Titlurile zilei

Nașul lui Horodniceanu: un agent intrat de 6 luni în poliție. Presiuni uriașe la Iași. Se verifică dacă vicepreședintele CSM nu a fost cumva o biată victimă – FOTO/VIDEO

Publicat: 09 mai 2023
_____ Vizualizări 50 Comentarii
Nașul lui Horodniceanu un agent intrat de 6 luni în poliție. Presiuni uriașe la Iași. Se verifică dacă vicepreședintele CSM nu a fost cumva o biată victimă  FOTOVIDEO
Polițiștii care au îndrăznit să-l ia la întrebări pe Daniel Horodniceanu vor fi verificați de către superiori

După ce comportamentul golănesc al lui Daniel Horodniceanu a fost observat de întreaga țară, există presiuni uriașe la Iași. Superiorii polițiștilor implicați fac verificări pentru a stabili dacă modul de intervenție a fost corespunzător

Daniel Horodniceanu, un nume ce de câteva zeci de ore a împânzit mediul online și a indignat opinia publică. Cine este Horodniceanu? Este un procuror, fost șef al DIICOT și actual vicepreședinte al CSM. Un nume controversat în lumea justiției, Horodniceanu a reușit ca în câteva minute să predea o lecție grosolană de șmecherie, tipică magistraților care cred că funcția pe care o ocupă le oferă un soi de protecție deplină în fața oricărei legi.

Marele procuror Horodniceanu, cel cu o carieră de 25 de ani în spate, a fost pus la punct de un polițist ce are doar 6 luni de vechime. De ce? Tocmai din cauza, și nu datorită, atitudinii pe care a avut-o în fața a doi agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Ca un rezumat, Horodniceanu a fost oprit la ieșirea din satul Poieni, Schitu Duca, după ce a depășit o autospecială de poliție fără să semnalizeze.

Ce a urmat? Un circ, din păcate pentru el, filmat. Agentul de poliție Petru David a înregistrat video tot incidentul. Acele imagini au ajuns să fie distribuite în spațiul public, iar întreaga Românie a putut face cunoștință cu realul Horodniceanu.

Presiuni uriașe la Iași, în cazul Horodniceanu

Ciudat sau nu, după ce imaginile au ajuns să fie distribuite masiv atât în mediul online, cât și pe majoritatea posturilor TV, s-a creat o tensiune enormă în lumea justiției. Pe de o parte, atitudinea lui Horodniceanu a fost condamnată, iar pe de altă parte, cei doi agenți au fost băgați direct în Biroul de Control Intern, pentru a da explicații. Unde este dreptatea? Care este adevărul? Greu de spus.

Un agent de poliție la început de carieră și-a permis să-i ceară explicații vicepreședintelui CSM. A făcut ceva greșit? Urmează să se stabilească, deoarece superiorii acestuia fac verificări cu privire la modul său de intervenție. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au transmis un comunicat scurt despre incident, fără să precizeze prea multe detalii. Există presiuni? Posibil. Nu în fiecare zi un fost șef al DIICOT este oprit în trafic și sancționat.

Dar, cu toate acestea, agenții de poliție Petru David și Tudor Lupu și-au făcut datoria și, deși a părut că a reușit să îi intimideze, și-au susținut punctul de vedere până la capăt.

Obișnuit cu avertismentele în trafic

Pentru circul pe care l-a făcut la Schitu Duca, Horodniceanu a primit doar un avertisment verbal. Este obișnuit cu astfel de sancțiuni. Anul trecut a fost prins gonind cu 169 de kilometri pe oră, pe raza județului Vrancea. Atunci, polițiștii au fost nevoiți să-i suspende dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, însă sancțiunea pe care a primit-o pe lângă interzicerea dreptului de a conduce a fost doar verbală.

Teoretic, Horodniceanu ar fi putut primi o sancțiune contravențională cuprinsă între 9 și 20 de puncte. Trebuie precizat că un punct de amendă este echivalentul al 145 de lei. Astfel, Horodniceanu ar fi putut primi o amendă de până la 2.900 de lei, dar a fost alintat cu un simplu avertisment. Desigur, 2.900 de lei ar fi afectat „serios” bugetul fostului șef al DIICOT, având în vedere că veniturile lui din anul 2021 au însumat un salariu de 221.759 de lei. Nu este pentru prima dată când Daniel Horodniceanu afișează un comportament abuziv, deci nu poate fi vorba despre un caz singular. În perioada cât a fost șef al DIICOT era cunoscut pentru presiunile constante la adresa avocaților și chiar a judecătorilor din Iași.

Apărătorii inculpaților erau pur și simplu umiliți pe parcursul cercetărilor, dar aceștia nu îndrăzneau să-l reclame. Horodniceanu a plusat și i-a reclamat chiar și pe judecători. Potrivit Codului Deontologic, „judecătorii şi procurorii sunt datori să se abţină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcţie şi în societate” (art. 17).

Dacă aceste reclamații ar fi verificate, superiorii ar putea constata că atitudinea magistratului este incompatibilă cu profesia. Reporterii BZI l-au contactat pe actualul vicepreședinte CSM pentru a obține un punct de vedere, însă a precizat că rămâne declarația oferită în data de 7 mai 2023, prin care susține că a fost provocat și că i s-ar fi înscenat totul, fiind trunchiată filmarea.

Astfel, chiar dacă în acest moment sunt presiuni uriașe la Iași, rămâne de văzut ce vor decide șefii lui Daniel Horodniceanu, în legătură cu atitudinea sa exagerată.

Comentarii
  • Am și eu o întrebare pentru domnii polițiști: e singura mașină oprită in noaptea respectivă? Cum de s au gândit ei să filmeze???? De ce au apărut imediat imaginile în spațiul public ???? Ei erau în așteptare, cum deodată așa le-a venit lor să oprească tocmai masina aia?! De ce au apărut în spațiul public imagini cu actele procurorului în care se vede și adresa de domiciliu???? De ce ????? Câți ani de concediu ,,maternal” are unul dintre polițiști și ce rezultate remarcabile are ??? Bă băieți, e la comandă și e cusută cu ață albă!

  • ‘Bai’..Realitatea….aici e vorba de comportamentul lui..ce tot o freci cu toate prostiile..la comanda..cusuta cu ața maro..esti prost..stai jos..ai nota 2..

  • Sigur ca da, scenarita este boala grea! Dl. H.este victima prostiei lui. Un om superior dadea dovada de respect fata de politisti, le raspundea la intrebari politicos si le dadea o lectie de buna purtare. Asta nu inseamna ca isi cobora rangul. Am ajuns sa condamnam normalitatea pentru ca prostia si aroganta sunt considerate azi abilitati care te ridica in societate.

  • Bai cacaciosule te crezi mare ca ești procuror?Nu ești un cetățean al acestei tari,cetățean care tre sa se supună și el legilor acestei tari..Și asa sunteți privilegiați din toate punctele de vedere.Acum lasă gura mica ca ai comis-o ce sai faci.Capul la cutie și joc de glezne….

  • Pulitistul teolog angajat acum 6 luni, prieten cu dezv. imobiliari a filmat pe ascuns cu telefonul(nu cu bodycam), asta după ce l-au urmărit (v-am văzut în oglinda cum nu ați semnalizat). Samsarii imobiliari în frunte cu Chichirica sar în sus.

  • Bravo Joker! Milițienelul va fi sancționat pentru filmarea neautorizată a omului, indiferent cine e. Oricine ar fi împotriva postării unor imagini în spațiul public fără acordul celui filmat. Atitudinea procurorului lasă de dorit dar omu a „fost turnat” de către interlopii cu gulere albe!!!

  • Amandoua tabere au gresit. Punct. Pustiul politist nu si-a dat numele corect (nu s-a prezentat corect), nu i-a spus procurorului ca cf. anumitei legi este filmat cu body-cam-ul, nu i-a spus din prima motivul legitimarii .. etc. Greseli pe banda rulanta. Si ca procurorul sa scape mai repede, a facut oleaca de influenta. Dupa parerea mea, filmarea a fost premeditata. Se vor spala pe maini si vor scapa ambele tabere. Totusi vorbim de-un procuror, nu de-un betiv al satului. Si cam asta-i sfarsitul povestii.

