Titlurile zilei

Nicio studentă de la USV Iași nu-și poate lua ochii de la Gigel. Multe dintre ele ar face orice pentru o îmbrățișare și un pupic – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 23 mai 2024
_____ Vizualizări 15 Comentarii
Nicio studentă de la USV Iași nu-și poate lua ochii de la Gigel. Multe dintre ele ar face orice pentru o îmbrățișare și un pupic - GALERIE FOTOVIDEO
Gigel, un mielușel în vârstă de cinci săptămâni, este vedeta Universității de Științele Vieții (USV) Iași

Gigel, un mielușel în vârstă de cinci săptămâni, este vedeta Universității de Științele Vieții (USV) Iași. Acesta a fost găsit de un profesor, fiind într-o stare critică, iar două studente și-au asumat responsabilitatea de a avea grijă de animăluț. De atunci, Gigel este de nedespărțit de fete.

Vedeta Universității de Științele Vieții Iași este un mielușel aflat în grija a două studente

Gigel este un miel de rasă țurcană, care a fost obținut la Clinica de Reproducere a Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași. Acesta a fost găsit într-o stare critică de către conf. univ. dr. Ștefan Ciornei.

„Gigel este un miel care a fost obținut la Clinica de Reproducere a Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USV Iași, dintr-o pereche de oi de rasă țurcană, care au fost aduse din zona Sucevei, pentru studiu didactic. Oița a rămas gestantă și a avut doi miei, unul a murit la naștere, iar pe al doilea l-am preluat din grajd într-o stare critică și l-au adoptat două studente.

L-au adoptat în sensul în care l-au luat și i-au făcut terapie de ATI, era slăbit, nu mânca nimic, pentru că oaia nu avea lapte, iar două săptămâni a stat în perfuzii. Cele două studente s-au ocupat de el, îl alăptează la biberon, iar acum, la cinci săptămâni, aleargă și răspunde la apel. Dacă îl strigăm, el vine la apel, ba chiar se urcă și în mașină. El este vedeta universității, după ce crește, rămâne tot la noi la clinică, fiind material didactic. După ce va fi mare, va fi folosit pentru procesul de reproducere asistată, practic, o să înlocuiască un alt animal de aici, care acum este destul de bătrân”, declară conf. univ. dr. Ștefan Ciornei.

Gigel este de nedespărțit de cele două studente

În momentul în care mielușelul a fost găsit de către profesorul universitar, erau de față și studentele în anul III și IV, Clara Maciuc și Emma Iordache.

Emma Iordache ne-a transmis faptul că, din momentul în care a văzut mielul, care era într-o stare critică, împreună cu colega ei și-a asumat responsabilitatea de a avea grijă de el. Timp de câteva săptămâni cele două studente făceau ture de noapte, din trei în trei ore, pentru a-l hrăni pe micul animal. Acum nu mai este necesar să facă asta, deoarece Gigel a mai crescut și trebuie hrănit mai rar.

„Eu și Clara Maciuc suntem studentele de la licență ale domnului profesor și am fost de față când a fost preluat mielușelul, iar de atunci ne-am asumat să avem grijă de el. Până acum, l-am hrănit cu biberonul, chiar și pe timpul nopții, acum, pentru că a mai crescut, trebuie hrănit de mai puține ori. Noi, stând la cămin, veneam noaptea, din trei în trei ore, cu rândul și îl hrăneam. Era tare mic când l-am luat, nu avea nici măcar două kilograme, l-am luat din grajd, l-am înfășurat în bluza mea și când am vrut să o iau, să o spăl, a început să plângă”, spune Emma Iordache, studentă.

Gigel este vedeta universității, fiind foarte prietenos. Studenții vor să se joace cu el și să îi facă poze de fiecare dată când este scos din grajd.

„El este foarte blând și prietenos, opusul oricărui animal, de asta este și vedeta universității, toți studenții vor să îl atingă, să îi facă poze. Numele l-am ales la întâmplare, într-o zi îl hrăneam și a fugit după un student, iar eu atunci i-am spus: «Gigele, unde te duci». Așa i-a rămas numele. Suntem foarte atașate de el, dar și el de noi”, mai spune Emma Iordache, studentă.

Gigel o să rămână în cadrul USV Iași, în scop didactic, iar când o să ajungă la maturitate, va fi folosit pentru procesul de reproducere asistată.

Comentarii
  • Măi drăgălașule coconaș micuț 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

    De ce sunt puii de animale atât de adorabili? 🥺🥺🥺 ♥️

  • 🌕 Felicitări acestor studente dar și profesorilor de la această facultate. Protejați VIAȚA animăluțelor nu o curmați prematur !😘 spune:

    Bravo ! Sperăm ca pe viitor să se renunțe la obiceiul barbar de ucidere a mieilor in primăvară pe motiv( fals) că Isus a zis asta, bla-bla,…plm🥰

    Orice vietate care se naște
    ( inclusiv mieluții) trebuie să crească, să zburde ,să vadă soarele, să simtă iarba sub copite, să devină adulți, etc…nu
    să-i ucizi la câteva săptămâni pe motiv că …așa spune un popă retrograd !!!👎

    PS: Carnea de BERBEC e de 1000 de ori mai sănătoasă în comparație cu un miel abia adus pe lume !

    PS2: Nota 10+ pt știre 😉

  • Felicitări acestor studente dar și profesorilor de la această facultate. Protejați VIAȚA animăluțelor nu o curmați prematur !😘
    mai 23, 2024 la 3:28 pm

    Iar ai apărut? Ai încercat să schimbi medicul specialist și tratamentul?

  • Sa vedeti intorsatura de gen . De fapr Gigel e posibil sa fie Alinuta. Duhh; o intrebare de baraj : cine l-a alaptat!!??

Adauga un comentariu