Eveniment-Social

Noi decani la facultățile din universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. În aceste zile au loc alegeri pentru posturile de conducere academice

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi decani la facultățile din universitățile Alexandru Ioan Cuza și cea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași. În aceste zile au loc alegeri pentru posturile de conducere academice
Universitatea „Al. I. Cuza“ Iași, locul al treilea în clasamentul Times Higher Education 2021

În aceste zile sunt alegeri pentru noi decani la facultățile din universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași! Sursele reporterilor BZI au oferit informații legate de favoriții la ocuparea acestor importante funcții academice. Interesant este că majoritatea viitorilor decani vor fi actualii deținători ai decanatelor celor 26 de facultăți de la cele două mari universități ieșene

Noi decani la facultățile din universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași! În aceste zile au loc interviurile candidaților, coordonate de rectorii și membrii Biroului Executiv al Consiliului de Administrație (BECA) ale celor două instituții de învățământ superior.

Interviuri pentru noi decani la facultățile din universitățile „Alexandru Ioan Cuza” și cea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași!

Sursele reporterilor Cotidianului BZI au oferit informații legate de favoriții la ocuparea acestor importante funcții academice. Interesant este că majoritatea viitorilor decani vor fi actualii deținători ai decanatelor celor 26 de facultăți de la cele două mari universități ieșene. La acest concurs pentru funcțiilor de decani, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași s-au înscris: prof. univ. dr. ing. Vasile Ion Manta (actual decan și favorit) și conf. univ. dr. ing. Adrian Burlacu la Facultatea de Automatică și Calculatoare, prof. univ. dr. ing. Teodor Măluțan (actual decan și favorit) și prof. univ. dr. ing. Irina Volf la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”, conf. univ. dr. ing. Vasilică Ciocan și prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu (favorit) la Facultatea de Construcții și Instalații, conf. univ. dr. ing. Bogdan Ciobanu și prof. univ. dr. ing. Cătălin Gabriel Dumitraș (actual decan și favorit) la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, conf. univ. dr. ing. Tania Hapurne (fost președinte al Senatului TUIAȘI și favorit) și asist. univ. dr. Andrei Purcaru la Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino”.

Rezultatele finale cu alegerea noilor decani de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor fi anunțate marți, 21 iulie 2020

Mai departe, s-au înscris: șef lucrări dr. ing. Cristian Andriesei și prof. univ. dr. ing. Daniela Tărniceriu (actual decan și favorit) la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, prof. univ. dr. ing. Marinel Costel Temneanu (actual decan și favorit) și prof. univ. dr. ing. Maricel Adam la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată, conf. univ. dr. ing. Petru Cercel și conf. univ. dr. ing. Nicolae Marcoie (favorit) la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului, prof. univ. dr. ing. Carmen Bujoreanu și conf. univ. dr. ing. Gelu Ianuș (actual decan și favorit) la Facultatea de Mecanică, conf. univ. dr. ing. Gheorghe Bădărău și conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniță (actual decan și favorit) la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, conf. univ. dr. ing. Stelian Sergiu Maier și conf. univ. dr. ing. Mariana Ursache (actual decan și favorit) s-au înscris la Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor. Rezultatele finale cu alegerea noilor decani de la cele 11 facultăți ale Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași vor fi comunicate în ședința Consiliului de Administrație (CA) din data de marți, 21 iulie 2020.

Interviuri pentru noi decani și la cele 15 facultăți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Sursele reporterilor Cotidianului BZI arată ca noi decani ai facultăților de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași ar putea fi următorii: Biologie, prof. univ. dr. Mircea Nicoară (actual decan), Chimie, prof. univ. dr. Aurel Pui (actual decan), la Drept, conf. univ. dr. Ioana Costea, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, prof. univ. dr. Teodora Roman (actual decan), prof. univ. dr. Beatrice Abălașei (actual decan) la Facultatea de Educație Fizică și Sport, la Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice: prof. univ. dr. Tiberiu Conțiu Șoitu (actual decan), la Facultatea de Fizică, lect. univ. dr. Ionuț Topală, la Facultatea de Geografie și Geologie: lect. univ. dr. Mihai Bulai. La Informatică: conf. univ. dr. Adrian Iftene, la Litere: principalii candidați fiind conf. univ. dr. Dana Janeta Bădulescu, prof. univ. dr. Antonio Patraș.

Pe de altă parte, la Facultatea de Istorie este prof. univ. dr. Laurențiu Rădvan. La Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, conf. univ. dr. Ovidiu Gavrilovici, pr. prof. univ. dr. Ion Vicovan la Facultatea de Teologie Ortodoxă (actual decan) și pr. conf. univ. dr. Ștefan Lupu (actual decan) la Facultatea de Teologie Romano Catolică. Pe de alta parte, la Facultatea de Matematică, favorit este actualul decan, prof. univ. dr. Răzvan Lițcanu.

Adauga un comentariu