Local

O femeie a fost sfârtecată de tren la Iași! Nu este clar dacă a fost vorba despre un accident sau o sinucidere! Polițiștii ieșeni nu au reușit să o identifice!

Publicat: 14 mai 2021
Polițiștii criminaliști, lângă cadavru, în timpul verificărilor
Trupul neînsuflețit al femeii lovite de tren la Bălțați și polițiștii care efectuau cercetarea la fața locului

O femeie a fost călcată de tren în județul Iași. Polițiștii ieșeni nu au reușit să o identifice, însă au demarat o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Sunt luate în calcul două variante: sinucidere sau accident. Trupul neînsuflețit a fost ridicat și dus la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea unei necropsii

O femeie a murit ieri în comuna ieșeană Bălțați după ce a fost lovită de un tren. În jurul prânzului, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că o femeie care se afla pe calea ferată a fost acroșată de tren. Imediat, la locul accidentului au ajuns două echipaje medicale, pentru a-i acorda primele îngrijiri victimei. Din păcate, leziunile pe care le-a suferit femeia au fost incompatibile cu viața. La fața locului au ajuns și polițiștii, care au deschis un dosar penal.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că în comuna Bălțați a avut loc un accident feroviar soldat cu decesul unei femei. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului”, au precizat ieri reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Ieri, până la închiderea ediției, oamenii legii nu au reușit să o identifice pe femeia lovită de tren. Pe de altă parte, localnicii spun că, prin acea zonă, nu trec prea mulți pietoni și cred că a fost vorba despre o sinucidere.

„Nu prea avea ce căuta pe acolo… Este o cărare spre satul alăturat, dar e mai aproape de drum, nu așa, în câmp! Nu știm cine este! Pe aici, prin zonă, nu țin minte să mai fi fost vreun accident de felul ăsta”, a spus o femeie care locuiește în zona în care a avut loc tragedia.

Trupul neînsuflețit al ieșencei a fost transportat la IML pentru necropsie

Medicii prezenți la fața locului au estimat că femeia ar avea vârsta de aproximativ 50 de ani. Aceasta era îmbrăcată ca o femeie normală, de la țară, semn că ar fi putut locui prin apropiere. În orice caz, polițiștii ieșeni fac verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Ieri, trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat și transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași, pentru efectuarea unei necropsii, în vederea stabilirii cu exactitate a ceea ce a cauzat decesul. În ultimele luni, la Iași au mai avut loc accidente feroviare.
De exemplu, la mijlocul lunii februarie 2021, un accident feroviar grav a avut loc în localitatea ieșeană Vlădeni. În urma impactului devastator, două persoane au decedat, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de tren.

„Am trimis elicopterul la o intervenție primară accident feroviar la Vlădeni, între un tren și un vehicul. În urma accidentului, au rezultat două victime cu leziuni incompatibile cu viața, care nu au fost identificate. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 23 de ani și o femeie de aproximativ 25 de ani”, a declarat atunci prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Trenul implicat în accident circula pe ruta Iași – Dorohoi. Și în acea cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Pompierii deplasați la fața locului au tăiat mașina pentru a putea extrage victimele, iar acțiunea a durat câteva zeci de minute, timp în care traficul feroviar din zonă a fost întrerupt. Autoturismul BMW, cu numere de înmatriculare din Suceava, a fost distrus în totalitate.

Adauga un comentariu