WoW!

Molifte şi rugăciuni pentru dezlegări. Când se citesc moliftele Sf. Ioan Gură de Aur

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Molifte şi rugăciuni pentru dezlegări. Când se citesc moliftele Sf. Ioan Gură de Aur
Ştiai că... un cartier din orăşelul canadian Levis poartă numele Saint-Jean-Chrysostome?

Moliftele Sf. Ioan Gură de Aur se citesc în continuarea moliftelor Sf. Vasile cel Mare şi li se mai spune rugăciuni de dezlegare sau rugăciuni de exorcizare. Ele pot fi citite de orice preot, dar numai după o perioadă de pregătire. Aceasta implică rugăciune, post şi împărtăşirea cu Sfintele Taine.
Fețele bisericeşti afirmă că moliftele menţionate sunt strict pentru alungarea spiritelor rele din oameni sau din locuri. Nici pe departe nu trebuie citite pentru dezlegarea farmecelor ori pentru persoanele care visează cai noaptea, să spunem. Într-adevăr, credincioşii solicită diverse lucruri prin participarea la aceste slujbe, inclusiv ajutor material, sănătate, reuşită în afaceri. Menirea lor este însă alungarea duhurilor rele.

Moliftele Sf. Vasile cel Mare şi ale Sf. Ioan Gură de Aur nu se citesc la comun, adică simultan pentru mai multe persoane. În primul rând, nu toţi care iau parte la slujbă au nevoie de aşa ceva. În al doilea rând, nu doar preotul trebuie să aibă o anumită pregătire înainte de a le citi, ci şi credincioşii care asistă. Toţi trebuie să postească măcar 24 de ore, să se spovedească şi să se împărtăşească.
Aşadar, moliftele acestea nu sunt pentru oricine. Au un scop bine determinat, de a ajuta omul, dar numai dacă este posedat de duhuri rele.

Cine a fost Sf. Ioan Gură de Aur

Cunoscut drept Ioan Hrisostom, Sf. Ioan Gură de Aur s-a născut în Antiohia. Se bănuieşte că anul naşterii ar fi 347. A murit pe 14 septembrie 407. A fost arhiepiscop al Constantinopolului şi e considerat sfânt atât de Biserica Răsăriteană, cât şi de Biserica Apuseană. Tatăl său a fost mare dregător militar. Mama provenea dintr-o familie creştină. Rămasă văduvă la numai 20 de ani, ea şi-a dedicat viaţa creşterii copilului în spiritul religiei.

Sf. Ioan s-a călugărit în anul 368 , iar în jurul anului 372 a fost botezat. În 381 a fost numit diacon, iar în 386 a ajuns preot. După moartea patriarhului Nectarie al Constantinopolului a fost uns el. A murit în drum spre Pitys, în timp ce era exilat pentru că avea relaţii de prietenie cu preoţii din Antiohia şi Constantinopol. Înaine de aceasta fusese demis de două ori din funcţia de patriarh al Constantinopolului.
Se spune că Sf. Ioan Gură de Aur este protector al persoanelor care suferă de epilepsie, dar şi al celor care ţin discursuri în public.

Ştiai că… un cartie din orăşelul canadian Levis poartă numele Saint-Jean-Chrysostome?

Prima rugăciune a Sf. Ioan Gură de Aur

În afară de moliftele pe care le ştim cu toţii, poţi să citeşti în fiecare zi rugăciunea de mai jos. Te va linişti.

„Nu sunt vrednic, Stăpâne Doamne, ca să intri sub acoperământul sufletului meu: ci deoarece Tu, ca un iubitor de oameni, vrei să locuieşti întru mine, îndrăznind mă apropriu. Porunceşte şi voi deschide porţile care Tu singur le-ai făcut, şi intră cu iubirea de oameni, aşa cum eşti; intră şi vei lumina cugetul meu cel întunecat.

Cred că vei face-o aceasta, pentru că nu Te-ai ferit de păcătoasă care a venit la Tine cu lacrimi, nici ai lepădat pe vameşul care s-a pocăit, nici pe tâlharul care a cunoscut împărăţia Ta nu l-a alungat, nici pe prigonitorul cel ce s-a pocăit nu l-a lăsat precum era, ci pe toţi care au alergat cu pocăinţa la Tine i-ai înşirat în ceata prietenilor Tăi: cel ce singur eşti binecuvântat, totdeauna, acum şi pururea, şi în nemărginiţii veci. Amin.”

Adauga un comentariu