Local

O nouă stradă către Aeroportul Iași! Iată cum va arăta șoseaua de trafic greu către aerogară- FOTO

Publicat: 20 apr. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O nouă stradă către Aeroportul Iași Iată cum va arăta șoseaua de trafic greu către aerogară- FOTO
Primăria vrea să proiecteze o nouă stradă către Aeroportul Iași, șosea care va fi destinată traficului greu către viitoarea zonă cargo

O nouă stradă va apărea către Aeroportul Internațional Iași. Șoseaua va lega cartierul Tătărași de viitoarea zonă cargo de la aerogară și va fi destinată în principal traficului greu. Într-o primă etapă se va realiza proiectarea rutei lungi de 1,4 kilometri

O nouă șosea destinată traficului greu va apărea în municipiul Iași. Ruta lungă de 1,4 kilometri va fi destinată circulației către Aeroportul Internațional Iași. Municipalitatea a demarat procedura legată de proiectarea lucrărilor pentru strada Aeroportului, pe o arteră care pleacă din strada Aurel Vlaicu, trece prin fața Batalionului 151 Infanterie ”Lupii Negri” și ajunge către hangarul Aerostar. Primăria a încheiat un contract cu firma Trust Avb SRL din Iași pentru proiectarea lucrărilor pentru strada Aeroportului.

O nouă stradă către Aeroportul Iași! Drum de 1,4 kilometri

Proiectarea va costa 8.500 de euro conform contractului încheiat cu firma respectivă. Proiectul trebuie realizat în termen de 6 luni.

”Strada Aeroportului este amplasată în zona de versant, asigurând legătura între cartierul Tătărași și Aeroportul Internațional Iași. Traseul studiat pornește din strada Aurel Vlaicu, cu legătură prin strada Holboca, către Aeroportul Internațional Iași. Drumul studiat are lungimea de 1.400 metri liniari și lățimea părții carosabile de 6 metri. Îmbrăcămintea rutieră este într-o stare avansată de degradare. Colectarea și dirijarea apelor pluviale se face prin intermediul profilului longitudinal. Pe traseul studiat este asigurat iluminatul stradal”, se arată în caietul de sarcini a procedurii.

Șosea destinată traficului greu către Aeroportul Iași

Structura rutieră a străzii va fi redimensionată la traficul greu pentru a deservi zona cargo de la Aeroportul Iași. Practic, ruta va deservi zona cargo de la aerogară către viitorul terminal de mărfuri.

”Durata minimă de funcționare este de 8 ani după care se vor face reparații dacă este cazul. În calcul intră strada Aeroportului, pe o lungime de 1.200 metri, și strada Holboca, pe o lungime de 200 metri. Se va realiza expertiza tehnică, studiul topografic, studiul geotehnic împreună cu studiul de versanți, studiul de coexistență și documentația de avizare a lucrărilor de intervenție”, se mai arată în caietul de sarcini.

Și alte străzi din jurul Aeroportului Iași arată ca după război. Aceste artere încă nu au fost prinse în vreun program de modernizare a celor de la Primăria Iași, spre nemulțumirea localnicilor.

Conexiuni cu Aeroportul Iași

Primele detalii legate de noua șoseaua au apărut încă de la începutul acestui an. În acest caz a fost vorba de continuarea asfaltării unei porțiuni care pleacă din strada aeroportului și face conexiunea cu șoseaua dinspre lacul Ciric ce urcă către terminalele regiei. O altă variantă privind un nou drum spre Aeroportul Iași este cea care ține de conexiunea cu localitatea Aroneanu. Această șosea ar urma să aibă patru benzi, căte două pe fiecare sens.

Strada de la Aeroportul Iași va fi cuprinsă în noul masterplan de modernizare a regiei aeroportuare.

Comentarii
Adauga un comentariu