  • Unii zic ca d-l H. lupta cu mafia imobiliara de multa vreme, si ca de aceea a fost oprit si filmat de politia rurala! (???) Ma indoiesc foarte tare. Daca d-l H. ar fi luptat intr-adevar cu mafia imobiliara, ar fi trebuit sa se vada un rezultat – o blocare a aberatiilor urbanistice, sau macar o diminuare a lor. Nu se vede nimic de genul asta. Din contra, vedem cu totii ca mafia imobiliara prospera si strica orasul netulburata.

  • apleative ca ” stii cine sunt eu?” cand te opreste politia……….Asta e o victima ?????? Te a oprit politia , platesti amenda si taci !

  • Multi spun asa : politia a oprit un procuror. Gresit! Politia a oprit o masina. Habar n-aveau cine e inauntru.

  • Si Ministrul Justitiei…si Valerius Ciuca…si voi, toti sustinatorii, recunoasteti ca legea e doar pentru unii. Data viitoare, cand veti simti pe pielea voastra o nedreptate/discriminare…sa nu urlati cat va ton bojocii… Ar trebui sa le fie rusine celor care ratifica un asemenea comportament. Iar Ministrul Justitiei ar trebui demis pentru validarea unui astfel de comportament…la acest nivel.

  • Trebuia pus sa sufle sau testat pentru diverse substante ca sigur consumase ceva, la cum se comporta. Un parsiv care in scurt timp ramane fara permis, pentru abaterea din Vrancea. Asta e un exemplu pentru viitorii absolventi de drept? Oricum, politistii aia au fost doar un instrument in mana altora si vor plati pentru asta cu varf si indesat, deoarece domnul procuror stie sa se razbune!!! E o lectie pentru politisti, cum sa se comporte in viitor cu smecherii care au functii!

  • daca scapa asta nu exista justitie in romania !numai cum a vorbit si e cazul sa iasa la pensie ca oricum ei nu muncesc ca omul de rind pina la 65 de ani

  • Deci ce observăm aici?
    Când te oprești poliția unii e șmecheri și unii e cetățeanu de rând mai prost și mai sărac. Adică legea este egală pentru toți s-o credeți voi.
    Premeditată sau nu, domnu procuror trebuia să de-a dovadă de bun simț și gentleman. El a dat dovadă de mârlete. Așa vor preceda și interlopii,cu tupeu ca dom procuror. Vor sfida poliția.
    Și este știut că ce prind polițiștii,domnii din justiție eliberează.
    Cordunenii și alții au scăpat cu ajutorul procurorilor care au instrumentat „greșit” cazurile și a domnilor judecători cu decizii dubioase. Să iasă dom procuror să spună ce succese deosebite a avut, câtă mafie a băgat la pușcărie, dacă a oprit mafia cu droguri, cu țigări, cu fete date la produs,cu spăgi ,mmmh? A făcut?

  • Cine e Nașul lui Horodniceanu din titlul articolului ? Cumva profesorul userist ValeriAnus Măciucă?

  • ” Tu stii cine sunt io ?” da ce ? nu ti-a dictat nimeni din cartea de identitate ? daca ar pune intrebarea asta fiind intro celula plina cu puscariasi experimentati cam ce raspuns ar primi ?

  • Oprire la pont. Scenariul este clasic. Se stia ca omul se „aprinde” repede si l-au provocat cu acea oprire ilegala in trafic. Iar telefonul era pregatit pentru filmare si stiau foarte bine pe cine opresc, Doar agentii de politie rutiera si cei cu delegare in acest ses au dreptul sa opreasca autovehicule. Motivul cu furtul de animale este vrajeala. Cu un BMW animale de pe camp? Vrajeala! Ar fi bine de verificat apelurile domnilor rurali cu cel putin 5 ore inainte de producerea incidentului. De laudat capacitatile extrasenzoriale de radar ale domnilor ce imi amintesc de filmul „Superpolitistul” cu Terence Hill.

  • Un procuror cu vechime de 25 de ani și cu pretenții de mare șef să fie făcut de 2 agenți de poliție, care au salarii de cel puțin 10 ori mai mici, este ceva rușinos și penibil. Chiar mai penibil decât celebrul caz Șoric de la Neamț. O singură concluzie se poate trage: Procurorul a demonstrat că este tot atât de prost pe cât este de mare.

  • Azi e ziua de audiență la domnul Bâtlan,sper că mă cunoaște,să-mi rezerve vreo 15 minute.Se rezolva acolo.

    Daca nu se rezolva,din CAUZA mea,toți polițiștii vor avea salariul tăiat cu 15 la sută!
    Procurorii conduc și Poliția dacă vrea mușchiul lor! Ba,un procuror poate să facă ce vrea,ați înțeles?
    Să mă facă pe mine un mucea de la Schitu-Duca?Hororrrrr!

  • Polițiștii care au curaj,să ne spună,cum mai intervin unii procurori în lucrările penale pentru a se merge spre soluții favorabile ,atunci când la mijloc sunt cunoștințe de-a lor,asta bineinteles,după ce au făcut antecamera pe la Parchet cu rugăminți sa fie ajutați.
    Poți să refuzi un procuror!?Execuți!
    Sunt și cazuri dintr-astea!
    Respect pentru procurorii profesioniști,care au ajuns pe merit în funcții și care-și folosesc capacitățile în rezolvarea imparțială a dosarelor penale!

  • Visuri, procurori conduc țara cum vrea sulile lor. Asta a fost avansat pentru supunere fata de mafia din justiție.

  • ce ghertoi, eu vad asa ..o masina in plina noapte depasteste politia pe strada principala fara sa semnalizeze…ok. pentru acest gest il opreste macar sa il verifice, poate e beat, poate drogat, hai sa filmam ca nu se stie, sau macar sa ii arate ca exista o maneta in stanga volanului, …. dar ghertoiul s-a simtit ofensat, ca de ce apar filmarile, apar ca e presoana publica , platita din bani publici, si nu e mai presus de lege, dar ideea e urmatoarea, daca el care reprezinta legea, sau ce cacat reprezinta el, poate sa faca ce vrea el, eu de ce nu as putea, si apoi imi cer scuze si aia e. si daca sa zicem ca politisti il cunostea, trebuia sa faca pe iei cand il vedeau pe ghertoi, trebuie sa aiba o lista cu toate masinile la ghertoi astia, sa nu le opresca, lucrurile sunt simple, pt politisti, ca si recomandare, poate sa fie prim ministru e mai bine sa nu cunosti, nu conteaza functia sau carnetul de partid, legitimatia sau ca spune el cine e, ai luat buletinul si daca devine recalcitrant, il bagi la sectie o noapte sa se calmeze, sa ii sara figurile si sa isi dea seama ca baietii au procedat corect si ca e greseala ta. la urma urmei spre directia asta incercam sa mergem, noi ca tara.

  • dat afara dim agistratura din sistem si trimis sa guiete la el la ROMAN de unde e de loc ca din cauza lui mie acum im vine sa ma pis pe un cap de porc cu aere de dumnezeul pamantului

  • sper sa nu ajung la inchisoare ca pun aceasta intrebare: ce au de impartit politistii si procurorii?

  • Asa e când ajungi sa te bălăcărească toți prooștii, toți frustrații! Și apropo, cel care ai comentat la adresa lui REALITATEA, bă ești atât de proost, că măta mai bine se kk, decat te făcea pe tine! Da te-am întrebat eu ceva?! M am luat de tine?! I am dat lu măta cumva la cioc si nu stiu eu????? Hai sictir kkt prost !

  • E voie ca polițist sa filmezi în spațiul public toate actele unei persoane și după aia să le pui pe Net????? Ca dacă e asa, nu mai prezentăm actele polițiștilor care ne opresc! E periculos!

