Prima pagină » Local » O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Un consilier local și-a pierdut mandatul definitiv

O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Un consilier local și-a pierdut mandatul definitiv

01 iun. 2023, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Partidul Mișcarea Populară a punctat o victorie în procesul cu Cristian Ungureanu. Acesta a fost exclus din cadrul formațiunii politice

Cristian Ungureanu a fost membru PMP și consilier local în comuna ieșeană Valea Seacă din anul 2020. De atunci și până în prezent, acesta nu a susținut sub nicio formă partidul. Mai mult decât atât, în cadrul ședințelor de consiliu din primărie, Cristian Ungureanu ori nu era prezent, ori vota contra colegilor care aveau intenția de a susține proiectele de dezvoltare ale comunității. În cele din urmă, acesta a fost exclus definitiv din PMP.

O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Consilierul Cristian Ungureanu a fost exclus

Instanța i-a respins lui Cristian Ungureanu, ca neîntemeiată, contestația privind calitatea de reprezentant legal al lui Petru Movilă, acesta fiind recunoscut ca președinte PMP. Astfel, Partidul Mișcarea Populară a mai punctat o victorie, de această dată fiind definitivă și irevocabilă. Cristian Ungureanu este exclus din cadrul partidului.

„Respinge excepția lipsei calității de reprezentant a avocatului Rață Ana-Maria pentru apelanți. Admite apelul formulat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația județeană Iași și Partidul Mișcarea Populară, în privința sentinței civile nr. 2066/2022 din data de 29.07.2022, pronunțată la Tribunalul Iași, secția civilă I, sentință pe care o schimbă integral în sensul că:

Respinge, ca neîntemeiată, contestația formulată de Ungureanu Cristian în privința Hotărârii Consiliului Executiv Județean al PMP Iași nr. 2 din data de 05.07.2021, a hotărârii nr. 1/13.08.2021 a Comisiei Județene de Arbitraj și Integritate a partidului Mișcarea Populară – Filiala Județeană Iași și a Hotărârii nr. 3/CNAI/23.09.2021 a Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate Partidul Mișcarea Populară. Definitivă. Pronunțată astăzi, 24.05.2023”, se arată în soluția publicată pe portalul Tribunalului Iași.

Fostul consilier PMP a fost contra colegilor

Valeriu Roman, președintele PMP din comuna ieșeană Valea Seacă, a declarat faptul că fostul membru, Cristian Ungureanu, nu a respectat deciziile partidului, mai mult decât atât, acesta nu și-a arătat în niciun fel implicarea, votând de cele mai multe ori împotriva viziunilor adoptate de colegi.

„Da. El este exclus din 2021. El tot a făcut contestații. Biroul județean în 2022 a hotărât excluderea lui din mai multe motive, printre care neplătirea cotizației, neparticiparea la activități, nevotarea în cadrul consiliului. Lipsa ori intenționată, ori nu a vrut să voteze după cum am stabilit prin protocolul nostru. A făcut niște contestații, acum a rămas definitivă și irevocabilă. Următorul consilier va fi Vasilică Pleșcan. S-au făcut demersurile către Prefectură.

În ședința din iunie va fi pus în funcție. El, probabil, a avut și o altă înclinație de la început, nu a vrut să spună. La ședințele de consiliu, când se vota, ori ieșea afară din sală, ori vota contra și, la un moment dat, organizația județeană, biroul a cerut să vadă activitatea lui, cum a fost prezent, cum a votat. Eu i-am spus, la un moment dat: «Cristi, vezi că într-o zi o să analizeze cineva chestia asta și nu este corect». Niciodată nu a fost ca să fim împotriva proiectelor comunității. Noi am votat ca să fie bine.

A spus la un moment dat că a plătit cotizația, după că a trimis-o, el nu a plătit cotizația de la începutul mandatului, din 2020. I s-a adus la cunoștință, în scris, că trebuie să plătească cotizația, cum am primit toți de altfel. Totuși, a negat, nu știu, motive personale. Nu s-a prezentat nici la Comisia de Arbitraj. Când vrei să rămâi undeva trebuie să justifici. Cred că are o altă înclinație către un alt partid. La alegerile europarlamentare nici nu a fost la vot. S-a simțit lipsa de implicare. Nu au existat reglări de conturi sau să aibă cineva ceva cu el”, a declarat Valeriu Roman, președinte PMP, comuna Valea Seacă.

Este important de precizat faptul că pe rolul instanțelor de judecată sunt mai multe dosare de excludere a altor persoane care dețin funcții de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară, din cauza faptului că nu au respectat deciziile interne ale PMP.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *