International

Nou focar de coronavirus la uzina Apple din China. Angajații au fugit pentru a nu fi carantinați – VIDEO

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nou focar de coronavirus la uzina Apple din China. Angajații au fugit pentru a nu fi carantinați - VIDEO
Angajații Foxconn au fugit din fabrică pentru a nu fi carantinați

O fabrică Apple dn China a fost cuprinsă de panică după ce un nou focar de coronavirus a fost depistat. Personalul aflat la muncă în momentul declanşării alarmei a fost nevoit să fugă pentru a nu rămâne carantinat.

Angajaţii unei uzine Apple au început să fugă în timpul programului de la locul de muncă după ce un nou focar de coronavirus a fost depistat. Potrivit unor imagini făcute publice, aproximativ 10 persoane au fost surprinse în timp ce încercau să escaladeze un gard în încercarea de a scăpa de carantină.

Angajații unei fabrici din China fug de focarul de coronavirus declanșat în unitate

Potrivit informaţiilor furnizate de BBC, fabrica la care s-ar fi depistat un focar de Covid-19 se numeşte Foxconn şi se afla în oraşul Zhengzhou. Numărul de cazuri identificate la nivelul uzinei Apple nu este cunoscut cu exactitate, însă, agenţia de presă Reuters menţionează că în capitala provinciei Henan numărul de infeectari este în continuă creştere. Cazurile de coronavirus au crescut de la 97 la cel puţin 167.

În urma ratei tot mai mari de infectări, oraşul Zhengzhou a fost blocat parţial. Această măsură a fost luată în baza regulilor tot mai stricte înaintate de preşedintele Xi Jinping. Ideile au fost propuse cu scopul de a încetini o posibilă răspândire a cazurilor de Coronavirus. Politica strictă a lui Xi Jinping a blocat parţial în jur de 10 milioane de cetăţeni.

Firma, furnizor Apple, a precizat că nu va împiedica angajaţii săi din a părăsi incinta uzinei. Cu toate acestea, personalul a declarat că zona din preajma Foxconn a fost închisă timp de mai multe zile. Persoanele prinse în fabrica sunt supuse zilnic testelor pentru a putea verifica starea lor de sănătate.

Pandemia a afectat şi continuă să afecteze piaţa de desfacere a smartphone-urilor. Marile companii din China se confruntă cu pierderi uriaşe. Printre aceste companii se numără și Xiaomi, Vivo și Oppo.

Cazuri Covid-19 în China

Vă amintim că în luna martie a acestui an, Guvernul Chinei a hotărât să prelungească restricţiile înaintate pentru a opri focarele de coronavirus. Astfel, oraşul Shanghai a fost pus din nou sub lockdown în urma creşterii cazurilor de Covid-19. Milioane de oameni au fost nevoiţi să rămână în locuinţele lor pentru a putea stopa valul pandemic stârnit. Locuitorii au fost sfătuiţi de autorităţi să nu iasă în exces din casele lor. Doar cei care merg să-şi plimbe animalele sau cei care vor să-şi arunce gunoiul au permisiunea de a părăsi locuinţa. Potrivit oficialilor din Shanghai, oamenii nu trebuie să profite de această mică libertate.

Cu toate că în anul 2020 China părea că are sub control întreaga evoluție a virusului, situatia s-a înrăutățit cu trecerea timpului. În urmă cu aproximativ doi ani statul chinez menţiona că la nivelul capitalei provinciei Hubei, Wuhan, au fost depistate doar patru noi cazuri de infectare cu coronavirus.

China se confruntă cu noi cazuri de Covid-19. Un focar de coronavirus a fost depistat la uzina Apple Foxconn.

Adauga un comentariu