Eveniment-Social

O nouă ediție a Concursului Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”, la Iași

Publicat: 28 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O nouă ediție a Concursului Național de Proză Mihail Sadoveanu la Iași
Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor la Concursul Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a. Pentru înscriere, participanții pot trimite o singură lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini, până în ziua de 31 august 2022

Concurs Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a la Iași. Muzeul Național al Literaturii Române Iași a dat startul înscrierilor la această originală competiție. Participanții pot trimite o singură lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini, până în ziua de 31 august 2022. La concurs pot participa autori români de orice vârstă, care încă nu au un volum de proză publicat

Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR) Iași dă startul înscrierilor la Concursul Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a. Pentru înscriere, participanții pot trimite o singură lucrare în proză, în trei exemplare, inclusiv fragmente de roman, de maximum 15 pagini, până în ziua de 31 august 2022 (data poștei). Concursul este destinat autorilor români de orice vârstă, inclusiv celor care trăiesc în afara granițelor țării, care însă nu au debutat editorial. Concursul își propune să descopere talente literare și să susțină creația literară contemporană. Lucrările, redactate în format electronic (font Times New Roman, mărime 12, interlinie 1,5) și printate în format A4, trebuie semnate cu un motto și trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Concursul Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a la Iași

Juriul va fi compus din cel puțin trei membri, scriitori, și va fi stabilit de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu ”Mihail Sadoveanu”, premiile I, II, III și trei mențiuni. Premierea se va face duminică, 6 noiembrie 2022, la Muzeul ”Mihail Sadoveanu” Iași, în ziua a doua a programului cultural ”Zilele Sadoveanu”. La acesta pot participa autori români de orice vârstă, care încă nu au un volum de proză publicat. Câștigătorii Marelui Premiu ”Mihail Sadoveanu” la Concursul Național de Proză, la oricare din edițiile anterioare, nu mai pot participa la ediția de anul acesta și nici la o ediție viitoare.

În situația în care se înscriu la concurs, vor fi descalificați. Prin trimiterea lucrărilor la adresa de concurs, participanții declară pe proprie răspundere că opera propusă spre jurizare este în întregime creația lor și că nu se încalcă drepturile patrimoniale și morale ale altor persoane, prin publicarea acesteia, conform Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare.

Organizatorul nu va lua în considerare lucrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de autor

Participanții declară pe proprie răspundere că drepturile patrimoniale asupra editării în Limba română pentru lucrările trimise se află în proprietatea lor și că nu au încheiat niciun contract de editare pentru lucrările trimise pentru jurizare. Organizatorul nu va lua în considerare lucrările care încalcă, în vreun fel, Legea drepturilor de autor sau alte legi românești în vigoare la data concursului. Nu pot participa la concurs angajații Muzeului Național al Literaturii Române Iași și nici rudele acestora de gradul I (copii, părinți, soț/soție), nici persoanele antrenate în organizarea concursului, membri ai juriului ori rude de gradul I ale acestora. Nu pot fi înscrise în concurs creații literare declarate câștigătoare într-un alt concurs de creație literară. Juriul de concurs va stabili, pe baza unor criterii și a unui punctaj, câștigătorii Concursului Național de Proză ”Mihail Sadoveanu”.

Coordonatoarea concursului este Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf MNLR Iași. Așadar, o nouă ediție a Concursului Național de Proză ”Mihail Sadoveanu” are loc la Iași.

Adauga un comentariu