Actualitate

O firma care a lasat prapad si jale in toata tara a ajuns la Iasi! Are procese peste tot!

Publicat: 24 iul. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firma care a lasat prapad si jale in toata tara a ajuns la Iasi Are procese peste tot
1

@ In spatele acestei firme au ramas doar contracte paguboase si litigii peste litigii @ Desi este contestata prin mai multe zone ale tarii, aceasta firma a pus ochii pe banii iesenilor @ Majoritatea proceselor sunt cu institutii ale statului sau primarii

Firma Geiger Transilvania SRL se apropie tot mai mult de Iasi, in incercarea de a prinde contracte pe bani publici. In spatele acestei firme se afla mai multe persoane certate cu legea. In urma acestei firme au ramas mai in toata tara zeci de procese. Practic, dupa ce a incheiat contracte cu diferite autoritati publice in multe cazuri s-a ajuns la litigii. Majoritatea proceselor sunt cu institutii ale statului sau primarii. Spre exemplu, pe rolul Tribunalului Mures se afla un proces in care Geiger Transilvania a dat in judecata Primaria comunei Sangeorgiu de Mures.

La Curtea de Apel Alba Iulia se judeca cu cei de la Consiliul Judetean Sibiu. Acum, la Iasi, firma vizeaza un proiect in valoare de aproape 10 milioane euro dupa ce in trecut a fost intens contestata in ceea ce priveste executarea unui proiect derulat in cadrul Consiliului Judetean Iasi. Firma Geiger Transilvania a fost implicata intr-un scandal de proportii si la o licitatie derulata de Consiliul Judetean Iasi, institutie condusa la acea vreme de liberalul Cristian Adomnitei. CJ a demarat o procedura pentru modernizarea statiei ecologice de colectare a deseurilor de la Tutora, doua dintre oferte fiind depuse de Geiger Transilvania si Iasicon SA. Societatea condusa de afaceristul Titel Sinescu, Iasicon SA, a contestat procedura de atribuire a contractului catre firma Geiger, scandalul ajungand pe masa Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor. Iasicon SA s-a asociat cu firma Euriteh SRL in cadrul licitatiei privind executia lucrarilor la statia de la Tutora, proiect finantat cu fonduri europene. Iasicon SA a avut cea mai buna oferta insa a pierdut licitatia pentru ca CNSC a considerat ca nu a mai avut parte de lucrari asemanatoare. Vreme indelungata procedura a fost suspendata, contractul fiind estimat la peste 30 milioane lei.

Contractul pentru modernizarea malului drept al Bahluiului

Contractul vanat in prezent se refera la modernizarea Splai Bahlui mal drept. Contractul pentru amenajarea malului stang a fost deja adjudecat de alte firme in urma cu cateva zile. Cei care au intrat in licitatia pentru lucrarile de pe Splaiul Drept sunt Asocierea SC Geiger Transilvania cu SC Loial Impex Suceava – 30,63 milioane lei, Asocierea SC Viarom SA cu SC Conest SA – 32,10 milioane lei, Asocierea SC Victor Construct cu SC Eky Sam – 34,62 milioane lei, Asocierea SC Con Ted Company cu SC Constructii Gabap SRL – 34,43 milioane lei, Asocierea SC Geprocon SA cu SC Transmir – 35,32 milioane lei, toate sumele fiind fara TVA Asocierea SC Danlin XXL cu SC Emviro Construct si Conex Trust SA – 35,46 milioane lei, SC TechBau Spa Italia – 35,59 milioane lei. In ceea ce priveste firma Geiger Transilvania, aceasta este detinuta în totalitate de firma Geiger Romania Group, unul din reprezentantii conducerii Fabian Lorand Pal, administrator, cercetat de DNA pentru niste nereguli la o licitatie. Lorand Pal a ajuns sub anchetarea Parchetului de pe lânga Judecatoria Pascani, la o sesizare a Primariei Pascani privind un caz de fals în acte aparut în timpul analizei ofertelor depuse la o licitatie. Procurorii pascaneni au transmis cauza catre DNA, rapsunsul oficial fiind ca „s-a dispus disjungerea cauzei si declinarea competentelor în vederea efectuarii de cercetari fata de numitul Fabian Lorand Pal, sub aspectul savârsirii infractiunilor prevazute de art. 18 ind. 1, alin. I din Legea 78/2000/R, de catre Directia Nationala Anticoruptie”. Astfel, administratorul Geiger Transilvania este cercetat de DNA pentru folosirea de documente false in scopul obtinerii unui contract cu finantare europeana la o autoritate publica.

Afaceri necurate

Cealalta firma din asocierea cu cea mai mica oferta, SC Loial Impex SRL din Suceava, este administrata de Sorin Iacob. Acesta este implicat intr-o mega ancheta instrumentata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Suceava. Actiunea inceputa in 2012 viza descifrarea itelor unor afaceri de 10 milioane de euro. Zeci de afaceristi, printre care si Sorin Iacob – administrator de firma, dar si sef al Camerei de Comert, au fost audiati in dosarul in care se cerceteaza  prejudicierea cu aproape 10 milioane de euro a bugetului de stat prin tranzactii fictive cu materiale de constructii.

Adauga un comentariu