Local

O nouă licitație pentru extinderea UPU de la Spitalul de Copii din Iași. Investiție de 5,1 milioane euro în unitatea medicală

Publicat: 24 mai 2022
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Sfânta Maria” din municipiul Iași
Proiect de 5,1 milioane euro pentru extinderea secției UPU de la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din municipiul Iași, investiție derulată de Consiliul Județean

UPU de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași se va extinde. Consiliul Județean Iași a demarat o procedură legată de modernizarea și extinderea unității de urgențe, investiție cu o valoare de 5,1 milioane de euro. Proiectul va fi derulat prin fonduri europene

Un nou proiect derulat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din municipiul Iași. Consiliul Județean (CJ), autoritatea care gestionează activitatea de la unitatea medicală, va derula o investiție legată de unele lucrări de execuție pentru extinderea și dotarea unității regionale de urgență din cadrul Spitalului de Copii din Iași. Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică este de 25,5 milioane lei (5,1 milioane de euro). Ofertele pot fi depuse până pe 15 iunie 2022, deschiderea acestora urmând a avea loc pe 15 octombrie 2022.

Cum arată proiectul de extindere a UPU de la Spitalul de Copii din Iași

Consiliul Județean a arătat și cum va arăta proiectul de extindere a secției UPU din cadrul spitalului destinate îngrijirii și tratării copiilor.

„Prin proiect se propune realizarea unui imobil cu funcțiunea de Unitate de Primire Urgențe, cu regim de înălțime demisol, parte și etaj parțial, prevăzut cu terasă pentru amenajarea unui heliport. Structura funcțională va cuprinde la nivelul demisolului spații tehnice, vestiare, depozitări, spații administrare și spații didactice, iar la nivelul parterului funcțiunile specifice unității de primire urgențe, poziționate conform distribuției fluxurilor specifice unei astfel de dotări, respectiv fluxul ambulanțelor cu pacienți critici, fluxul pacienților contaminați, fluxul pacienților necritici și fluxul pacienților contagioși”, se arată în documentația proiectului.

Heliport pe secția UPU de la Spitalul de Copii din Iași

Noua construcție va avea și un heliport, conform proiectului cerut de Consiliul Județean Iași.

 „La nivelul etajului I, parțial va exista doar camera de control a zborului, cu funcțiuni anexe aferente, existând posibilitatea ieșirii la cotă pe terasa heliportului, astfel încât preluarea pacienților de la alte spitale pentru heliportul de pe terasa obiectivului”, se mai arată în documentația respective.

Accesul auto și pietonal către noua unitate se va face dinspre strada Vasile Lupu. Licitația anterioară pentru extinderea și dotarea UPU de la unitatea medical a fost anulată.

Secție cu 22 ani vechime la unitatea medicală din Iași

Secția UPU, de la spitalul din zona Tătărași, a fost înființată în anul 2000. Autoritățile județene au mai arătat că proiectul ar urma să fie gata până în anul 2024. CJ Iași a obținut finanțare pentru acest proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul de Copii are nevoie de extindere cât mai repede, proiectul urmând a fi completat cu dotarea secției. În cursul anului trecut, la spitalul din Iași a avut loc un incendiu.

Extinderea UPU de la Spital de Copii Iași ar urma să fie avizată și de plenul CJ Iași.
Comentarii
  • Poate cineva cu responsabilitati in domeniul mediului le atrage atentia sa nu mai scoata camioanele cu moloz din curte fara sa le ude in prealabil. Toata lumea tipa ca respiram un aer poluat, dar cand te afli in situatia de a lua minime masuri, te faci ca ploua. Pentru a nu fi acuzat ca vorbesc de pe pereti, acest lucru s-a intamplat sambata, 21 mai 2022, in jurul orei 6.30 a.m.

Adauga un comentariu