Titlurile zilei

O firmă cu vânzări de 185 de milioane de euro execută la Iași un fost polițist care s-a făcut nevăzut! Apartamentul din cartierul Royal Town este scos la vânzare

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
O firmă cu vânzări de 185 de milioane de euro execută la Iași un fost polițist care s-a făcut nevăzut Apartamentul din cartierul Royal Town este scos la vânzare
Mihai Stan, fost polițist în Vaslui, riscă să rămână fără apartament

Executorii vor să vândă apartamentul din Iași al unui fost polițist din Vaslui. O firmă cu afaceri de 185 de milioane de euro îl caută pe vasluian pentru o datorie de 80.000 de euro. Mihai Stan nu a putut fi contactat de reporteri BZI. Apartamentul din Iași este închiriat, dar afaceristul nu răspunde pe numerele de telefon disponibile. Apartamentul de pe Aleea Sadoveanu este acum ocupat de chiriași

Un fost polițist din Vaslui este urmărit de creditori, după ce a tras mai multe țepe. Mihai Stan riscă să rămână fără o proprietate din municipiul Iași, după ce nu și-a achitat datoriile către compania Agrii România SRL, din Timiș, implicată în fabricarea pesticidelor și a altor produse agrochimice, cu o cifră anuală de 928.526.714 lei, aproape 185 de milioane de euro. De menționat că vânzările din 2021 s-au dublat față de anii anteriori.

Revenind la Mihai Stan, afaceristul a fost identificat și ca patron al societății Agricomoil Vast SRL, cu sediul în satul Muntenii de Sus, județul Vaslui. Firma din Timiș a demarat procedurile cu ajutorul executorului judecătoresc pentru a recupera sumele datorate de Mihai Stan, în baza unui bilet la ordin emis pe data de 25.03.2021, scadent la data de 20.06.2022. Datoria este de 411.974 de lei, aproape 80.000 de euro. Nu este prima dată când executorii vând bunurile debitorilor.

O firmă cu vânzări de 185 de milioane de euro execută la Iași un fost polițist care deține un apartament pe Aleea Sadoveanu

La cererea creditoarei, executorul judecătoresc va organiza o licitație, pe data de 17.02.2023, pentru valorificarea unui apartament deținut de Mihai Stan în cartierul Royal Town de pe Aleea Sadoveanu. Imobilul este identificat la parterul blocului de pe Aleea Sadoveanu, nr. 59 F, sc. B, ap.16.

Apartamentul este compus din living și bucătărie, o cameră, hol și baie, cu o suprafață de 61,07 metri pătrați. Evaluatorii au stabilit un preț de pornire a licitației de 553.957 de lei, aproape 110.000 de euro. De menționat că apartamentul este ocupat de chiriași, iar Mihai Stan nu a putut fi contactat. Nici executorul judecătoresc nu a reușit să discute personal cu debitorul, notificările fiind trimise pe adresele disponibile din Iași și Vaslui.

„Somăm pe toți cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmărit să-l anunțe pe executorul judecătoresc înaintea datei stabilite pentru vânzare. Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul urmărit silit să se prezinte la data, locul și ora stabilită pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate, și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Andrei-Liviu Rădulescu.

La un moment dat, și patronul fostei firme de pază FGM s-a trezit cu proprietatea scoasă la licitație din cauza unui credit în franci elvețieni.

Mihai Stan are un renume de țepar

Fostul polițist de la IPJ Vaslui nu se bucură de un renume care să-i facă cinste în localitatea din Muntenii de Sus.

„Mihai Stan are peste 50 de ani. A lucrat în trecut în poliție. Vila lui e la intrare în localitate. Mai are vreo 3 hectare în Vaslui. Știu că îl caută multă lume. Nici la primărie nu-și plătește impozitele. El nu este de aici, soția e din comună. Înainte îl simpatiza pe fostul primar”, spune un locuitor din comuna vasluiană.

La un moment dat, Mihai Stan a fost implicat într-un dosar de evaziune fiscală. Foștii colegi i-au percheziționat și vila din comună. Pe rolul Judecătoriei Vaslui sunt mai multe procese prin care creditorii au cerut executarea silită a afaceristului. Pe lista creditorilor se numără OTP Bank România, Media Rom Grup SRL, Enache Morărit SRL, ZG Raiffeisen Technik SRL, Rodbun Grup SA și Serv Class SRL.

O firmă cu vânzări de 185 de milioane de euro execută la Iași un fost polițist care s-a făcut nevăzut, dar rămâne de văzut dacă la licitația pentru vânzarea apartamentului se vor prezenta ofertanți.

Comentarii
Adauga un comentariu