Local

O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Un consilier local și-a pierdut mandatul definitiv

Publicat: 01 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Un consilier local și-a pierdut mandatul definitiv
O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Consilierul Cristian Ungureanu a fost exclus

Partidul Mișcarea Populară a punctat o victorie în procesul cu Cristian Ungureanu. Acesta a fost exclus din cadrul formațiunii politice

Cristian Ungureanu a fost membru PMP și consilier local în comuna ieșeană Valea Seacă din anul 2020. De atunci și până în prezent, acesta nu a susținut sub nicio formă partidul. Mai mult decât atât, în cadrul ședințelor de consiliu din primărie, Cristian Ungureanu ori nu era prezent, ori vota contra colegilor care aveau intenția de a susține proiectele de dezvoltare ale comunității. În cele din urmă, acesta a fost exclus definitiv din PMP.

O nouă victorie a Partidului Mișcarea Populară. Consilierul Cristian Ungureanu a fost exclus

Instanța i-a respins lui Cristian Ungureanu, ca neîntemeiată, contestația privind calitatea de reprezentant legal al lui Petru Movilă, acesta fiind recunoscut ca președinte PMP. Astfel, Partidul Mișcarea Populară a mai punctat o victorie, de această dată fiind definitivă și irevocabilă. Cristian Ungureanu este exclus din cadrul partidului.

„Respinge excepția lipsei calității de reprezentant a avocatului Rață Ana-Maria pentru apelanți. Admite apelul formulat de Partidul Mișcarea Populară – Organizația județeană Iași și Partidul Mișcarea Populară, în privința sentinței civile nr. 2066/2022 din data de 29.07.2022, pronunțată la Tribunalul Iași, secția civilă I, sentință pe care o schimbă integral în sensul că:

Respinge, ca neîntemeiată, contestația formulată de Ungureanu Cristian în privința Hotărârii Consiliului Executiv Județean al PMP Iași nr. 2 din data de 05.07.2021, a hotărârii nr. 1/13.08.2021 a Comisiei Județene de Arbitraj și Integritate a partidului Mișcarea Populară – Filiala Județeană Iași și a Hotărârii nr. 3/CNAI/23.09.2021 a Comisiei Naționale de Arbitraj și Integritate Partidul Mișcarea Populară. Definitivă. Pronunțată astăzi, 24.05.2023”, se arată în soluția publicată pe portalul Tribunalului Iași.

Fostul consilier PMP a fost contra colegilor

Valeriu Roman, președintele PMP din comuna ieșeană Valea Seacă, a declarat faptul că fostul membru, Cristian Ungureanu, nu a respectat deciziile partidului, mai mult decât atât, acesta nu și-a arătat în niciun fel implicarea, votând de cele mai multe ori împotriva viziunilor adoptate de colegi.

„Da. El este exclus din 2021. El tot a făcut contestații. Biroul județean în 2022 a hotărât excluderea lui din mai multe motive, printre care neplătirea cotizației, neparticiparea la activități, nevotarea în cadrul consiliului. Lipsa ori intenționată, ori nu a vrut să voteze după cum am stabilit prin protocolul nostru. A făcut niște contestații, acum a rămas definitivă și irevocabilă. Următorul consilier va fi Vasilică Pleșcan. S-au făcut demersurile către Prefectură.

În ședința din iunie va fi pus în funcție. El, probabil, a avut și o altă înclinație de la început, nu a vrut să spună. La ședințele de consiliu, când se vota, ori ieșea afară din sală, ori vota contra și, la un moment dat, organizația județeană, biroul a cerut să vadă activitatea lui, cum a fost prezent, cum a votat. Eu i-am spus, la un moment dat: «Cristi, vezi că într-o zi o să analizeze cineva chestia asta și nu este corect». Niciodată nu a fost ca să fim împotriva proiectelor comunității. Noi am votat ca să fie bine.

A spus la un moment dat că a plătit cotizația, după că a trimis-o, el nu a plătit cotizația de la începutul mandatului, din 2020. I s-a adus la cunoștință, în scris, că trebuie să plătească cotizația, cum am primit toți de altfel. Totuși, a negat, nu știu, motive personale. Nu s-a prezentat nici la Comisia de Arbitraj. Când vrei să rămâi undeva trebuie să justifici. Cred că are o altă înclinație către un alt partid. La alegerile europarlamentare nici nu a fost la vot. S-a simțit lipsa de implicare. Nu au existat reglări de conturi sau să aibă cineva ceva cu el”, a declarat Valeriu Roman, președinte PMP, comuna Valea Seacă.

Este important de precizat faptul că pe rolul instanțelor de judecată sunt mai multe dosare de excludere a altor persoane care dețin funcții de consilieri locali ai Partidului Mișcarea Populară, din cauza faptului că nu au respectat deciziile interne ale PMP.

Comentarii
Adauga un comentariu