BZI LIVE

LIVE VIDEO – O nouă ediţie BZI LIVE exclusivistă din seria naţională ce-i are ca invitaţi speciali pe reprezentanţii marilor instituţii de învăţământ superior ale ţării alături de prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Publicat: 07 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Miercuri, 8 decembrie 2021, începând cu ora 15.00 şi sub genericul sugestiv intitulat „România Inteligentă” este programată (via Skype) o nouă ediţie BZI LIVE exclusivista din seria naţională ce-i are ca invitaţi speciali pe reprezentanţii marilor instituţii de învăţământ superior ale ţării alături de prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rector Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Alături de importantul şi reprezentativul universitar vor fi abordate aspecte despre învăţământ superior, realităţi educaţionale, cel mai important consorţiu academic din România (unde entitatea academică pe care o reprezintă a aderat).

De asemenea, emisiunea va avea în prim-plan principalele teme din Educaţie, acţiunile şi stategiile Consorţiului „Universitaria” (din care fac parte cele mai importante şi prestigioase instituţii de învăţământ superior din ţară anume: Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj, Universitatea de Vest din Timişoara, Academia de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi). De precizat că, în luna octombrie 2021 a avut loc prima întâlnire a Consorţiului „Universitaria” în noua sa formula ce cuprinde, ca noi membri asociaţi, şi: Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constantă respectiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Alături de rectorul – prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu vor fi abordate elemente legate de: proiectele şi relaţia cu cea mai veche universitate modernă a României, „Cuza”, provocări şi perspective pentru Educaţia naţională.

Pe de altă parte, alături de rectorul – prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu vor fi abordate elemente legate de: proiectele şi relaţia cu cea mai veche universitate modernă a României, „Cuza”, provocări şi perspective pentru Educaţia naţională, colaborări internaţionale, management academic şi proiecte în care este implicat, realităţi economice, inserţia absolvenţilor de studii superioare pe piaţa muncii, vizibilitatea intenationala a instituţiilor de învăţământ superior naţionale. Având în vedere că acesta a coordonat (între 2018 – 2019 – în cadrul Ministerului Cercetării şi Invovarii) programele naţionale şi internaţionale de cercetare fundamentală şi aplicată, colaborarea cu instituţiile şi organizaţiile internaţionale la care România este parte, o altă temă dialogată cu universitarul se va axa pe acest segment esenţial.

Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu a coordonat zona de cercetare şi expertiza în calitatea alimentelor sau nutriţie

Prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu a coordonat zona de cercetare şi expertiza în calitatea alimentelor sau nutriţie, interacţiunea între poluanţi, contaminanţi şi sistemele biologice, protecţie naturală pentru angajaţii din industria alimentară. Are un doctorat în Ştiinţele Vieţii (Magna cum Laudae) pe zona interacţiunii dintre sistemele naturale şi cele biologice, inhibarea degradărilor non-enzimatice prin utilizarea extractelor naturale, calităţii şi conservării alimentelor.

De asemenea, are un alt doctorat în Chimie Alimentară. Ăsta pe metode organice moderne de conservare a alimentelor cu scopul limitării folosirii aditivilor în industria alimentară sau tehnologii de preparare a extractelor naturale bogate în polifenoli activi. În plus, la nivel de master, a urmat programul în Tehnologie chimică, Tehnologii ale chimiei organice, parametri tehnologici, tehnologii ale produselor farmaceutice, reducerea impactului asupra mediului la actuala Universitate Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Ia[i, fosta Facultate de Chimie şi Tehnologie Chimică. Are o importanţă şi valoroasă experienţa şi colaborare, pe plan naţional şi internaţional, pe domeniile în care are specializări şi competente.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu