Culinar

O surpriză delicioasă: tort Pădurea Neară

Publicat: 25 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O surpriză delicioasă tort Pădurea Neară

Dacă ai pe cineva drag sărbătorit în această perioadă, merită să-i faci o surpriză delicioasă: tort Pădurea Neară. Nu e o treabă uşoară, dar satisfacţia şi gustul vor fi pe măsură!

Ingrediente pentru blat:

280 g făină
70 g cacao
1 plic praf de copt
120 ml ulei de floarea-soarelui
200 g zahăr
2 ouă
80 ml lapte
100 ml cafea fierbinte
1 borcan compot de vişine
15 ml lichior de cireşe, opţional

Pentru crema de brânză:

180 ml frişcă lichidă
255 g cremă de brânză
75 g zahăr pudră

Pentru crema de ciocolată:

1 plic gelatină incoloră
240 ml frişcă lichidă
200 g ciocolată neagră
30 g unt

Pentru glazură:

180 g zahăr pudră
30 g cacao
80 ml lapte
5 ml esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Combini făina cu praful de copt şi cacaua, apoi le cerni pentru a obţine o compoziţie aerată. Amesteci uleiul cu zahărul, apoi adaugi ouăle şi mixezi 5-6 minute până se omogenizează. Încorporezi jumătate din cantitatea de ingrediente uscate, apoi torni laptele, cafeaua, lichiorul şi amesteci din nou. La final, încorporezi făina rămasă. Tapetezi o formă rotundă, cu inel detaşabil, pui compoziţia, o nivelezi şi o dai la cuptor, încălzit la 180 °C, aproximativ 30 de minute. Scoţi blatul din formă, apoi îl laşi la răcit, de preferabil peste noapte, înainte să-l tai în jumătate, transversal.

Pentru crema de brânză, baţi frişca lichidă, rece, până capătă o consistenţă fină, apoi adaugi crema de brânză si zahărul pudră şi mixezi până se omogenizează.

Pentru crema de ciocolată, prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Topeşti ciocolata şi untul şi le omogenizezi. Separat, baţi 4-5 minute frişca lichidă, apoi adaugi gelatina, amesteci şi încorporezi treptat ciocolata topită, mixând la viteză mică.

Într-o formă de tort înaltă, cu inel detaşabil, aşezi primul blat de tort, îl însiropezi cu compot de vişine, apoi pui trei sferturi din crema de ciocolată, o nivelezi şi pui un strat de vişine. Aşezi al doilea blat, crema de ciocolată rămasă, o nivelezi, întinzi crema de brânză, la temperatura camerei, o nivelezi şi dai tortul la rece cel puţin 3 ore.

Pentru glazură, combini cacaua cu zahărul pudră, laptele şi esenţa de vanilie. Pui totul pe foc şi amesteci constant pentru a nu se prinde glazura. O laşi să dea în clocot, apoi o pui deoparte şi o ţii la răcorit. Scoţi tortul din formă, torni glazura de ciocolată peste el şi-l decorezi după imaginaţie.

Adauga un comentariu