Actualitate

Monica Pop, reacție dură după ce Ion Cristoiu s-a simțit rău în urma rapelului: „Vaccin sigur? Nu există cuvântul acesta!“

Publicat: 09 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Pop reacție dură după ce Ion Cristoiu s-a simțit rău în urma rapelului Vaccin sigur Nu există cuvântul acesta
Dr. Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Oftalmologie din București

Monica Pop, fost manager la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a reacționat dur după ce Ion Cristoiu s-a simțit rău în urma rapelului.

Monica Pop a declarat că românii trebuiau să fie informați clar ce efecte adverse ar putea surveni după administrarea serului.

„Cum să știe lumea, dacă s-a spus pe toate televizoarele că e un vaccin sigur? Cuvântul acesta nici nu trebuie să există în medicină. Nu există cuvântul acesta! Trebuiau să spună de la început că sunt și efecte adverse, că unele sunt foarte severe, că sunt puține acelea severe, dar sunt. Ion Cristoiu s-a simțit rău după rapel, iar când eu am spus că nu știi ce te poate aștepta după un timp, pentru că nu sunt studii în sensul acesta, știți bine ce s-a întâmplat“, a declarat Monica Pop.

Monica Pop: „Dacă nu s-au făcut studii, nu putem să fim sceptici? “

Fostul manager la Spitalul de Urgenţe Oftalmologice din Capitală a precizat că este sceptică în condițiile în care în cazul vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca nu s-au făcut studii despre efectelor avute asupra persoanelor în vârstă de peste 55 de ani.

„Înțeleg că acest vaccin de la AstraZeneca este contraindicat persoanelor peste 55 de ani, pentru că nu s-au făcut studii. Păi dacă nu s-au făcut studii, nu putem să fim sceptici? Nu e normal să știm și să fim informați? Și foarte bine spune domnul Cristoiu, aceasta a fost o campanie de dezinformare, nu una de informare”, a menționat Monica Pop.

Ion Cristoiu a declarat că s-a simțit rău după rapel

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, luni, 8 februarie, la Antena 3, că se simte rău după vaccinarea anti-COVID-19. Acesta a primit zilele trecute rapelul și acuză că se simte extrem de obosit. Totuși, Ion Cristoiu a afirmat că nu dorește să creeze o campanie anti-vaccin, deoarece reacțiile adverse sunt normale. În schimb, el a cerut ca autoritățile să facă o serie de recomandări, în cazul în care apar efecte secundare, pentru ca oamenii să știe cum trebuie să acționeze.

„Eu m-am simțit, și am auzit că nu sunt singurul, cumplit de obosit, e greu de presupus la mine că mă simt așa. Aseară, când am înregistrat Pastila mea video, pe la zece și ceva, toți au remarcat faptul că aproape că abia vorbeam, că mă străduiam. După rapel am dormit vreo oră-două, nu am reușit să mă refac. Aseară eram mort de oboseală, m-am trezit dimineață, iar pe la prânz iar m-am simțit obosit. Eu am reclamat faptul că există posibilitatea unor reacții adverse și că nimeni nu le previne. Adică vaccinarea aceasta cu care eu am fost de acord, am făcut deja rapelul, are loc într-o voioșie de tip comunist. Adică cu toți, totul e frumos, nu văd de ce am avut această oboseală. Nu îmi explic cauza.”, a declarat Ion Cristoiu.

Vaccinările cu AstraZeneca, oprite în Africa de Sud

Vaccinările cu AstraZeneca au fost oprite în Africa de Sud după ce autoritățile au luat decizia să nu mai imunizeze populația cu vaccinul produs de compania anglo-suedeză.

Decizia autorităților africane a fost laută după ce testele au arătat că vaccinul nu oferă o protecție foarte bună în cazul tulpinii sud-africane a virusului SARS-CoV-2. Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, vaccinul nu oferă decât o protecție minimă împotriva cazurilor ușoare și medii de infectare cu tulpina sud-africană a virusului.

Adauga un comentariu