Local

O mamă din Iași, acuzată că și-a schingiuit copiii înainte de Paște! S-a lăudat apropiaților că pleacă cu amantul în străinătate. „I-am lăsat doar trei săptămâni la ea și i-a măcelărit” – FOTO/VIDEO CU IMPACT EMOȚIONAL

Publicat: 06 mai 2021
Poză cu vânătăi pe mâini, un copil bandajat la ochi, copil lovit în cap și o femeie în mașină cu părul creț, zâmbind la poză, Mimi Panainte, mama copiilor
O mamă este acuzată de fostul soț că și-a bătut cei 4 copii până au ajuns la spital. Florin Panainte, tatăl minorilor, spune că este disperat și nu vrea ca această femeie să se mai apropie de copii. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași nu a fost sesizată și nu a intervenit în acest caz

O femeie din municipiul Iași, mamă a patru copii, este acuzată că și-a maltratat copiii. Bestia cu chip de om și-a bătut copiii cu brutalitate, iar tatăl acestora este disperat. Florinel Panainte a divorțat de soția sa Mihaela Ciofu în urmă cu doi ani. Florin Panainte o acuză pe fosta soție că i-a abuzat fizic, dar și psihic pe cei patru minori. Cel mai mic copil are 9 ani, iar cel mai mare- 13 ani

Mihaela Ciofu, o femeie din municipiul Iași în vârstă de 37 ani, este acuzată de fostul soț că și-a bătut copiii până au ajuns în spital. Soții Panainte s-au despărțit în urmă cu doi ani, iar ambii au primit custodie comună pentru cei 4 minori. Florinel Panainte, fostul soț al femeii, i-a găsit pe copii bătuți și a făcut toate demersurile legale pentru ca acestă femeie să fie decăzută din drepturi. Scandalul s-a petrecut în urmă cu câteva zile, chiar înainte de sărbătorile pascale.

„Când a plecat de acasă, a spus lumii că pleacă din țară cu iubitul, a plecat și m-a lăsat cu copiii. Această femeie nu poate fi numită mamă. A luat pensia alimentară a copiilor și a fugit. Noi având custodie comună, timp de trei săptămâni, copiii au stat cu ea, iar când am mers să îi iau m-am speriat. I-a bătut atât de tare cu un băț, încât au avut nevoie de îngrijiri medicale. Am stat cu ei internați în spital, iar unul dintre băieți a avut nevoie de operație la ochi. Ea a luat decizia divorțului fără să știu și a fugit de acasă.

Toți copiii au certificate medico-legale și voi merge până în pânzele albe ca această femeie să nu se mai apropie de copiii mei. I-am lăsat doar trei săptămâni la ea și i-a măcelărit, i-a gâtuit. Am stat cu cei doi mici, băiatul de 6 ani și băiatul de 9 ani, în aparate la spital în perfuzie. Am anunțat poliția și acum are dosar penal individa, că nu o pot numi nici femeie și nici mamă. Copiii nu și-au revenit nici acum și au rămas cu dureri”, a declarat Florinel Panainte, tatăl celor 4 copii, în vârstă de 43 de ani.

În edițiile trecute a fost prezentat cazul familiei Orzan, cea mai veche familie de asistenți maternali din municipiul Iași.

Florinel Panainte lucrează intensiv ca să-și întrețină familia

Florinel Panainte își iubește copiii și este în stare de orice pentru ei. După cele întâmplate și după zilele petrecute în spital la căpătâiul celor mici, bărbatul a mers în instanță pentru a obține un ordin de protecție pentru cei mici.

„Nu o mai pot lăsa să se apropie de copiii mei. Sunt disperat. În preajma ei, copiii mei sunt în pericol. Nu a fost așa dintotdeauna, am fost o familie frumoasă până într-un moment în care nu știu ce s-a întâmplat. Miercuri, 5 aprilie 2021, am stat toată ziua la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași (DGASPC) pentru a da declarații și să pun la punct toate lucrurile. Am toate dovezile că această femeie i-a bătut, am poze și video. Eu lucrez, am două joburi pentru a-mi întreține copiii, lucrez la căminele studențești din Tudor și pe excavator. Nu vreau ca acești copii să mai ajungă la această femeie, cum nici ei nu își doresc să mai locuiască cu ea. Din păcate, Tribunalul Iași mi-a respins cererea de restricție”, a mai precizat Florinel Panainte, tatăl copiilor abuzați.

Familia Panainte are 3 băieți de 6, 9, 11 ani și o fată de 13 ani. Tatăl disperat a scris despre drama prin care trece și pe grupul de Facebook „Ești din Iași dacă…”. Comentariile din partea internauților au fost pro și contra.

„Eu o știu, mi-a fost colegă, era o fată la locul ei, cu lipsuri materiale mari. În clasa a 12-a s-a angajat la o pizzerie, lucra până noaptea tarziu, iar a doua zi venea la școală. Țin minte că din primul salariu și-a cumpărat hăinuțe și și-a făcut ochelari, pentru că avea nevoie, deoarece părinții nu aveau bani. Era o fată la locul ei, am auzit după câțiva ani că s-a căsătorit cu unul care nu se comporta tocmai frumos cu ea”, a declarat o femeie la postarea făcută pe Facebook.

Cazul familiei Panainte este cunoscut de către șefii din cadrul DGASPC Iași

Autoritățile de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Iași cunosc cazul expus de Florinel Panainte pe pagina de Facebook.

„Bărbatul a fost ieri împreună cu cei patru copii la DGASPC. Este o dispută între părinţii divorţaţi cu custodie comună. Tatăl a iniţiat în instanţă ca el să primească custodia după cele întâmplate. Urmează ca cei 4 copii să rămână la ei. Minorii au fost consultaţi de către psiholog. Nu este nevoie de măsuri de protecţie atâta timp cât copiii sunt crescuţi în condiţii bune de către tată. „, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC.

Cazul acestei familii a ajuns și în atenția Poliției Secției nr. 6.

„La nivelul Secției nr. 6 Poliție Urbană Iasi se află în lucru două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru violență în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

O tânără din Iași și-a găsit pruncul mort lângă ea după ce l-a alăptat.

Comentarii
  • In procesele de custodie eu nu mai cred nimic. S ar putea sa fie asa sau s ar putea ca adevarul sa fie cu totul altul. A devenit o moda sa vanezi, speculezi intalnirile saptamanale parinte-copil in custodie comuna pentru dovezi in instanta. Daca unul din parinti nu are casa masa job e simplu sa i ia celuilalt copiii. Dar cand sunt pe piccior de egalitate si unul se tine si cu dintii de copii, atunci trebuie cumva o deoartajare. Se urmaresc, se acuza, strang dovezi.

  • Protectia Copilului nu se complica in hartii. A cerut decaderea din drepturie parintesti ale golancei?De intrebat cate decaderi din drepturile parintesti a cerut DGASPC in ultimul an? E greu de facut hartii chiar si din birou…..

Adauga un comentariu