Prima pagină » Radio » Actualitate » O cățelușă fără stăpân a salvat un bebeluș abandonat. Patrupedul l-a protejat ca și cum ar fi fost puiul ei

O cățelușă fără stăpân a salvat un bebeluș abandonat. Patrupedul l-a protejat ca și cum ar fi fost puiul ei

06 mart. 2023, 12:05,
BZI.ro, în Radio

Way, o cățelușă fără stăpân, a uimit o lume întreagă după ce a salvat un bebeluș abandonat, care fusese lăsat pe strada de mama sa. Patrupedul, care fătase de aproape o lună, a luat copilașul de câteva zile și l-a protejat de frig cu corpul ei și al puilor. Bebelușul a fost salvat după ce o femeie care trecea prin zona a auzit un scâncet și și-a dat seama ce se întâmplă.

Câte dovezi să ne mai dea câinii pentru ca noi, oamenii, să înțelegem că sunt cei mai buni prieteni pe care îi putem avea? O întâmplare petrecută în Argentina vă va convinge să iubiți și mai mult câinii și să-i ocrotiți…

O cățelușă fără stăpân a salvat un bebeluș abandonat

S-au mai auzit povești despre oameni salvând animale, însă de data aceasta lucrurile au stat invers. Într-o zi, o femeie a auzit un scâncet stins, care semăna cu un plânset, în apropierea parcării care era situată chiar lângă casa ei. Ceea ce a văzut când s-a apropiat a fost o cățelușă și puii pe care încerca din răsputeri să îi protejeze. Însă, privind mai atent, a observat și altceva ieșind din blana patrupedului.

Era vorba de o creatură mică care avea nu patru picioare, ci două! Instinctul matern al animalelor este foarte puternic. Cățelușa fără stăpân se numește Way, așa cum o strigau localnicii din zonă. Însă, chiar dacă Way este un câine comunitar, a dat dovadă de multă empatie, și nu doar pentru propriii ei pui!

Era mijlocul iernii când Alejandra Griffa a auzit acel sunet ciudat și s-a apropiat să vadă ce este. Când a ajuns lângă culcușul improvizat unde era Way a văzut ceva tulburător. Era un copilaș înconjurat de cățelusă și de pui, strâns la căldură între ghemotoacele de blană. Se pare că mama copilului îl abandonase să moară în frig, dar Way nu a lăsat să se întâmple una ca asta.

Bebelușul a fost salvat

Câinele fără stăpân l-a protejat de frig pe bebeluș, ca o mamă bună, și l-a ținut strâns lângă ea. Alejandra Griffa a luat copilașul și l-a dus direct la spital, astfel că micuțul a fost salvat și s-a recuperat complet. Și asta datorită lui Way, care s-a dovedit o mamă adoptivă excelentă, salvând și o viață de om, alături de puii ei. După această întâmplare, cățelușa Way a devenit o eroină locală, astfel că ea și puii ei și-au găsit cămine călduroase și familii iubitoare.

De aici putem să ne dăm seama despre câini că sunt unele dintre cele mai inteligente și mai iubitoare animale pe care le putem avea alături de noi. Aceștia își pot da seama imediat dacă suntem triști, fericiți sau supărați, iar când o fac ne oferă și mai multă căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *