Actualitate

O nesimtita de la Institutul de Oncologie din Iasi a intrecut orice masura. Vezi prin ce a trecut bolnavul

Publicat: 09 mart. 2015
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nesimtita de la Institutul de Oncologie din Iasi a intrecut orice masura. Vezi prin ce a trecut bolnavul
1

@ Pacientul, un batran cu cancer pulmonar, a dorit doar o consultatie si o programare pentru radioterapie @ A fost trimis de un medic din municipiul Roman sa bata la usa Institutului de Oncologie din Iasi fara intentia de a deranja pe cineva @ In momentul in care a cerut niste lamuriri parca a lovit-o in moalele capului pe asistenta medicala

A vrut doar o consultatie si sa se intereseze cand ar putea beneficia de terapie. Pentru ca a indraznit sa ceara mai multe detalii bolnavul a fost umilit in ultimul hal si l-au podidit lacrimile cand a vazut cat de urat s-a purtat un cadru medical cu el fara sa-l deranjeze cu absolut nimic. Barbatul diagnosticat cu cancer pulmonar nu ar fi indraznit sa deranjeze niciun cadru medical la Institutul Regional de Oncologie din Iasi daca nu ar fi fost trimis de medicii din municipiul Roman.

Pacientul in varsta de 68 ani a facut chimioterapie la Roman si a fost trimis la Iasi pentru consultatie si radioterapie. Cand a intrebat la Institutul de Oncologie cand poate sa se programeze parca a lovit-o cu un par in cap pe angajata unitatii medicale din triaj, platita din bani publici.

„Medicii de la Roman l-au trimis pe tata la Institutul de Oncologie din Iasi pentru radioterapie si o consultatie. Am vorbit cu doamna din triaj, probabil asistenta medicala, pentru ca nu se recomanda. Mi-a spus ca nu sunt locuri si sa mai sun in aprilie sau mai. Am intrebat cand va fi gata acel hotel pentru pacienti, pentru ca este aproape imposibil sa fac naveta zilnic cu tata sau sa plateasca un hotel din Iasi. Se cunosc foarte bine problemele cu radioterapia in Moldova. Doamna mi-a spus sa cer mai multe informatii de la managerul spitalului. Mai mult mi-a spus ca ce ma intereseaza pe mine de hotel. Este singura sectie de radioterapie din Moldova si este normal sa ma intereseze pentru ca tata are cancer pulmonar. De doi ani se spune ca hotelul va fi gata si este o sursa de aer pentru bolnavi. Nu am vazut atata tupeu pana la acea asistenta. Am solicitat sa vorbesc cu un medic si mi-a spus ca daca nu imi convine sa ma duc in alta parte. Cate drumuri sa fac de la Roman ca sa obtin aceste informatii? Te darama psihic cu raspunsurile lor. Am fost foarte revoltata de ceea ce am patit la Institutul de Oncologie. Nu vreau sa denigrez pe nimeni, pentru ca am inteles ca medicii sunt foarte buni, dar personalul lasa foarte mult de dorit”, a declarat Emilia Paduraru, fiica pacientului.

Hotelul ar putea fi gata in vara

In cartierul Tatarasi, in cladirea unde a functionat sectia medicala a fostului Spital de Urgente, conducerea Institutului Regional de Oncologie din Iasi trebuia sa amenajeze un hotel destinat bolnavilor care fac sedinte de radioterapie si provin din alte judete. Acesti bolnavi de cancer erau obligati sa cheltuiasca sume importante de bani pentru a sta in Iasi pe perioada sedintelor de radioterapie. Bolnavii vor fi cazati gratuit si insotitorii pot sta si ei in acest hotel care are o capacitate de 90 de paturi. Conducerea unitatii medicale a precizat ca bolnavii se vor putea caza spre sfarsitul verii.

„Am oprit vreo luna de zile lucrarile, deoarece am vrut sa mai implementam un proiect medical acolo, dar nu ne-a iesit. Cred ca hotelul va fi dat in folosinta dupa doua-trei luni cel putin. Lucrarile sunt in grafic, pentru ca firma are termen 12 luni din octombrie 2014. Peste iarna constructorul a spus ca nu poate lucra si i-am intarziat si noi cu o luna. Noi ne dorim sa se finalizeze totul cat mai repede”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului de Oncologie din Iasi.

Adauga un comentariu