Info Turism

Noi restricții în Predeal. Cum vor funcționa restaurantele și hotelurile

Publicat: 13 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi restricții în Predeal. Cum vor funcționa restaurantele și hotelurile
Autoritățile au anunțat noi restricții în Predeal după ce aici s-a depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori

Autoritățile au anunțat noi restricții în Predeal după ce aici s-a depășit rata de infectare de trei la mia de locuitori. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie restricţiile prevăzute de lege.

Cea mai importantă restricție de care trebuie să știe turiștii este că hotelurile și cafenelele din această stațiune îi vor putea servi doar pe clienții cazați. De asemenea, prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice vor fi permise doar în aer liber, în exteriorul clădirilor.

Noi restricții în Predeal

Veste proastă pentru turiștii care au în plan o vacantă în stațiunea montană Predeal. Autoritățile au anunțat că aici rata de infectare a depășit trei la o mie de locuitori. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, începând de marţi de la miezul nopţii, în localitate să se instituie anumite restricţii pe care le prevede legea.

După decizia luată de către Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă, restaurantele şi cafenelele din hotelurile din Predeal îi vor putea servi doar pe clienţii cazaţi, în timp ce prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor fi permise doar în spaţiile aflate în exteriorul clădirilor, în aer liber.

Conform datelor furnizate, luni, de Prefectura Braşov, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a adoptat Hotărârea nr. 101/2021, privind constatarea incidenţei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în oraşul Predeal, unde incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 a crescut la valoarea de 3,03/1000 de locuitori.

„Începând cu data de 13.04.2021, ora 0:00, în unitatea administrativ-teritorială Predeal se vor aplica, pentru o perioadă de 14 zile, măsurile prevăzute în H.G. nr. 432 din 08.04.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare limitelor de incidenţă între 3 şi 4/1000 de locuitori”, a decis CJSU Braşov.

Autoritățile au anunțat că prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Predeal este a doua stațiune din județul Brașov, după Sinaia, unde se impun restricții din cauza creșterii numărului de noi cazuri de coronavirus. Se pare că la Sinaia situația este una mult mai gravă. Aici, indicele de infectare a depăşit patru la o mie de locuitori, iar staţiunea se află sub restricţii, în zilele de week-end, inclusiv privind orarul de funcţionare al agenţilor economici şi deplasarea persoanelor.

Restricții și pe litoral. Cluburile rămân închise de 1 Mai

În condițiile în care se apropie minivacanța de 1 Mai, autoritățile au făcut un anunț foarte important pentru turiștii români și nu numai.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne anunță că Guvernul nu va permite deschiderea cluburilor de pe litoral, de 1 Mai. În funcţie de evoluţia epidemiei însă, Executivul ar putea ridica gradual unele restricţii. Acesta mai spune că unitățile de primire turistică vor putea funcționa doar la 70% din capacitatea de cazare.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona. Ne dorim că pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi că într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Adauga un comentariu