National

Mugur Mihăescu, despre colaborarea cu Securitatea: „M-a bătut din nou”

Publicat: 14 iul. 2020

Mugur Mihăescu a fost prezent la protestele anti Legea Carantinării din Piața Victoriei. Acesta a fost acuzat, în urma apariției sale dar și după ce s-a aflat că va fi consilierul personal al Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea, de faptul că ar fi fost colaborator al Securității. Îndrăgitul actor nu a ezitat și a vorbit despre legăturile sale din trecut cu acest Serviciu.

”În 1986, pe când făceam stagiul militar la Ploiești am fost, nu turnat, pârât de un coleg de-al meu de cameră, de 18 ani și el, ca și mine, că scriu scrisori de dragoste, că nu aveam SMS-uri pe atunci, unei fete din Franța. În urma acestei pâre am fost chemat la domnul ofițer de contrainformații, care m-a băgat într-o cămăruță și m-a bătut până m-am căcat pe mine, după care mi-a spus că Facultatea mea s-a terminat, că voi fi trimis la Canal sau eventual într-un batalion disciplinar, dacă nu semnez un angajament. Avem 18 ani, l-am semnat, da!

După un an jumate în care am crezut că m-au uitat, au venit la mine acasă, m-au luat și m-au dus la sediul Securității de pe atunci, de undeva din Craiova, în care tovarășul de acolo m-a luat și mi-a dat o cafea și o țigară. Cu stânga mi-a întins bricheta și cu dreapta mi-a zburat capul. După care m-a bătut din nou, dar de data asta nu am mai făcut pe mine. Și mi-a zis: Scrie! Ce să scriu?! Ce știi tu, ce-ți spunem noi, dar scrie!”, a spus Mugur Mihăescu

Mugur Mihăescu, la proteste: Sunt aici să apăr Guvernul! Lângă mine la Revoluţie au murit oameni

Mugur Mihăescu a venit la protestele din Piaţa Victoriei din Bucureşti. Prezent la prostest, celebrul actor din Vacanţă Mare a oferit o declaraţie pentru protestatari. Acesta explică faptul că e prezent la proteste pentru a ajuta Guvernul. Desigur, declaraţiile au fost pline de ironie.

” Nu am mai ieşit într-o piaţă din 1989. V-aş ruga să mă ascultaţi cu atenţie până la capăt. Dragii mei, vă rog să ascultaţi cu atenţie, eu sunt aici să apar Guvernul. Eu sunt aici ca să apărăm legea, bună, proastă, aşa cum este ea suntem datori să apărăm o lege care este votată. Totuşi, când se dă o lege care poate pune în pericol drepturi fundamentale ale omului, sunt aici să îi ajut să nu facă greşeală de a da legea pe genunchi, sau noaptea că hoţii şi să gândească că un croitor. Să măsoare de 10 ori

Sunt aici să ajut pe domnul Iohannis, pe preşedintele ales, vreau să ajut pe domnul Iohannis, pentru că ştiu că în toamna, va pune în practică o lege votată la referendum în România şi anume un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, îi mulţumesc de pe acum, pentru că este cel mai puternic preşedinte.

Sunt aici sa il ajut pe RAED ARAFAT

În continuarea declaraţiilor făcute, Mugur Mihăescu îl întreabă pe Raed Arafat despre cazurile din ultima vreme şi despre raportările făcute perios. Acestauia i se par suspecte anumite raportări şi mai ales creşterea cazurilor de COVID-19.

”Sunt aici, spre deosebire de mulţi dintre dumneavoastră, să îl ajut pe Raed Arafat, sunt aici să îl întreb să ne comunice mai bine, să ne lămurească, dacă cei 555 de pozitivi sunt aşa cum ştim, se face câte un test pe zi fiecărui om infectat cu covid, aceleaşi teste sunt raportate şi a doua zi? S-au făcut testele doar în focarele de infecţie, vreau să îl întreb, când am ieşit din starea de urgenţă şi când am avut 174 de cazuri, la 3500 de teste, cel mai mic număr de până acum, iar acum raportat la 14.000 de teste, avem atâtea cazuri, nu îmi iese regulă de trei simplă, ne ducem în sus sau în jos cu pandemia.

Vreau să îl ajut pe domnul Orban să relanseze economia acestei ţări. Ştiu că angajaţii de la stat vor renunţa la jumătate de salariu, pentru că banii aceea să fie pompaţi în economie. Sunt aici ca să ajut şi nu să aud cum strigă romani contra romani. M-am săturat de politica asta, m-am săturat de politica vrajbei, a urii, în care suntem priviţi ca găşti de golani. Eu sunt aici ca să ajut, să ajut Guvernul, mâine să iasă să îmi explice, partidele cum PSD-ul i-a dat afară pe aia care nu au respectat legea în shaormerie, îl ajut pe domnul Orban când îi spun să nu pună în funcţii la PNL oameni fără valoare, oameni care îşi dau Bacalaureatul la 42 de ani. Sunt aici ca să ajut guvernul.” menţionează Mugur Mihăescu.

Adauga un comentariu