National

Nicușor Dan, luat în vizor de un fost ministru al Justiției: ”Ar trebui săltat pentru mizeriile pe care le-a făcut”

Publicat: 25 sept. 2020
Titus-Corlățean
Nicușor Dan, luat în vizor de un fost ministru al Justiției: ”Ar trebui săltat pentru mizeriile pe care le-a făcut”

Nicușor Dan este centrul unui denunț depus la DNA, care conține câteva înregistrări audio drept probe. Titus Corlățean, fost ministru al Justiției, l-a luat în vizor și a precizat că acesta ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA, pentru toate informațiile care au apărut în spațiul public în ultima perioadă. Astfel, Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL, USR și PLUS la Primăria București, este criticat aspru și considerat ”o rușine”.

Titus Corlățean nu iartă nici membrii partidelor care susțin PNL-ul, numindu-i ”neomarxiști”.

„Nicușor Dan ar trebui săltat de Parchetul General, de DNA, de toți procurorii din România pentru mizeriile pe care le-a făcut, pentru șantajul pe care l-a practicat cu asociațiile lui nonguvernamentale, pentru bani, pentru apartamente, terenuri. O rușine! Asta este puterea PNL, asociații ei neomarxiștii de la USR și de la PLUS”, a spus Titus Corlățean.

Nicușor Dan s-a ales cu un denunţ la DNA din partea parlamentarilor PSD! Ce spune Marcel Ciolacu despre acest lucru

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a avut o reacţie în legătură cu denunţul la DNA împotriva lui Nicusor Dan din partea parlamentarilor formaţiunii politice. Într-o primă reacție, Ciolacu a declarat că DNA se autosesizase.

Declaraţia vine în contextul în care 9 parlamentari PSD, printre care Robert Cazanciuc, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Căruceriu şi Florin Manole au formulat un denunţ împotriva candidatului PNL-USRL-PLUS pentru Primăria Generală a Capitalei.

Marcel Ciolacu considera că DNA-ul se autosesizase

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu este de părere că DNA-ul se autosesizase. Într-o declaraţie, acesta a afirmat faptul că partidele care îl susţin pe Nicusor Dan ar trebui să îi retragă sprijinul politic pentru Primăria Generală a Capitalei. În altă ordine de idei, parlamentarii PSD considera că Nicusor Dan ar fi luat mită, ar fi făcut trafic de influenţa, spălare de bani. Politicienii au solicitat începerea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a acestuia:

”Eu sunt ferm convins că DNA se autosesizase, sunt fapte în formă continuată. Se erijase în salvatorul spațiilor verzi, dar dădea telefoane ca să intervină. Unii au făcut închisoare pentru fapte mult mai mici decât cele făcute de Nicușor Dan. Să nu punem la socoteală cine erau proprietarii, este o discrepanţă între imaginea creată de PNL şi USR.

Dacă vorbim despre o Românie normală, așa cum zicea domnul Iohannis, ar trebui să retragă acest candidat. Eu vorbesc de lucruri morale şi decizii pe care trebuie să fie luate de politicieni, eu nu am logica lui Orban de a câştiga alegeri cu orice preţ”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicușor Dan, înregistrat în timp ce îi cerea unui funcţionar public să renunţe la acţiunile împotriva unui om de afaceri

Scandalul a început luni, 14 septembrie, atunci când Dana Budeanu a făcut publică o înregistrare care îl arată pe Nicusor Dan într-o convorbire cu un funcţionar public. Parlamentarul susţinut de PNL-USR-PLUS la Primăria Generală a Capitalei îi cerea acestuia să renunţe la demolarea unei construcţii a unui om de afaceri controversat despre care exista suspiciunea rezonabilă că este implicat în trafic de droguri şi trafic de persoane.

 

Adauga un comentariu