Cancan

Monica Bârlădeanu a luat-o pe calea religiei. A trăit o experiență de neuitat

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Bârlădeanu a luat-o pe calea religiei. A trăit o experiență de neuitat
Monica Bârlădeanu povestește că reapropierea ei de Biserică și Dumnezeu s-a produs în urmă cu un an

Monica Bârlădeanu a luat-o pe calea religiei. Frumoasa brunetă din serialul „Vlad” pare că și-a redescoperit chemarea către Dumnezeu. Acum se simte împlinită și parcă a scăpat de poverile de pe suflet.

Monica Bârlădeanu a redescoperit recent cât de bune sunt pentru suflet Spovedania şi Împărtăşania. Și aceasta în pofida faptului că are 6 preoţi în familia lărgită şi chiar a vrut să devină profesoară de Religie la 18 ani.

Monica Bârlădeanu a luat-o pe calea religiei

Frumoasa actriță Monica Bârlădeanu și-a găsit alinarea în credință la 41 de ani. Reapropierea ei de Dumnezeu a început în timp ce încerca să-şi găsească duhovnic. Actrița dorea să se spovedească deoarece nu o mai făcuse de 20 de ani. Căutarea n-a fost simplă şi a durat ceva timp. Cu toate acestea, greutățile îndurate de-a lungul acestei încercări au meritat din plin. Acum, Monica Bârlădeanu povestește că nu își imaginează viața fără rugăciune și biserică.

Frumoasa actriță din serialul „Vlad” a povestit și ce miracole i s-au întâmplat datorită credinței reactivate. Totul a început în urmă cu un an, în ajunul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului. Atunci, actrița intrase în Biserica „Sf. Gheorghe Nou” din Capitală şi s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae pentru a-și găsi un duhovnic.

Nu a apucat să iasă din biserică şi în faţa ei s-a ivit un bărbat, nici tânăr, nici bătrân. Îmbrăcat în cămașă albă şi cu pantaloni negri, acesta a întrebat-o: „Ce faceți?”. Uşor, uşor, Monica Bârlădeanu i-a explicat cum își căuta duhovnic, dar acolo nu era decât un preot în vârstă, care citea acatiste. Ea dorea neapărat să se spovedească și nu avea cui, fapt pentru care intenționa să meargă la altă biserică sau mănăstire.

„Dacă așteptați puțin, mă duc să mă schimb și vă spovedesc!”, i-a spus bărbatul. Efectul asupra vedetei tv a fost cu totul neaşteptat… „Am început să plâng…”, a declarat Monica Bârlădeanu în emisiunea Vorbește Lumea.

Nu se mai spovedise de 20 de ani

Una dintre cele mai frumoase femei din România s-a referit şi la nevoia de a se spovedi, lucru pe care nu îl mai făcuse de 20 de ani.

„Lucrurile pe care nu le ierți sunt poveri pentru tine mai toată viața. Sunt lucruri care te apasă și în momentul în care conștiința e atât de încărcată și simți nevoia să o descarci. Eu, nemergând la biserică decât la ceremonii mondene, deși am 6 preoți în familie, iar la 18 ani aplicasem să îmi iau atestatul de profesoară de religie, așa de tare m-am îndepărtat de religie… Am simțit nevoia să mă spovedesc, lucru care mi se părea absolut înspăimântător. Avusesem experiența cu vreo 20 de ani în urmă și dăduse cineva cu mine de pământ și era descurajant”, mai spune Monica Bârlădeanu.

Cel mai mult a contat pentru Monica să existe potrivire cu duhovnicul ei. În urma dialogului cu duhovnicul, în viaţa Monică Bârlădeanu s-a produs o schimbare care a făcut-o să fie mai strălucitoare pentru cei din jur. Colegii au remarcat că e mai frumoasă, dar ea le-a spus că fusese la împărtășit. În plus, a avut o experienţă de neuitat şi cu privire la Sfânta Liturghie, despre care consideră că „te schimbă la nivel celular”.

A trăit o minune

Actrița a mai povestit și despre o minune Dumnezeiască la care a fost martoră. Este vorba de ceea ce i s-a întâmplat unui văr de-al ei care avusese un accident de mașină.

„Când faci un pas spre Dumnezeu, El face 10 spre tine și îți arată niște lucruri. Verișorul meu a avut un accident de mașină, a fost transportat la București. Era în comă… Eu eram singura care puteam să merg la el, pentru că ai mei erau toți la Iași. Duhovnicul meu a spus «Te duci și îi citești Psalmi, o catismă pe zi». Și îi citesc. Veneam de multe ori de la filmări cu sclipici, cu tocuri și îi citeam. La terapie intensivă și dă-i cu cărticica. La Psalmul 35 a deschis ochii. Am înțepenit! Nu erau șanse să se întâmple asta. Mă uit la el, credeam că se uită prin mine, dar se uita chiar la mine”, a spus Monica Bârlădeanu.

Acum, că Monica Bârlădeanu a luat-o pe calea religiei, rămâne de văzut ce schimbări va face în plan profesional. Este posibil ca actrița să renunțe la unele proiecte tv, cum ar fi serialul Vlad.

Adauga un comentariu