Local

Noi focare Covid-19 la Iași! În 3 spitale și un centru DGASPC au fost depistate mai multe persoane infectate

Publicat: 26 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi focare Covid-19 la Iași În 3 spitale și un centru DGASPC au fost depistate mai multe persoane infectate
Mai multe focare Covid-19 depistate în 3 spitale din Iași. DSP a luat măsuri drastice

Direcția de Sănătate Publică a depistat noi focare Covid-19 la Iași. La Institutul de Psihiatrie „Socola”, Institutul Regional de Oncologie și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași au fost confirmate mai multe cazuri de infecție. Autoritățile au instituit măsuri de protecție

Marți, 25 ianuarie 2022, în județul Iași au fost depistate mai multe focare de infecție în 3 unități medicale și la un centru ce aparține Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC). La Centrul DGASPC „Sfântul Nectarie” din Iași au fost identificați pozitiv Covid-19 3 beneficiari. Pacienții au fost izolați, iar contacții direcți sunt testați conform metodologiei. Alte două focare au fost raportate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, unde sunt tratați cei mai mulți pacienți Covid-19.

În pavilionul 7 din Secția 3 au fost depistate pozitiv 13 cadre medicale, iar în pavilionul 7 din Secția 1 alți 6 medici. În această situație, personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu și monitorizat de medicii de familie. Tot ieri, la Institutul Regional de Oncologie Iași,Hematologie și Oncologie, 7 pacienți au fost depistați pozitiv cu Covid-19. Măsurile luate în acest caz au fost: limitarea internărilor și monitorizarea pacienților.

Două focare Covid-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași

Institutul de Psihiatrie „Socola” a fost printre primele unități medicale din Iași în care a fost depistat un focar de infecție chiar de la începutul valului 5. Primul focar a fost pe data de 6 ianuarie 2022 când au fost depistate pozitiv 3 asistente medicale. Acestea au fost izolate la domiciliu și au fost monitorizate de către medicii de familie, iar contacții au fost și ei supravegheați.

Toate spațiile au fost dezinfectate, însă, 6 zile mai târziu, un nou focar a fost confirmat la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Ieri, 25 ianuarie 2022, în Secția Exterioară Bârnova – Paliație și Secția VI Acuți, au fost din nou depistate pozitiv 13 persoane, dintre care 11 pacienți și două cadre medicale. În acest caz s-a luat măsura de testare a tuturor pacienților contacți și izolarea pacienților pozitivi în zona roșie.

Aproximativ 500 de noi cazuri de Covid-19 la Iași

De la începutul lunii ianuarie 2022, rata infectării cu Covid-19 a început să crească vizibil la Iași. Ieri, 25 ianuarie 2022, au fost raportate 466 de noi cazuri de Covid-19. Potrivit specialiștilor, cele mai multe dintre acestea sunt cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron, care are o transmitere comunitară.
Odată cu numărul mare de cazuri a crescut și numărul internărilor. Tot ieri, în spitalele suport Covid-19 din Iași erau ocupate 380 de paturi, dintre care 19 în Secțiile ATI.

Amintim că echipajele mobile au realizat pe data de 24 ianuarie 320 de testări gratuite, în urma cărora au fost depistate noi focare Covid-19 la Iași.

Adauga un comentariu