Titlurile zilei

O studentă de la UMF Iași a fost condamnată de judecători în urma unui accident rutier mortal! Vărul fostului primar din comuna Dumești a decedat după impactul provocat de Simina Lazăr!

Publicat: 04 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O studentă de la UMF Iași a fost condamnată de judecători în urma unui accident rutier mortal Vărul fostului primar din comuna Dumești a decedat după impactul provocat de Simina Lazăr
O studentă de la UMF Iași a fost condamnată pentru ucidere din culpă

Simina Lazăr, o studentă de la UMF Iași, a fost condamnată de judecători în urma unui accident rutier mortal. Vărul fostului primar din comuna Dumești a decedat după impactul provocat de tânăra studentă!

O studentă de la UMF Iași a fost condamnată pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier mortal! Vărul fostului primar din comuna Dumești a decedat după impactul provocat de Simina Lazăr!
Astfel, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis recent apelurile formulate de patru părți vătămate din cauză.

„Instanța majorează cuantumul daunelor morale pe care partea responsabilă civilmente – Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA București – sucursala Dorobanți este obligată să le achite părților civile câte 5.000 de euro. Respinge, ca nefondat, apelul declarat de partea civilă M.S. și pe cel declarat de partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance SA București – sucursala Dorobanți”, au menționat magistrații ieșeni.

Decizia luată în cazul decesului vărului fostului primar din comuna ieșeană Dumești este definitivă.

Studentă la UMF Iași, pedepsită de magistrați pentru ucidere din culpă

În urmă cu câteva luni, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea studentei de la UMF Iași Simina Lazăr la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De asemenea, firma de asigurări a fost obligată de judecători să achite daune morale și materiale.

Tânăra studentă de la UMF Iași Simina Lazăr (21 de ani) a fost trimisă în judecată pe 6 mai 2019 în urma unui accident rutier mortal.

„Pe 19 septembrie 2018, în jurul orei 11:45, în timp ce conducea autoturismul marca Ford Focus, în localitatea Lețcani, în zona km 58+590, inculpata Simina Lazăr nu a oprit și nu a acordat prioritate de trecere numitului A.S., pieton care traversa în mod regulamentar strada, pe marcajul pietonal, provocându-i acestuia leziuni traumatice care au dus la deces imediat dupa accident”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Pietonul era nimeni altul decât vărul fostului primar din comuna Dumești, județul Iași.

Studenta de la UMF Iași a recunoscut comiterea accidentului rutier mortal și a afirmat că regretă ce s-a întâmplat

La audieri, în fața magistraților, studenta de la UMF Iași a recunoscut comiterea accidentului rutier mortal. De asemenea, Simina Lazăr a susținut că regretă ce s-a întâmplat.

„Pe 19 septembrie 2018, am plecat către Iași, însoțită de mama mea. În jurul orei 11:00, circulam pe banda de lângă axul străzii, în localitatea Lețcani, cu o viteză de aproximativ 40-50 km/h. Pe banda de lângă acostament era oprită o mașină neagră. Văzusem mașina înainte de trecerea pentru pietoni. Nu mi-am putut da seama dacă mașina de culoare neagră este oprită ca să acorde prioritate de trecere pietonilor. Observasem că era oprită cu partea dreaptă în afara șoselei. Ajunsă în dreptul trecerii pentru pietoni, am observat cum un bărbat traversa pe sensul meu de mers și, pentru a evita impactul cu acesta, am frânat brusc și am tras de volan stânga, nereușind totuși să evit accidentul. L-am lovit cu partea dreaptă-față a mașinii și a fost proiectat pe stradă”, a declarat studenta de la UMF Iași la audieri, în fața magistraților.

În urma sentinței emise de Curtea de Apel Iași, studenta de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” Simina Lazăr a rămas cu pedeapsa dată de instanță, pentru ucidere din culpă. Amintim că victima, A.S., era văr al fostului primar al comunei ieșene Dumești, Mihai Sabaiduc.

Adauga un comentariu