Actualitate

Noi scumpiri pentru români. Ce ne așteaptă în următorii cinci ani

Publicat: 25 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi scumpiri pentru români. Ce ne așteaptă în următorii cinci ani
Se anunță o iarnă cu facturi mari la gazele naturale

Din nefericire se anunță noi scumpiri pentru români. Vicepreședintele ANRE a făcut un anunț îngrijorător cu privire la prețul gazelor din această iarnă. Sunt vești proaste dat fiind contextul economic și faptul că s-au înregistrat scumpiri mari și la facturile de energie electrică. Se anunță o iarnă lungă în care românii vor fi nevoiți să scoată și mai mulți bani din buzunare.

Crește prețul gazelor naturale. Cum vor fi afectați românii

Se anunță o iarnă cu facturi mari la gazele naturale. Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei a spus ce se va întâmpla cu prețul gazelor naturale în această iarnă.

Cei mai afectați vor fi românii care nu au încheiat un contract pe piața concurențială și cărora le expiră contractele la gaz. Ei vor fi nevoiți să accepte o ofertă mai mare cu până la 300 de lei.

Pentru ei singura opțiune este să accepte acum o ofertă cu un preț înspăimântător de mare. Sunt prețuri la 200, la 300 de lei, doar prețul gazelor naturale, a declarat Zoltan Nagy-Bege, vicepreședinte ANRE.

Creșterea prețului gazelor naturale se suprapune peste creșterea prețului la energie electrică. Deja o parte dintre consumatori au primit facturi mari și acesta este doar începutul. Există și o explicație pentru creșterea fulminantă a prețului la energie electrică. Această explicație a fost oferită de către președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

Energia electrică va continua să se scumpească

Potrivit președintelui Consiliului Concurenței, energia electrică va continua să se scumpească, intenția Uniunii Europene fiind să scoată din piață electricitatea poluantă astfel încât consumatorii să se îndrepte spre soluții care consumă mai puțină energie.

Bogdan Chirițoiu prevede prețuri mai la electricitate și pentru următorii cinci ani, atât timp cât energia electrică va fi produsă în continuare pe bază de cărbune.

Pe de altă parte, guvernanții promit ajutor pentru românii care nu își permit să țină pasul cu aceste scumpiri. Așa se face că de la 1 noiembrie intră în vigoare Legea consumatorului vulnerabil. Actul normativ prevede ajutor pentru românii care au venituri mici.

Vorbim de un număr de aproximativ 500 de mii de gospodării care vor primi cel mult 500 de lei pe lună pentru a-și plăti facturile pe timp de iarnă.

Important de menționa este că limita maximă a veniturilor până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 1.386 de lei de persoană în cazul familiilor şi 2.053 de lei în cazul persoanelor singure.

 

Adauga un comentariu