. Ordinul pe unitate europeana e sa dispara proprietatea. Se incepe cu masinile, se continua cu apartamentele. Saracii trebuie sa inchirieze nu sa detina pe persoana fizica.

    Stiati ca prin PNRR Romania a promis ca va impune taxa pe carbon? Stiti ce inseamna? Au inceput sa apara stirile cu noua taxa. Tot ce veti face (mancatul, condusul, traitul) va fi contabilizat pe baza de carbon emis, taxat si limitat de catre stat. Ca sa salvati planeta, normal :))

    Mai nou si apartamentele voastre emit carbon si veti fi taxati pt asta. Cat? Cat vrea Ursula. Pana renuntati la ele probabil. Pare imposibil? Daca va spunea cineva in 2019 ca in 2020 va urma sa intrati in casa la ora 8 din ordinul militar al lui Arafat ati fi spus ca e imposibil si totusi… ati executat.

    Noua normalitate seamana multisor cu vechea normalitate, aia din vremea lui Nea Nicu. Dar macar „salvati planeta”, nu? :))))

  • Daca Politia ar face zilnic acest lucru, bugetul de amenzi ar creste substantial. Chiar! Si pe strazi ar fi mai usor de circulat. Oare de ce nu se ridica masinile, de pe prima banda, din toate cartierele???????

  • Nu se va rezolva nimic. După ce va pleca poliția, locurile rămase goale se vor reocupa in 10 min.
    Oficiul poștal și vama ar trebui relocate la vechiul sediu, alea aduc cele mai multe mașini parcate acolo. Dar deh, directorul postei are alte planuri cu fostul spațiu al Vămii 13. Că doar nu a cotizat ca să ajungă director, fara să își scoată banii + profit.

  • Unde sunt biciclistii?! Aia care vor sa salveze planeta, pedaland. De ce nu comenteaza niciunul? V-au inghetat degetele? Sau mucii?
    Romania nu e Olanda. Cu atat mai putin, Iasul. Hai, pedalati.

  • Pe str. Petre Andrei in Copou este acelasi film: strada cu sens unic spre lic. de Informatica si sunt parcate masinile pe partea dreapta si pe tot trotuarul din stanga pe toata lungimea strazii!! La fel parintii vin sa-i ia luazele de la scoala cu masina , chiar daca locuiesc la 2 strazi distanta de liceu… alintați

  • Au facut vreo parcare in zona aceasta, nesimtirile astea din Primarie? Sunt de acord ca acolo este trafic ingreunat, dar de ce nu vorbeste si de parcari, ca oamenii nu au unde-si parca masina pentru care platesc taxe, ca oamenii nu au locuri la institutiile statului unde vin sa plateasca taxe, etc, etc. Cum e posibil sa ai date autorizatii la mega magazine, care afiseaza ca au 8 locuri de parcare sau chiar 3-4 si acestea ocupate de salariati? Luati zona Pacurari si vedeti ce spatii de parcare au de exemplu Piata Pacurari, Centrul de cartier Pacurari, Posta Pacurari, cei carora le-au dat autorizatii de constructie blocuri,etc,etc. Nu se intreaba acest Chirica? Are numai restrictii in cap, nu si idei de a nu stresa iesenii si a le oferi un anume confort stradal?

  • Toata lumea stie configuratia acestui oras, fiecare particica si centimetru patrat de strada (fac referire desigur la soferi). Va intreb pe voi, cei care suferiți alaturi de ceilalti de lipsa locurilor de parcare: unde sa le facem, care sunt spatiile care sa permita preluarea masinilor care acum sunt parcate pe prima banda a marilor bulevarde? Sa stiti ca am in vedere si parcarile subterane si doresc sa va propun un plan, cate o parcare subterana gen Palas in fiecare cartier. Credeti ca acestea ar stavili pofta nesabuita a ieseanului (caz in discutie) de a parca acolo, dar acolo unde are el treaba?

