Economic Local

O nouă investiție inaugurată în Parcul Industrial Miroslava

Publicat: 17 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O nouă investiție inaugurată în Parcul Industrial Miroslava

În data de 14 mai 2022 a fost inaugurată ultima investiție din Parcul Industrial Miroslava – cel mai mare depozit logistic al producătorului și distribuitorului ieșean Misavan, o investiție de 7 milioane euro, sumă ce include construcția acestuia, dotările tehnologice și stocurile de marfă. Proiectul depozitului logistic a fost necesar deoarece Misavan și-a propus, ca strategie prioritară, să-și deservească cât mai eficient clienții, să vină în întâmpinarea nevoilor acestora și, bineînțeles, pentru o gestionare cât mai bună a timpilor de livrare, dat fiind faptul că în ultimii 2 ani lanțurile logistice au fost afectate. Proiectul a fost demarat în iunie 2020, construcția se întinde pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați și cuprinde, pe lângă zona de depozitare și logistică, și o zonă de de birouri, implicit sediul companiei Misavan. Capacitatea maximă de depozitare densă este de aproximativ 4.800 de locuri de paleți. Depozitul deservește toate cele 12 filiale din întreaga țară ale companiei.

La inaugurarea din data de 14 mai, pe lângă angajații și partenerii companiei, au mai participat primarul comunei Miroslava, domnul Dan Niță, reprezentanții Adunarii Generale a Asociaților Miroslava Industrial Parc SRL, consilerii locali – Gheorghiță Iftimie și Alexandru Vieru, precum și administratorul parcului industrial Miroslava – Cristian Antoniu. Panglica a fost tăiată de directorul Misavan, domnul Ciprian Otea, și de primarul comunei, domnul Dan Niță.

„În ultimii ani am crescut constant și ne propunem să păstrăm trendul și pentru 2022, mai ales că investiția de la Miroslava ne ajută să deservim rapid clienții. Există un trend de revenire a pieței B2B după acești doi ani de pandemie, angajații încep să revină la birou, prin urmare, cererea de soluții complete de curățenie pentru uz profesional este în creștere. Depozitul logistic a început să fie funcțional încă din luna martie, lucru care ne-a ajutat să îmbunătățim procesul și timpii de livrare ai produselor. Ultima fază a proiectului, finalizată luna aceasta, a fost zona de birouri care a însemnat și mutarea sediului firmei din Voinești în Miroslava. Strategia noastră este să fim cât mai aproape de clienți, deservindu-i cât mai rapid”, a precizat Ciprian Otea, director general Misavan.

„Doresc să-i felicit pe domnul Ciprian Otea și întreaga echipă Misavan care au reușit ca în mai puțin de doi ani să realizeze această investiție din parcul industrial. Reafirm încă o dată susținerea primăriei Miroslava pentru companiile care doresc să investească la noi în comună și care vor avea în primărie un partener de nădejde pentru dezvoltarea afacerilor și pentru crearea de noi locuri de muncă. Așa cum am promis investitorilor atunci cand am pornit proiectul parcurilor industriale, am finalizat asfaltarea drumurilor și iluminatul public pentru a oferi cele mai bune condiții rezidenților din parcul industrial. Ultima veste pe care doresc să o împărtășesc și aici este că transportul public metropolitan va ajunge în parcul industrial (n.r. Consiliul Local al Comunei Miroslava a aprobat în ședința extraordinară din 6 mai noile rute de transport metropolitan) începând cu 1 ianuarie 2023. Astfel, angajații vor avea posibilitatea să ajungă la muncă fără mașină, iar societățile vor putea optimiza costurile cu transportul angajaților.”, a menționat primarul Miroslavei, domnul Dan Niță.

„Bine ați revenit acasă! Felicitări dumneavoastră și întregii echipe Misavan pentru finalizare acestei investiții! Mă bucr pentru realizarea acestui prim pas din marele proeict Misavan ce urmează să se dezvolte în parcul industrial și aștept să ne reîntâlnim cât mai repede la inaugurarea fabricii pe care urmează să o construiți pe terenul alăturat! Misavan este un exemplu de bune practici care arată că omul bun, care are un plan bun, care nu arde etape și crește organic, ajunge unde își propune și ajută și la ridicarea comunității. Trebuie menționat, de asemenea, și sprijinul primăriei Miroslava care, prin investițiile în cele două parcuri industriale, a reușit aproape imposibilul – crearea celui mai mare parc industrial din Moldova, parc ce devine pe zi ce trece plămânul economic al Iașului”, a declarat Cristian Antoniu, admnistratorul Miroslava Industrial Parc SRL.

Depozitul logistic și mutarea sediului social sunt primii pașii ai proiectului Misavan din incinta parcului industrial Miroslava. La începutul anului curent, compania a primit acordul Adunării Generale a Asociaților ai Miroslava Industrial Parc SRL pentru concesionarea parcelei învecinate în vederea realizării primei fabrici de producție a Misavan, investiție ce se va realiza tot în parcul industrial Miroslava. Noua investiție, care se află în stadiu de avizare, este estimată la peste 5 milioane euro, iar tot proiectul va genera peste 120 de locuri de muncă.

Misavan, companie specializată în producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 22 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, fie concentrate, pentru uz profesional (adresabilitate publicului profesional), fie gata de utilizat, în recipiente de diferite dimeniuni, pentru toate categoriile de consumatori, inclusiv adaptate pentru utilizarea casnică. Cele mai cunoscute și comercializate sunt cele din gama premium Dr. Stephan. Lansate inițial pentru uz profesional, targetul fiind afacerile din domeniul HoReCa, office, medical, industrie și auto, produsele Dr. Stephan au fost adaptate în ultimii ani pentru retail și consumatorii casnici. Comercializarea produselor către consumatorul final se face și prin intermediul site-ului, www.misavan.ro, unde sunt expuse doar produsele cu cea mai mare adresabilitate către publicul larg.

În 2021, compania și-a consolidat poziția pe piața de profil, înregistrand o creștere de 12% a cifrei de afaceri față de 2020 (aproximativ 114 milioane lei), iar pentru anul acesta estimează o creștere similară. Cu cea mai mare investiție din ultimii ani finalizată, Misavan are în plan pentru 2022 o serie de investiții care vizează extinderea gamelor de produse și modernizarea facilităților actuale de producție.

Miroslava Industrial Parc este societatea care deține titlurile de parc industrial pentru cele două parcuri industriale din Miroslava și administrează o suprafață de peste 71 de hectare pe care își desfășoară activitatea peste 60 de companii – producători, furnizori de servicii și distribuitori. Gradul de ocupare în parcul industrial „Miroslava Industrial Parc I” este de aproape 97%, în timp ce în „Miroslava Industrial Parc  II” gradul de ocupare este de aproximativ 35%.

 

Comentarii
  • „….producătorului și distribuitorului ieșean Misavan…”al naibii iesenii….au alungat vacile de pe islazul comunal si……

Adauga un comentariu