  • Dar, polițistul este băiatul primarului din Ciurea…multe afaceri imobiliare anchetate de DIICOT prin aceasta comună…foarte interesant…

  • Adica mai pe romaneste, tovarasul procuror pleaca in depasirea masinii de politie vazind ca e politie, avind in cap ca el e procuror si nu poate nimeni sa ii fac nimic. Se produce neasteptatul si e oprit si el incepe sa spuna de cit de important e el. Asta da atitudine

  • Milițianul burtos e baiatul lui burtosul de primar Lupu de la Ciurea? Atunci se leagă tot ! Nu l-a abordat , oprit etc el, Tudorel , el doar corecta gramatical si isi masura bine cuvintele sa dea bine pe cameră! Nu l-a oprit el agent principal sef , l-a bagat pe tilică la inaintare !…” puteți fi si presedinte”! Măi sulică, cine te crezi? Un rahat de agent constată de abia la final ca a vazut in oglinda ca n a semnalizat depasirea! Pai parca urmareați vaci, nu? Nu trebuia sa te prezinti sulică cu; – Buna seara! Sant agent david petru , va rog sa prezentati actele pt control! In temeiul legii X , va atentionez ca convorbirea noastra e inregistrata audiua video cu body cam etc…Primul lucru facut , ai pornit telefonul ! Si cum ramane cu urmaritul! Horo a mai trecut odata pe acolo, ar fi bine de stiut la ce interval de timp a trecut a doua oara! Sau plimbat dupa vaci pe strada principala pana a venit Horo ? P/S Tatal politistului ,, erudit”, burtos e cătalin lupu primar ciurea care are dosare la dna ! E vreo legătură oare!

  • Davidutz,să fii în continuare corect.
    Sa n-ai mama,sa n-ai tată in aplicarea legii!
    Învață bine legile și procedurile.Succes!
    Și freza mai scurta,cascheta pe cap…

  • Mai marele cap de porc și creier de libelula se crede peste Dumnezeu dar nu se gândește ca atunci când va ieși la pensie nu va mai avea unde sa se ascundă în spatele unei funcții și legitimații?, și atunci va simți cât de mic va fi, iar răzbunarea polițiștilor va fi crunta. Cum poate ieși acest grohaitor în societate sa dea ochii cu societatea civila și oamenii de rand și de buna credință? Afara din magistratura și deportat în jungla amazoniana ca are fata de om al junglei

  • Horor acest procuror,dar cam toți sunt la fel,rar găsești un om printre aroganții și figuranții demagostrati porecliți

  • Procurorul asta a băgat spaima în Chirica! Procurorul asta, cu toată greșeala lui de exprimare, are școală cât n-au aia doi, calare unul peste altul .
    Procurorul asta a fost persecutat pt că a îndrăznit să depășească doi polițiști rurali. Da? Dar când îi cauți să faci o plângere, vorbești singur!

  • E nevoie și de polițiști și de procurori în țara asta,altfel ar fi haos.Sunt doua bresle destul de respectate.Problema este să încerce să respecte legea,pentru că ei o împart.
    Derapajele,abuzurile și corupția nu sunt de iertat in rândul lor.Trebuie să fie exemple de respectare a legii și de moralitate.Statutul nu-ți permite sa ai comportament deviant.
    Și mai e un jurământ care trebuie respectat.
    Incidentul acesta se uită într-o săptămână.
    A tras cineva învățăminte din acest caz?
    Ne putem adresa cu încredere către cele două instituții,noi oamenii simpli?
    Noi ce putere avem în fata lor?

  • Bravo Horodniceanu! Respect. Esti un nume si o valoare. Tablagii de la Schitu Duca niste rapeni. Exact ca si politistii de la Sectia 2: Lungu C., Alupului A., Danila C.!!! O cwrva si 2 lăbari!!!

  • Sa nu uitam ca primarul Lupu e un violator de copii!!! Iar ficior-su e un violator de procurori!!??

  • Dar cine era in timpul serviciului Horodniceanu sau politisti?!Aveau in fisa postului sa filmeze cu telefonul personal, inclusiv actele de identitate,fara sa anunte pe cel filmat si apoi sa dea la presa?!Iar cel mai vehement canal de presa sa fie al celui cercetat de Diicot.??

  • Danilet a fost exclus din magistratura din cauza unor filmulete comice.
    Sa vedem cat de corecta sau oarba e justitia in cazul lui Horodniceanu.

  • Și ce dacă le- a dat lecții cioflingarilor de agenți. E evident ca au abuzat de funcție atât timp cât nu au fost în stare sa găsească vreo contraventie. Când agenti nepregătiți ca aceștia va vor opri pe voi, atunci ca va văd! Vitejilor…

Adauga un comentariu