  • Prea multe mașini , spuneți adevărul . Cică daca ți iei mașină zice unu sa i de-a primarul parcare ..prostie mai mare nu am auzit. Eu zic ca daca nu demonstrezi că ai loc de parcare sa nu te lase să înmatriculezi

  • Ca sa ridici masini si sa dai amenda ca e parcat unde nu ai voie, trebuie sa imi creezi conditii sa respect legea. Asa e normal si legal. O lege ca sa fie aplicabila, trebuie sa aiba cadru. Daca de maine se desfiinteaza toate centrele de colectare al gunoiului si vine Chirica si da o lege care spune „amenda pentru cine nu duce gunoiul la centrul din Pascani”, asta este cumva neconstitutional. Stiu ca nea Chirica nu poate da legi, dar era vorba de principiu. Ca sa ii injuri pe aia ca parcheaza pe banda 1, ar trebui sa faci parcari. Unde sa faci parcari? Se gaseste. Daca nu s-ar umple de borduri toate aleile dintre blocuri, probabil ca s-ar mai putea face 1-2 locuri de parcare ici, 2 colo, 1 dincolo. Plus ca, ar cam trebui desfiintate tarlalele alea din fata blocurilor, unde cate un Dorel venit de la marlanoaia acu 50 de ani si-a facut el gradina sa creasca rosioare si castraveciori. Macar de ar fi amenajata, dar in cele mai multe cazuri sunt gunoaie adunate: anvelope, scanduri putrezite, cartoane, placaj, sarma, plasa. La fel ca in Africa. Alea mai trebuie taiate si adaptat spatiul din jurul condominiului la zilele in care traim. Asta este viata acum, in 2024. Fiecare apartament are cate o masina, cum fiecare om are cate un telefon mobil, fiecare camera un televizor etc. Cartierele au fost planificate pentru 2-3 masini maximum/bloc. Asta in 1960. Au trecut 70 de ani aproape. Sa ii acuzi pe oamenii din blocul respectiv ca si-au luat masina cand timp de 70 de ani nu s-a construit macar 1 loc de parcare fata de cum era initial, trebuie sa fii batut in cap. E ca si cum i-ai injura pe aia care au centrala pe gaz pentru ca tu in 1960 cand te-ai mutat aveai soba pe lemne. Daca nu s-ar mai construi blocuri intre case, blocuri turn intre blocuri cu 4 etaje, blocuri pe spatiile verzi dintre alte blocuri, pe dealuri la Cucuietii de Sus, daca ati muta toate liceele si facultatile in campusuri in zone mai putin centrale, poate s-ar mai aerisi si orasul. Pentru ca majoritatea sunt studenti care gasesc chirie ieftina in CUG si se duc cu masina la facultate in Copou. Sau parinti care locuiesc in CUG/Nicolina/Podu Ros si isi duc copchii la licee prin Copou. Plus aia care vin de prin Miroslava sa-si duca copiii la gradinite in oras. Ce vina are ala care sta in oras? Unde sa mute masina? Pe bloc? „Da’ cand si-a luat-o nu stia ca nu are loc de parcare?” Da` eu cand imi iau masina mi-o iau ca sa am unde sa o parchez? Asta e scopul? O iau ca sa ma deplasez din punctul A in punctul B. Faptul ca nu ai infrastructura, nu e vina mea. E ca si cum ai spune „pai ce faci, faci treaba mare la WC si infunzi teava? ca noi nu am mai schimbat tevile de 70 de ani”. Nu, e vina ta ca nu schimbi tevile, nu a mea ca imi fac nevoile la toaleta. Toata treaba este crearea de ura intre cetateni pentru a masca incompetenta unora alesi si platiti de noi ca sa ne administreze banii.

  • @Benzi unice in tot orasul pt CTP și ridicate toate mașinile de pe banda 1, supermarketurile pot sa faca parcari cu plata: 3 etaje si unul pentru clienti . Iar cine nu are număr de IS afară cu masina din oras . Doar euro 4 +. Si la vot doar cine e nascut aici sau are minim 20 de ani de trait in municipiul Iași.

  • Aerul este nerespirabil, cine are masina sa o lese parcata si sa nu polueze Ieșenii . Merg bara la bara dar unul nu inchide motorul. M@#e.

Adauga un comentariu