Actualitate

O femeie a stat trei zile în casa cu cadavrul soacrei decedate de COVID, asta în timp ce cadavrul soţului era la spital

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie a stat trei zile în casa cu cadavrul soacrei decedate de COVID asta în timp ce cadavrul soţului era la spital
O femeie a stat trei zile în casa cu cadavrul soacrei decedate de COVID

Momente cumplite pentru o femeie din Bucureşti. Aceasta a fost nevoită să stea timp de 3 zile cu cadavrul soacrei decedata în casă, în timp ce cadavrul soţului se afla în spital. Femeia a povestit jurnaliştilor de la observatornews.ro momentele cumplite prin ce a trecut.

Femeia a povestit că soţul ei a decedat după ce a ajuns la Spitalul Universitar din Bucureşti pentru a face o dializă. Între timp, soacra ei, pozitivă la infectarea cu COVID-19 a decedat şi ea.

O femeie a stat trei zile cu cadavrul soacrei în casă

Povestea horror a avut loc în Bucureşti, într-un moment în care numărul mare de infectări cu COVID-19 sufoca Unităţile de Primiri Urgente dar şi serviciile de ambulanţă. Vorbim de faptul că echipajele de pe ambulante sunt practic depăşite de numărul de solicitări zilnice. UPU-urile sunt obligate să primească orice pacient în pofida faptului că nu mai au locuri libere.

Pe de altă parte, DSP-ul pare să nu mai facă faţă nici el, sau cel puţin aşa reiese din mărturia cumplită făcută de femeie.

Povestea desprinsa din filmele americane a început în momentul în care soţul ei s-a dus să facă o dializă şi a ieşit pozitiv la infectarea cu COVID-19. Nu avea simptome, susţine femeia, se simţea doar obosit. Între timp, starea lui de sănătate s-a înrăutăţit şi a decedat. Femeia stătea în casa cu bărbatul în vârstă de 50 de ani dar şi soacra acesteia.

Starea de sănătate a bătrânei devenea din ce în ce mai gravă. Femeia, disperată, a încercat să sune în repetate rânduri la DSP. Linia era ocupată. Totuşi, la faţa locului s-a deplasat în cele din urmă un echipaj medical de la Ambulanţă care a testat bătrâna. La doar câteva ore după ce bătrână a fost testată, aceasta a decedat.

Vă daţi seama că, psihic, să stai cu un decedat şi soţul decedat, nu e foarte simplu. Noi vorbim cu ea la telefon tot timpul. Făcea dializă, dar nu a avut până atunci alte simpome. Se simţea obosit. De-abia în momentul în care a venit salvarea au sunat ei la un număr de telefon ca să le spună dacă este confirmată covid. Le-au spus că într-adevăr este confirmată, au lăsat-o în casă.” a menţionat ruda persoanelor decedate.

Femeia este negativă la infectarea cu COVID-19

Tragedia urma să capete nuanţe horror. Cu cadavrul soacrei în casă, femeia a fost nevoită să aştepte pe cineva să îl preia. Femeia nu putea să iasă din casa pentru că era în izolare. Timp de 3 zile femeia a stat cu un cadavru în casă, dar şi cu soţul decedat în spital. După ce cazul a devenit public şi a fost preluat de reporterii de la Observator, femeia şi-a aflat rezultatul testului ei care este negativ. Acum, femeia urmează să-şi înmormânteze rudele.

Raed Arafat emis un ordin prin care toate Unităţile de Primiri Urgente trebuie să ofere îngrijiri oricărui pacient, indiferent de afecţiunea pe care acesta o are şi în pofida faptului că nu mai sunt locuri libere la UPU.

Alis Grasu – manager SAJ Bucureşti: Pe zi ce trece aceste solicitări sunt tot mai multe. Timpii de aşteptare sunt mari. Au depăşit 48 de ore.

Bogdan Oprită, şeful SMURD Bucureşti: Au fost spitale care şi-au închis porţile. Ambulanţele au fost ţinute câteva ore până când pacienţii au fost preluaţi. Au fost ambulanţe care au anunţat dispeceratul că rămân fără oxigen.

Raed Arafat – şeful DSU: Regulă e regulă. Nimeni nu poate închide poarta în faţa ambulanţelor şi trebuie să preia bolnavii. Locul pentru bolnav îl găsim. Bolnavul care nu trebuie internat e trimis înapoi acasă.

Bilanţ negru de infectări cu COVID-19 în România

Conform datelor principale emise de autoritățile centrale, pe teritoriul României, ieri au fost confirmate pozitiv la infectarea cu COVID-19 un număr de 7.733 de persoane.  Vorbim despre un record de infectări cu COVID-19. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Decesele au atins un nou prag. S-a înregistrat și un record de decese.

În intervalul 02.11.2020 (10:00) – 03.11.2020 (10:00) au fost raportate 120 decese (70 bărbați și 50 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.897. Dintre acestea, 974 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu