Local

Multiplu campion național la box, Eusebiu Tarzoman reprezintă România la Campionatul European! Ieșeanul țintește Jocurile Olimpice! – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 01 oct. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Multiplu campion național la box Eusebiu Tarzoman reprezintă România la Campionatul European Ieșeanul țintește Jocurile Olimpice  GALERIE FOTOVIDEO
Eusebiu Tarzoman reprezintă România la compionatul europea de box

Eusebiu Tarzoman este multiplu campion național la box și reprezintă România la Campionatul European. Tânărul ieșean țintește cele mai importante competiții și muncește din greu pentru a reuși. Acesta se pregătește pentru mondiale și speră să se califice la Jocurile Olimpice

Sportivul ieșean din Hoisești, comuna Dumești, este multiplu campion național, adunând acest titlu de 6 ori în carieră. Acesta reprezintă România la Campionatul European și speră că va reuși să ajungă la mondiale și chiar la Jocurile Olimpice. Eusebiu Tarzoman se antrenează din greu pentru rezultate și încurajează tinerii să practice acest sport care, dincolo de toate, disciplinează persoana.

Cum a ajuns Eusebiu Tarzoman multiplu campion național la box

Tânărul ieșean, în vârstă de 19 ani, s-a apucat de box datorită unui amic care l-a dus la sala de antrenamente. Acesta avea doar 12 ani, dar i-a plăcut și de atunci a lucrat din greu pentru a obține cele mai importante rezultate.

„Un prieten m-a adus la box la vârsta de 12 ani, la Valea Lupului. Mi-a plăcut din prima zi și antrenorului i-a plăcut de mine, s-a ținut de mine de când am intrat în sală. Eu, fiind serios și muncitor, am dat randament chiar din prima competiție, ieșind campion național un an mai târziu și de atunci am reușit în fiecare an până în prezent”, povestește Eusebiu Tarzoman.

Eusebiu Tarzoman a obținut titlul de campion național de 6 ori și speră să reușească un rezultat la fel de bun și la Campionatele Europene, unde a reușit să obțină locurile 3 și 5 în cele 5 participări ale sale.

„Am participat de 5 ori la Campionatele Europene, luând locurile 3 și 5, anul ăsta urmează mondialele, europenele și, cel mai important, calificările la Olimpiadă”, menționează Eusebiu Tarzoman.

Eusebiu Tarzoman îl are ca model profesional pe marele boxer Mike Tyson. Acesta dorește să ajungă la același nivel prin muncă și perseverență. Tânărul este afiliat clubului „ACS Valea Lupului” și este absolvent al Liceului cu Program Sportiv Iași, iar pe viitor ar dori să facă școala de antrenori.

„Susțin boxul, e un sport frumos, dar și greu, te educă mult. Am finalizat studiile la Liceul cu Program Sportiv și aș dori să fac școala de antrenori. Visul meu este să ajung un nume mare în boxul românesc, în toată lumea”, povestește Eusebiu Tarzoman.

Sportivul a fost susținut de familie și acum reușește, prin rezultatele excepționale pe carele are, să facă și bani din sport. Acesta recunoaște că la început a fost costisitor, dar nu ar schimba nimic din parcursul său.

„Părinții mă întrebau mereu la început dacă îmi place, dacă vreau să merg în continuare, tot timpul le ziceam «da», iar ei au fost de acord și m-au susținut mereu. A fost scump la început, dar acum, cu reușitele mele, mi-e mai ușor. Pot spune că fac bani din premieri și o parte din ce primesc de la club”, menționează sportivul.

Eusebiu Tarzoman este multiplu campion național la box și țintește spre o carieră strălucitoare în lumea acestui sport care, după spusele lui, este frumos, dar greu. Eusebiu reprezintă România la Campionatul European de box și se îndreaptă către Campionatul Mondial și Jocurile Olimpice.

Comentarii
  • Intrebarea este: -Cand s-a batut Beleaua ta de la Iasi cu cineva vreodata (in cusca sau in afara unei competitii)? Ala nu e „jmeker”, ala e un ciocoflender cu arfe de mafiot autogenerat de Facebook si Tiktok sustinut de copii de pana la 17 ani.

  • ,,Beleaua”, nu a fost și nu va fi niciodată la nivelul lui Sebi. Și sunt sigur ca nici Sebi , nu se va coborî la nivelul unui pușcăriaș pervers care bate doar femei.

Adauga un comentariu