Razboi în Ucraina

Noi sancţiuni pregătite de liderii G7 pentru Rusia. Un summit va avea loc la finalul săptămânii

Publicat: 23 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Noi sancţiuni pregătite de liderii G7 pentru Rusia. Un summit va avea loc la finalul săptămânii
Un înalt oficial al Casei Albe a anunţat faptul că în curând se va elabora un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

În acest sfârşit de săptămână va avea loc un summit al grupului G7. Liderii forumului internaţional al guvernelor celor mai importante şapte state se vor întâlni în Germania pentru a pregăti noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Pachetul de măsuri are scopul de a creşte presiunea asupra Moscovei şi a se arăta sprijinul pentru Ucraina, în contextul războiului izbucnit acum 120 de zile.

Un nou pachet de sancţiuni pregătit de liderii G7 împotriva Rusiei

Un înalt oficial al Casei Albe, potrivit AFP, a anunţat faptul că în curând se va elabora un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei.

„Va fi un set de propuneri concrete pentru a creşte presiunea asupra Rusiei şi a arăta sprijinul nostru colectiv pentru Ucraina”, a spus un înalt oficial de la Casa Albă, potrivit AFP.

Acesta nu a dorit însă să ofere informaţii complementare în ceea ce priveşte aceste măsuri, după ce Occidentul a multiplicat deja seria de anunţuri de sancţiuni împotriva regimului lui Vladimir Puţin, preşedintele Rusiei.

Mai mult decât atât, nu va lipsi din centrul discuţiilor nici subiectul energiei, al cărei cost explodează în întreaga lume, dintre liderii Statelor Unite, Germaniei, Franţei, Canadei, Italiei, Japoniei şi Regatului la acest summit.

Cei şapte lideri de stat şi de guvern „văd un set de provocări comune în ceea ce priveşte costul vieţii pentru populaţiile lor” şi mai mult în lume, în special în ceea ce priveşte energia şi hrana, a ţinut da adauge responsabilul american sub rezerva anonimatului.

Volodimir Zelenski va participa prin videoconferinţa la acest summit

Înaltul oficial s-a adresat în cadrul unei conferinţe de presă dedicată participării preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la acest summit G7, dar şi la un summit NATO care va avea loc în Spania.

În altă ordine de idei, Casa Albă a subliniat că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa prin videoconferinţă la aceste două reuniuni la nivel înalt.

În ceea ce priveşte NATO, un înalt responsabil al executivului american a insistat că alianţa de apărare occidentală va prezenta la Madrid un nou „concept strategic” care „va menţiona provocările lansate de China”.

„Va fi pentru prima dată”, a adăugat oficialul.

Până în momentul de față, Vladimir Putin a pierdut sute de miliarde de dolari din cauza sancțiunilor impuse în contextul operațiunii militare izbucnite pe data de 24 februarie 2022.

Beijinul, în vizorul G7

Conform Casei Albe, Beijingul se va afla, totodată, în vizorul G7, care va analiza practicile Chinei considerate încă „mai agresive” în chestiuni economice şi comerciale.

Cu ocazia acestei întrevederi, Casa Albă a anunţat că se va lansa un parteneriat în infrastructuri pentru statele care nu sunt dezvoltate. Acest parteneriat ar fi un răspuns la investiţiile colosale făcute de China în întreaga lume.

Important de precizat este ca membrii G7 au invitat, de asemenea, Argentina, India, Indonezia, Senegal şi Africa de Sud să se alăture summitului din Spania.

În ceea ce priveşte apărarea, responsabilul de la Casa Albă nu a indicat dacă preşedintele Joe Biden va profita de reuniunea NATO pentru a avea o întrevedere cu omologul său turc Recep Tayipp Erdogan, care ameninţă că va bloca aderarea Finlandei şi Suediei la Alianţă.

Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii rămân „optimiste” privind posibilitatea de a ajunge la un consens cu Ankara.

Vă aducem aminte că pe lângă noile sancțiuni propuse de grupul G7, împotriva Rusiei a adoptat și Uniunea Europeană un pachet de măsuri drastice.

Comentarii
  • Ne sancționăm noi europenii? Chiar ne tăiem creanga de sub picioare? America cum sancționează Rusia? Chiar suntem prosti? Cine pierde ??? 👿👿👿

  • pierde omenirea de pe aceasta planeta ce-ai vrea sa faca un popor care se APARA si nu sta capra,altfel aceasta planeta ar trebui sa se numeasca rusia ca sa nu-l suparam pe putler!

Adauga un comentariu