Titlurile zilei

O tragedie fără margini! O tânără din Iași și-a găsit pruncul mort lângă ea după ce l-a alăptat. Era perfect sănătos, dar nimeni nu își poate imagina ce blestem s-a abătut asupra familiei – FOTO/VIDEO

Publicat: 22 feb. 2021
O poză cu bebelușul mort și tatăl lui stând în pat
Un bebeluș de numai o lună a murit în somn lângă mama lui

O tragedie fără margini s-a produs duminică dimineață, pe 21 februarie 2021, în satul Slobozia, comuna Voinești, din județul Iași. Un bebeluș de numai 4 săptămâni a murit în somn. Mama băiețelului s-a trezit și l-a găsit pe cel mic fără suflare. Familia Nichițel mai are 5 copii acasă. Rafael a fost dus pe brațe de mama lui pe un deal, pentru a putea fi preluat de elicopterul SMURD

Un bebeluș de 4 săptămâni a murit în dimineața de 21 februarie 2021, în județul Iași. Familia Nichițel mai are acasă 5 copii și locuiesc într-o casă săracă din satul Slobozia, comuna Voinești. Cauzele morții celui mic nu se cunosc, însă familia povestește că băiețelul era perfect sănătos. Mama celui mic s-a trezit peste noapte, l-a alăptat, iar dimineață a observat că acesta nu mai respiră. Văzând că băiețelul nu mai dă semne de viață, familia a sunat la numărul unic de urgență 112 și la fața locului a fost trimis elicopterul SMURD. Medicii au început să-i aplice micuțului manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără răspuns. Pentru a putea fi preluat de echipajul medical, copilul a fost dus pe brațe de mamă pe un deal, unde elicopterul putea să aterizeze.

„Noi eram la biserică și am auzit că băiețelul a decedat. Am auzit că mama s-a trezit la 5, l-a alăptat, a făcut focul și dimineață la 7, când s-a trezit să-l alăpteze din nou, l-a găsit decedat. Nu era bolnav. Familia mai are 5 copii, cel mai mare are 13 ani și cel mai mic 3 ani. Este o tragedie, e foarte greu. Părinții sunt amândoi plecați la spital cu el”, a declarat Barbu Sergiu, verișorul băiețelului.

Băiețelul dormea în aceeași cameră cu părinții și ceilalți 5 frați

Căsuța modestă în care locuiesc toți cei 8 membri ai familiei Nichițel este formată doar din două camere mici, dar foarte curate. Încăperea în care dormea Rafael, băiețelul mort, avea două paturi și o sobă mică, singura lor sursă de căldură. Casa familiei Nichițel este construită din chirpici, fără gard, fără poartă și înconjurată de noroi, dar nici urmă de gunoaie. Tatăl lui Rafael muncește cu ziua pentru a-și întreține familia. În casa celui mic se aflau rudele îndurerate, care îl așteptau să vină acasă. De supărare că băiatul lui cel mic nu mai dă semne de viață, tatăl a făcut un gest disperat, a dat cu pumnul în geamul casei și a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ultima amintire a familiei cu Rafael este o poză postată în urmă cu 10 zile pe Facbook.

„Copilul nu mai respira când s-a trezit. Noi nu eram aici, nu știm exact ce s-a întâmplat, erau doar ei acasă. Am mai auzit de astfel de cazuri, dar la noi în familie nu s-a mai întâmplat niciodată. Nu știm ce s-a întâmplat, că era sănătos. Eu zic că a avut febră și a făcut convulsie în somn sau a făcut vreo hemoragie internă”, a spus Mihaela Ursu, mătușa băiețelului decedat.

Familia Nichițel are nevoie de ajutor

Cei care doresc să ajute familia greu încercată o pot face contactându-l pe Barbu Sergiu, verișorul celui mic, sau mergând direct la casa familiei Nichițel din satul Slobozia, comuna Voinești din județul Iași. Familia îndoliată are nevoie de ajutor pentru înmormântarea celui mic, dar și pentru ceilalți 5 copii minori rămași acasă. Nimic nu-l poate aduce înapoi pe Rafael, dar un gând bun și un ajutor din partea oamenilor cu suflet mare pot alina durerea părinților. Familia Nichițel are nevoie de orice ban, haine pentru cei mici sau chiar materiale pentru casa lor care stă să cadă. Numărul la care poate fi contactată familia bebelușului este: 0745/616.458.

Trei suflete plecate printre îngeri

O întâmplare nefericită a avut loc în cursul zilei de duminică, 31 ianuarie 2021. În timpul unei ceremonii de botez, la Biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava, un bebeluș a murit după ce a fost scufundat în cristelniță de preotul paroh. Băiețelului de 6 luni i s-au făcut manevrele de resuscitare chiar în Biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava după ce a făcut stop cardio-respirator în momentul în care preotul îl boteza. Copilul era născut prematur, iar în timpul botezului a înghițit apă și s-a înecat în cristelniță.

Tragedia a trezit un val de controverse printre credincioșii ortodocși. O altă tragedie a avut loc pe data de 19 februarie 2021, când o fetiță de șase luni, din Botoșani, a decedat din cauză că ar fi fost legănată prea brutal. Părinții au apelat numărul unic de urgență 112 și au anunțat că bebelușul lor nu se simte bine. Potrivit autopsiei, fetița avea leziuni interne, iar medicii spun că ar fi vorba despre sindromul „copilului zgâlțâit”. În momentul de față, procurorii fac cercetări pentru lovituri cauzatoare de moarte.
Adauga un comentariu