Actualitate

Primele imagini din secția ATI. Nereguli la Spitalul Județean Piatra Neamț, găsite de Autoritatea pentru Calitatea în Sănătate

Publicat: 14 nov. 2020
Imagini din secția ATI a Spitalului Piatra Neamț

Marius Filip, directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli în ce privește siguranța personalului și a pacienților, mai exact patru indicatori cu neconformități: „nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire”.

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a spus Marius Filip, în direct la Digi24.

Aeronava C-27J va transporta către București pacienți de la incendiul de la Piatra Neamț

„Referitor la situația de la Piatra Neamț, putem confirma că Forțele Aeriene pregătesc o misiune de evacuare medicală de la Iași către București, cu o aeronavă de transport C-27J Spartan. Aeronava va decola în această noapte către Iași, de pe Baza 90 Transport Otopeni”, au transmis autoritățile.

Comentarii
  • Pai daca ati constatat aceste neajunsuri, ce ati facut mai departe? Doar ati constatat si atat? Nu trebuia sa verificati daca neajunsurile au fost remediate?

Adauga un comentariu